Kisfiam Londonban szulettet, Magyarorszagon mar van agyakonyveztetve csak haza kell mennunk csinaltatni utlevelet szemelyigazolvany, , a Magyar Nagykovetseg tud nekem adi egy hatar atlepot amivel haza tudod vele utazni?
Itt nézd meg a „kivételesen sürgős” részt:
Adnak hataratlepot, de csak 1 utra es csak oda, otthon pedig honapokig is eltarthat, mire mindent elinteztek. Nemreg volt egy ilyen ugyrol szo az egyik musorban.
Mi Irorszagban csinaltattuk meg a lanyom utlevelet, mindketten magyarok vagyunk, de 2 het alatt megvolt a lanyunknak az ir utlevel, csak igazolni kellett, hogy rezidensek vagyunk es itt dolgozunk 4 eve.
Nagyon kivételes esetekben adnak ideiglenes útlevelet. Mi kaptunk, mert 4 hónap alatt nem voltak a magyarok képesek megcsinálni az útlevelét, és megvolt a repjegyünk. De ehhez kellett, hogy már megigényeltük, és 2 hónapot ígértek, vagyis nem a mi hibánk volt.
Határátlépő már rég nincs.
Szia!
Ha már van anyakonyveztetve van akkor az az elofeltétele az útlevel kiállításának ha itt, ha otthon szeretned kiállittatni.
Mi megkértuk az ideiglenes útlevelet a nagykovetségtol, ami minden papír beadása utan 2 hét alatt megjott.
Idokozben az anyakonyveztetést is csináltattuk, és innen elindítottuk az állando utlevél kérelmet. Nem tudom, hogyan csinálták, de 1 hónap alatt az otthoni címunkon volt a baba útlevele.
Attól is fugg a papírok mennyisége, hogy hazasok vagytok-e. Ja és amit még szeretnék hozzáfuzni, hogy ha otthon akartok útlevelet csináltatni, szórakozhatnak az állampolgárság igazolásával, annak ellenére hogy megvan a magyar anyakonyve.
Bocs, ha zavaros, remelem tudtam segíteni. Mi most értunk vissza a picink 5,5 honapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!