Hogyan szoktatátok le a pelúsrol a babátokat? és mikor?
első vagyok, jó bunkónak tűnhet a válaszom, bocs :)
csak azon röhögtem, hogy ezt így kijelented. én fiam tavaly 1 éves volt, tavasztól őszig próbálkoztunk de még nem érett meg rá... hát ezért.
nagyon kevés 1,5 éves szobatiszta
Megvártam, amíg bilizni akartak maguktól.
Illetve nagy lányomnál még émn toltam ki, amennyire tudtam, mert nem akartam a kicsi szülése előtt/után ezzel foglalkozni, így nekem akkor kényelmesebb volt a pelusozás. Így ő 2,5 évesen kezdte el kb, vagy kicsit korábban, már tavasszal.
A kicsim meg 15 hónaposan közölte, hogy "kaka", ráült a bilire és belekakilt.
De egyikből se lett "sikersztori", igaz, én nem hajtok arra, hogy gyorsan menjen, inkább az ő ütemükben és minél kevesebb balesettel. Így másfél év is, mire a folyamat végére érünk. :o) (Se éjjelre, se kakihoz, se semmikor nem kell, tartani is tudja, amíg WC-ig jutunk, és nincsenek balesetek)
Szia. Hát egy próbát talán megér, de ne keseredj el, ah nem megy, nagyon korainak tűnik egy másfél évest a pelusról. De persze van ilyen, szóval hajrá.
Ahogy nálunk volt. Bilibe már pisilt fürdés előtt, ill. felkelés után az akkor 18 hós fiam, de inkább játék volt. Aztán megszületett a hugi, 4 hónapig a bilire ránézni sem volt hajlandó. 2 éves elmúlt 3 hónappal, amikor bementünk a boltba és hangosat kurjantott: "Hozom az ötös pelust!" No akkor lett elegem, gondoltam, ha ezt meg tudja fogalmazni, akkor nem is kell neki. Hazamentünk és levettem a pelust. Először bepisilt, nem szólt, kicsit hagytam "főni a levében". Aztán ruhacsere, széééép bugyika. Másodjára már szólt, hogy bepisilt, kivár, csere. Harmadjára már sírt, amikor bement, negyedjére pedig előre szólt. Ennek egy hónapja már, nappalra - kisebb bakikkal - szobatiszta lett pár nap alatt. Két hete pedig éjjel sem pisil már be. Még pelus van rajta éjjel, de felkel és szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!