Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktatátok le a...

Irén24 kérdése:

Hogyan szoktatátok le a pelúsrol a babátokat? és mikor?

Figyelt kérdés
1 éves a lányom nyáron szoktatom le:)
2012. jan. 9. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:
hajrá :DDDD és ebben biztos vagy? :)
2012. jan. 9. 14:26
 2/5 anonim ***** válasza:

első vagyok, jó bunkónak tűnhet a válaszom, bocs :)

csak azon röhögtem, hogy ezt így kijelented. én fiam tavaly 1 éves volt, tavasztól őszig próbálkoztunk de még nem érett meg rá... hát ezért.

nagyon kevés 1,5 éves szobatiszta

2012. jan. 9. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Inkább jövő nyárra halaszd, tehát 2013-ra.
2012. jan. 9. 14:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Megvártam, amíg bilizni akartak maguktól.

Illetve nagy lányomnál még émn toltam ki, amennyire tudtam, mert nem akartam a kicsi szülése előtt/után ezzel foglalkozni, így nekem akkor kényelmesebb volt a pelusozás. Így ő 2,5 évesen kezdte el kb, vagy kicsit korábban, már tavasszal.

A kicsim meg 15 hónaposan közölte, hogy "kaka", ráült a bilire és belekakilt.

De egyikből se lett "sikersztori", igaz, én nem hajtok arra, hogy gyorsan menjen, inkább az ő ütemükben és minél kevesebb balesettel. Így másfél év is, mire a folyamat végére érünk. :o) (Se éjjelre, se kakihoz, se semmikor nem kell, tartani is tudja, amíg WC-ig jutunk, és nincsenek balesetek)

2012. jan. 9. 14:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia. Hát egy próbát talán megér, de ne keseredj el, ah nem megy, nagyon korainak tűnik egy másfél évest a pelusról. De persze van ilyen, szóval hajrá.

Ahogy nálunk volt. Bilibe már pisilt fürdés előtt, ill. felkelés után az akkor 18 hós fiam, de inkább játék volt. Aztán megszületett a hugi, 4 hónapig a bilire ránézni sem volt hajlandó. 2 éves elmúlt 3 hónappal, amikor bementünk a boltba és hangosat kurjantott: "Hozom az ötös pelust!" No akkor lett elegem, gondoltam, ha ezt meg tudja fogalmazni, akkor nem is kell neki. Hazamentünk és levettem a pelust. Először bepisilt, nem szólt, kicsit hagytam "főni a levében". Aztán ruhacsere, széééép bugyika. Másodjára már szólt, hogy bepisilt, kivár, csere. Harmadjára már sírt, amikor bement, negyedjére pedig előre szólt. Ennek egy hónapja már, nappalra - kisebb bakikkal - szobatiszta lett pár nap alatt. Két hete pedig éjjel sem pisil már be. Még pelus van rajta éjjel, de felkel és szól.

2012. jan. 9. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!