Mikor és hogyan szoktatátok le a babátokat az esti szoptatásról?
11 hónapos a kislányom és reggel és este szopizik még. Mivel már 10 foga van így elég kellemetlen már néha ahogy rágcsálja a cicim :S. De kitartok,mert tudom,hogy az anyatej jó és kell a közelség a kislányomnak.
Várom a válaszotokat!
11 hónapos kislány anyukája
A nagyobbik lányom 3 éves korában hagyta abba az éjjeli/nappali cicizést. A kicsi júliusban lesz 3, de ő is még mindig... :S
A rágcsálást hamarosan abbahagyja, ne aggódj, csak mindig szóljál rá óvatosan.
Köszönöm a gyors válaszokat.
De nem úgy harap,hogy fáj csak ahogy nőlnek a fogacskái erősebben fogja és szivja a mellbimbómat.Szerintem már nem nagyon elég neki a tejci mennyisége,mert 2 ciciből eszik este és reggel is.
Azért köszi méegyszer.
Szia! Az en kisfam mar alig ertekelheto mennyiseget szopizik, ugy 50-80 kozt (az adagja mar 250). 6 honapos, kiegeszitest mindig kapott. Mar egy ideje reggel es este cicizett csak. Azt kezdtem el csinalni, hogy elobb kapja a tapszert (kicsit kevesebbet, mint amennyit szokott enni) es utana cicit. Egy ido utan meg novelem az adagot, es majd nem ker cicit. Egyebkent sajnos o magat is szinte valasztja el, sziv egyet-kettot, es elfordul mar este. Nappal nem, erdekes.
Remelem adtam "otletet".
9 hónapos koráig szopott a lányom.
Olyan szépen, egyszerűen szokott le róla hogy se Ő sem én nem sínylettük meg. A mellem egyáltalán nem dzrrant be utána.
Úgy próbálkoztam hogy amikor már csak 2 szer szopizott: reggelés este, akkor vettem anyatej kieg. tápit és be-bepróbálkoztam vele este, lefekvéskor h megissza-e.
Megitta és után picit megszoptattam ha kellett neki.
Aztán egyre több tápit kapott és már nem kellett cici mert televolt. A végén Ő maga tolta el és azóta sem szopizik.
Reggeli szopi nehezebb volt, mert ahogy ébredt egyből cici kellett.
Az pedig úgy oldottam meg, h este összekészítettem a tápinak a vizet (felforraltam , elhűtöttem) és amikor ébredezett a manó kiszaladtam mikroba megmelegítettem és már vittem is be neki, ölemben megitta és eszébe nem jutott a cici.
Hát mi így szoktunk le.
A lányom 14 hónapos. MÁr mindent eszik, de délután, amikor nem bir elaludni elkap és akkor sziv rajtam 2-3-at és már be is csukódik a kicsi szeme.
Este cicivel altatom, reggel cicivel ébresztem.
Imádom, pedig 16 foga van és érdekes nem érzem hogy harap, pedig a foga nyoma mindig látszik a bimbón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!