Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hat hós babátokat eszetekbe...

Hat hós babátokat eszetekbe jut biliztetni?

Figyelt kérdés
Ezzel akaszt ki egy illető. Ma is megkérdezte tőle: Na és bilizel már? Hát szerintem nem hiába mondják hogy másfél két éves korban érik meg rá az idegrendszer. TAlán még baja is lehet idegileg vagy lelkileg a gyereknek tőle, nem? Lehet hogy fizikailag meg tudja tanulni, de úgy ahogy azt mondják lehet túl későn, szerintem lehet túl korán is. (ő már a lányát 3 hós korában biliztette. 9 hósan szobatiszta volt. A fia is egy évesen. De van feszültség, főleg a lányban. Nem tudom nem e ettől is lehet egyrészt)Vélemények?
2009. máj. 24. 17:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

Nekem nincs még gyerekem, de nem hiszem, hogy gond lenne azzal, hogy még nem szobatiszta.

Viszont én már olvastam utána ilyesminek és van aki sosem teszi pelenkába a gyerekét, illetve nagyon hamar pár hónaposan már inkább odafigyel az anyagcseréjére és úgy foglalkozik vele. Már nem tudom hol olvastam, ha érdekel megkeresem a cikket.

Egyéni függő, melyik anya hogy vélekedik erről.

2009. máj. 24. 17:40
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Semmiképp.Amiíg nem ül biztosan,ne ted,és utána se sok értelme van,míg nem tud jelezni hogy mennie kell.Én kb 1,5évre teszem.
2009. máj. 24. 17:42
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

Hááát... hat hónaposan sztem még csurran cseppen a pisi, mikor gondolja. Úgyhogy nemnagyon lehet kiszámolni, hogy mikor kell neki, max. találomra a bilire ültetni.

Azt meg nagyon imádhatja egy hat hónapos, ha a bilin ücsörögtetik...:-)))

A fiam kilenc és fél hós, még nem próbálkoztunk bilivel. Nagyjából már beállt nála a "rendszer", legalábbis a nagydolognál, de egy-egy kisebb esemény is kizökkenti még. (PL. ha mamánál van, nagyon jól érzi magát, játszik, eszik, visong, hancúrozik, barátkozik, de nem kakál. Hazahozzák és fél-egy óra múlva indul a nyögdécselés:-)

Olvastam viszont egy cikket, hogy nem kényszerítve, de ismerkedésnek már lehet neki egyszer-egyszer megmutatni a bilit. Ha idegenkedik, akkor egy-két hét szünet, aztán megint... nade ezt kb. 10 hónaposra írták, nem fél évesre.

2009. máj. 24. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

17:47-es vok: bocs, lemaradt a vége:

összefoglalóan én azt mondom:

1, amíg nem alakult ki nála, hogy stabilan ül

2, amíg nincs kialakulva a kis szervezetében a rendszer, hogy mikor pisil, kakál (ráadásul még a visszatartó mechanizmus sem működik ám oly pici korban),

addig nem kellene erőltetni.

2009. máj. 24. 17:49
 5/13 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Az én kisfiam is 6 hónapos,de ez a kérdés jövő nyárig még fel sem merül:)!

2009. máj. 24. 17:52
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
Olvastam nemrég Ranschburg Jenő Szülők könyve című könyvében, hogy a szobatisztaságnak a 18. és 22. hónap táján kell kialakulnia. Ekkor jut el a baba az érzelmi fejlődés azon fokára, hogy megérti, mit kívánnak tőle, illetve ekkor válik képessé a záróizmok akaratlagos szabályozására. Ez előtt a kor előtt legfeljebb véletlenszerű, ha éppen a bilibe sikerül elvégeznie a dolgát.
2009. máj. 24. 17:54
 7/13 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ne törődj az illetővel... Hat hósan még egy baba igazándiból nemis tud stabilan ülni, főleg nem egy bilin. Ha meg erőlteti valaki az ülést, annak nincs jó vége.

A kedves ismerősödnek nem lehet sok esze, ha egy 3 hós babát rárak a bilire...Az meg kizárt dolog, hogy 9 hósan, vagy 1 évesen szobatsizta legyen! Ez egy agyi fejlődés folyamata, és kb. 2 éves korra alakul ki, hogy a pisit vissza tudja tartani, és összekösse a fogalmakat... mármint a pisilni kell, visszatartom amíg a bilire nem érek... Na ezt leírtam:)

Nekem 14 hós a kisfiam, de majd csak a nyáron vesszük elő a bilit, de akkor sem fogom rárakni, és addig ott ültetni, amyg nem produkál.

Úgyhogy ne törődj az ismerősöddel. Nekem is vannak "jóakaróim", akik szerintem sok téren hazudnak!

2009. máj. 24. 18:53
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi csajok! HÁt én sem ültettem rá, nem is fogom még. Nincs is bilink. Bár az illető azt mondta, majd megajándékoz minket eggyel. :-) Nagyon kedves!

Próbálni,megmutatni neki rendben is lenne, de valóban nem tud még ülni, és az idegrendszere ahogy írtátok csak másfél két éves kor körül érett erre.

2009. máj. 24. 19:21
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
Semmiképppen ne hallgass a kedves illetőre mert ő simán egy idióta és agyfrászt kapok azoktól a szülőktől akik a saját kényük és kényelmük miatt belekényszeritik a gyereküket az egészségtelen idő előtti kényszerített fejlődésbe és utána még büszkék is rá, közben észre sem veszik hogy a gyermeküknek mennyit ártanak ezzel mind lelkileg és mind fizikailag. Borzasztó!!!!!!!!!!!!!!
2009. máj. 24. 20:51
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
Az én lányom 1 éves, de nekem még most se jutott eszembe biliztetni. Úgy gondolom, hogy jővő nyáron majd a jóidők beálltával 2 éves kor körül megpróbálom. Lehet, hogy én gondolom rosszul.
2009. máj. 24. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!