Hat hós babátokat eszetekbe jut biliztetni?
Nekem nincs még gyerekem, de nem hiszem, hogy gond lenne azzal, hogy még nem szobatiszta.
Viszont én már olvastam utána ilyesminek és van aki sosem teszi pelenkába a gyerekét, illetve nagyon hamar pár hónaposan már inkább odafigyel az anyagcseréjére és úgy foglalkozik vele. Már nem tudom hol olvastam, ha érdekel megkeresem a cikket.
Egyéni függő, melyik anya hogy vélekedik erről.
Hááát... hat hónaposan sztem még csurran cseppen a pisi, mikor gondolja. Úgyhogy nemnagyon lehet kiszámolni, hogy mikor kell neki, max. találomra a bilire ültetni.
Azt meg nagyon imádhatja egy hat hónapos, ha a bilin ücsörögtetik...:-)))
A fiam kilenc és fél hós, még nem próbálkoztunk bilivel. Nagyjából már beállt nála a "rendszer", legalábbis a nagydolognál, de egy-egy kisebb esemény is kizökkenti még. (PL. ha mamánál van, nagyon jól érzi magát, játszik, eszik, visong, hancúrozik, barátkozik, de nem kakál. Hazahozzák és fél-egy óra múlva indul a nyögdécselés:-)
Olvastam viszont egy cikket, hogy nem kényszerítve, de ismerkedésnek már lehet neki egyszer-egyszer megmutatni a bilit. Ha idegenkedik, akkor egy-két hét szünet, aztán megint... nade ezt kb. 10 hónaposra írták, nem fél évesre.
17:47-es vok: bocs, lemaradt a vége:
összefoglalóan én azt mondom:
1, amíg nem alakult ki nála, hogy stabilan ül
2, amíg nincs kialakulva a kis szervezetében a rendszer, hogy mikor pisil, kakál (ráadásul még a visszatartó mechanizmus sem működik ám oly pici korban),
addig nem kellene erőltetni.
Szia!
Az én kisfiam is 6 hónapos,de ez a kérdés jövő nyárig még fel sem merül:)!
Szerintem ne törődj az illetővel... Hat hósan még egy baba igazándiból nemis tud stabilan ülni, főleg nem egy bilin. Ha meg erőlteti valaki az ülést, annak nincs jó vége.
A kedves ismerősödnek nem lehet sok esze, ha egy 3 hós babát rárak a bilire...Az meg kizárt dolog, hogy 9 hósan, vagy 1 évesen szobatsizta legyen! Ez egy agyi fejlődés folyamata, és kb. 2 éves korra alakul ki, hogy a pisit vissza tudja tartani, és összekösse a fogalmakat... mármint a pisilni kell, visszatartom amíg a bilire nem érek... Na ezt leírtam:)
Nekem 14 hós a kisfiam, de majd csak a nyáron vesszük elő a bilit, de akkor sem fogom rárakni, és addig ott ültetni, amyg nem produkál.
Úgyhogy ne törődj az ismerősöddel. Nekem is vannak "jóakaróim", akik szerintem sok téren hazudnak!
Köszi csajok! HÁt én sem ültettem rá, nem is fogom még. Nincs is bilink. Bár az illető azt mondta, majd megajándékoz minket eggyel. :-) Nagyon kedves!
Próbálni,megmutatni neki rendben is lenne, de valóban nem tud még ülni, és az idegrendszere ahogy írtátok csak másfél két éves kor körül érett erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!