Olyan nehéz ez a gyereknevelés! Más is van így ezzel? Velem van a gond?
A kisfiam 1 éves lesz pár napon belül. Ma elmentünk a nagyszülőkhöz és egyfolytában a tv elé ment, azt piszkálta. Kb. 6-szor elhoztam onnan, még egyszer visszament, rácsaptam a kezére és elvittem onnét. Még egyszer visszament és rácsaptam a combjára. A szívem szakadt meg, de már nem tudtam neki mit csinálni. Elmagyaráztam neki szépen, csúnyán: nem megy. Minél jobban tiltom neki, annál jobban csinálja. Mit tegyek? Amikor rácsapok, utána lenyugszik és szépen tud játszani. Apukám azt mondta, hogy a gyermekem hiperaktív. És mihelyst lecsitítom, utána megnyugszik. Aztán olyan kedves, aranyos volt egész délután.
Aztán elmentünk a másik nagyszülőkhöz is. Ott voltak az unoka tesók. Ők egyáltalán nincsenek "fogva". Nekik szinte mindent szabad, csúnyán beszélnek, nem tisztelik a felnőtteket és néha még oda is csapnak nekünk. Viszont nekik van gyerek koruk.
Mit csináljak, hogy csináljam másképp, hogy megtaláljam az egészséges középutat? Olyan nehéz ez, hogy a gyermek 18. életévénél már egy diplomát is adhatnának nekünk. :)
Kérlek segítsetek!
Egyébként most olyan lelkiismeret furdalásom van, azért, hogy rácsaptam. Kis picurkám csak a világot akarja szemlélni, én meg tiltom. Ma csak szegény azt hallgatta, hogy : nem szabad, gyere onnan. Azt sem szabad. NEM! :(
Úgy félek, hogy sérül emiatt az anya-baba viszony!
Köszönöm nektek is!
Csak amikor már 6 szor elmondom, hogy nem és elviszem onnét, és csak vissza meg, akkor már elveszítem a türelmemet!
Most kivettem a kiságyból megpuszikáltam és kértem a bocsánatot! Nagyon bánt a lelkiismeret, főleg úgy, hogy mostanában már nem ez volt az első.
Utolsó! Annyira jót nevettem a szöveged elején! Tök jól esett, köszönöm!
És milyen igazad van! Bele gondoltam én is, hát szegény kis manókák!
Az enyém 9 hónapos. Nagyon türelmetlen ember vagyok általában, de a lányommal valahogy más. Ha valamit nem szabad neki, akkor 25x ugrok oda és 25x viszem el a tv állványtól jó messze és közben mondom neki, hogy nem szabad, nem pakolhat, stb...
Nem csapok oda neki, mert ő még nem érti. 2-3 évesen már talán, de 1 év körül tuti nem.
Nem vagy rossz anya, határok kellenek, mert könnyen az ember fejére nőnek, csak meg kell találni a jó módszert.
Anyósod h.lyeségeit engedd el a füled mellett. Majd ha a többi unoka jól nyakon vágja, mert nem adja át a pénztárcáját, akkor meglepődik.
Kell fogni a gyerekeket, de én nem értek egyet a testi fenyítéssel, főként nem ilyen pici korban.
Inkább a határozottság és a következetesség hatásos ilyenkor még. Hagyd, had fedezze fel a világot, és közben szépen határozottan terelgesd a megfelelő irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!