Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyan nehéz ez a gyereknevelés...

Olyan nehéz ez a gyereknevelés! Más is van így ezzel? Velem van a gond?

Figyelt kérdés

A kisfiam 1 éves lesz pár napon belül. Ma elmentünk a nagyszülőkhöz és egyfolytában a tv elé ment, azt piszkálta. Kb. 6-szor elhoztam onnan, még egyszer visszament, rácsaptam a kezére és elvittem onnét. Még egyszer visszament és rácsaptam a combjára. A szívem szakadt meg, de már nem tudtam neki mit csinálni. Elmagyaráztam neki szépen, csúnyán: nem megy. Minél jobban tiltom neki, annál jobban csinálja. Mit tegyek? Amikor rácsapok, utána lenyugszik és szépen tud játszani. Apukám azt mondta, hogy a gyermekem hiperaktív. És mihelyst lecsitítom, utána megnyugszik. Aztán olyan kedves, aranyos volt egész délután.

Aztán elmentünk a másik nagyszülőkhöz is. Ott voltak az unoka tesók. Ők egyáltalán nincsenek "fogva". Nekik szinte mindent szabad, csúnyán beszélnek, nem tisztelik a felnőtteket és néha még oda is csapnak nekünk. Viszont nekik van gyerek koruk.

Mit csináljak, hogy csináljam másképp, hogy megtaláljam az egészséges középutat? Olyan nehéz ez, hogy a gyermek 18. életévénél már egy diplomát is adhatnának nekünk. :)

Kérlek segítsetek!

2012. jan. 8. 18:59
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Egyébként most olyan lelkiismeret furdalásom van, azért, hogy rácsaptam. Kis picurkám csak a világot akarja szemlélni, én meg tiltom. Ma csak szegény azt hallgatta, hogy : nem szabad, gyere onnan. Azt sem szabad. NEM! :(

Úgy félek, hogy sérül emiatt az anya-baba viszony!

2012. jan. 8. 20:19
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem sérül emiatt a viszonyotok, csak az egyensúlyt kell megtalálnod, hogy ne egy nagy tiltásból álljon a nap, mert az egyikőtöknek sem jó. Amihez nem akarod, hogy nyúljon, azt tedd el. Legyél következetes abban, amit nem szabad, de ne tilts mindent, koncentrálj arra, ami rá nézve veszélyes lenne. Abban sose engedj, pl. konnektorhoz, vezetékekhez tilos nyúlni. De azért engedd is, hogy felfedezze a világot maga körül más egyébben, ami nem veszélyes rá nézve.
2012. jan. 8. 20:36
 13/22 anonim ***** válasza:
19.42 es vagyok,valamiért átsuhantam afelett hogy ráütöttél a kezére,és a combjára,természetesen a kézre ütést 2-3 éves gyerekre értettem,ott is akkor ha a szép szóra nem hallgat.1 éves még tényleg nem rosszból megy oda mindenhez,kisfiam 8,5 hónapos,nagyon érdeklődő,mindent megfog,megnéz,én is folyton mondom,hogy azt nem szabad azt sem,attól nem lesz baja,ha mondod hogy nem szabad,vagy,hogy nem csak ne csapj rá és türelmes legyél vele,és tereld el mással a figyelmét,vidd el onnan
2012. jan. 8. 20:37
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem se csapkodd neki, (nem arra szeretném kihegyezni h rossz anya vagy)! Én amikor kiborulok az enyém miatt (11hós), akkor arra gondolok mindig h mi lenne ha főzném békésen a konyhában pl az ebédet és odalépne hozzám egy 3szor akkora óriás, közölné h most megnézem a bugyidat és nyomban felkapna, feldobna a pelenkázóra és egy helyben kellene feküdnöm miközben cibálja le rólam a nadrágot, közben lehet h pisis a bodym, elkezd pucérra vetkőztetni, átöltöztet, miközben én csak az ebédemet akarom megfőzni, hát jó hogy nem tetszik. Jó hogy kapálódznék! Vagy be akarom kapcsolni a tévét, odaugrana az óriás h nem szabad, apáé, anyáé, nem a tiéd, nem, nem és már csapna is a 3szor akkora méretű és erejű kezével az enyémre. Tanítgatni kell őket. Barátnőmnek van türelme pl ezerszer elvenni tőle valamit, én inkább eltakarom, elpakolom a keze ügyéből és figyelem-elterelek. Van ezer meg egy praktika, ennyi a dolgunk hogy tanítgassuk őket, terelgessük hogy talpraesett felnőttek legyenek. Én is elvesztem a türelmem, nagyon sokszor, de ilyenkor emlékeztetem magam, h én vagyok erőfölényben, nem élhetek vissza vele. A könyvet én is elolvasom, köszi a válaszolónak! Neked pedig sok türelmet, lesz ez még sokkal nehezebb is, de felfogás kérdése az egész. Épek, egészségesek, virgoncak, most gyerekek, hadd élvezzék!;)
2012. jan. 8. 20:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Ne legyen lelkifurdalásod, egy idegen helyen sokkal többször kell elmondanod, hogy nem, nem szabad. A babák pedig kíváncsiak. Sokkal több a súrlódási pont, de ez természetes. Próbálj meg a körülményekhez képest ott is hagyni neki valamennyi szabad teret.
2012. jan. 8. 20:41
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!

Csak amikor már 6 szor elmondom, hogy nem és elviszem onnét, és csak vissza meg, akkor már elveszítem a türelmemet!

Most kivettem a kiságyból megpuszikáltam és kértem a bocsánatot! Nagyon bánt a lelkiismeret, főleg úgy, hogy mostanában már nem ez volt az első.

2012. jan. 8. 20:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó! Annyira jót nevettem a szöveged elején! Tök jól esett, köszönöm!

És milyen igazad van! Bele gondoltam én is, hát szegény kis manókák!

Az enyém 9 hónapos. Nagyon türelmetlen ember vagyok általában, de a lányommal valahogy más. Ha valamit nem szabad neki, akkor 25x ugrok oda és 25x viszem el a tv állványtól jó messze és közben mondom neki, hogy nem szabad, nem pakolhat, stb...

Nem csapok oda neki, mert ő még nem érti. 2-3 évesen már talán, de 1 év körül tuti nem.

Nem vagy rossz anya, határok kellenek, mert könnyen az ember fejére nőnek, csak meg kell találni a jó módszert.

Anyósod h.lyeségeit engedd el a füled mellett. Majd ha a többi unoka jól nyakon vágja, mert nem adja át a pénztárcáját, akkor meglepődik.

Kell fogni a gyerekeket, de én nem értek egyet a testi fenyítéssel, főként nem ilyen pici korban.

Inkább a határozottság és a következetesség hatásos ilyenkor még. Hagyd, had fedezze fel a világot, és közben szépen határozottan terelgesd a megfelelő irányba.

2012. jan. 8. 20:46
 18/22 anonim ***** válasza:
Ez is természetes, ne hidd, hogy én nem veszítem el a türelmemet, de amit a 85%-os hozzászóló írt az nagyon-nagyon jó példa, tényleg óriások vagyunk hozzájuk képest, erőfölényben vagyunk. Szerintem időnként mindannyiunknak számolni kell 10-ig, mert mi is csak emberek vagyunk. :-)
2012. jan. 8. 20:49
 19/22 A kérdező kommentje:
Rengeteg új infóval lettem okosabb! Köszönöm nektek! Várom még a tanácsokat, akinek van!
2012. jan. 8. 21:30
 20/22 Galgóczy Anna ***** válasza:
Ne érezz lelkiismeret furdalást, hogy rácsapsz néha a gyerekre. Te nem kaptál annak idején? Dehogy nem. És megérdemelted? Valószínű, hogy igen. A gyerek nem tudja, hogy mi a jó és mi nem. Irányítani kell, behatárolni. Ahogy nő, egyre jobban engedni, de azért tisztes távolságból figyelni és, ha kell, ott teremni és segíteni. Nagyon nehéz megtalálni ezt az egyensúlyt. Én most ezzel küzdők. Az ösztöneimre is szoktam hallgatni és az okosságokra is: [link]
2012. jan. 13. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!