Nagy a baj a babámmal?
7 hónapos. Az a gondom, hogy nem próbálja kinyomni magát a kezével. Mindig könyököl. Soha nem nyújtja ki a kezét, nem támaszkodik rá, ha hason van. Ez nem baj?
Mindig így van a keze: [link]
És így soha nem nyomja ki magát: (csak nagyon nagyon ritkán) [link]
Ha aggódsz miatta, lehet hogy nem ártana elvinni egy gyógytornászhoz, aki babákkal foglalkozik, hogy nézze meg, és mondja meg mi a véleménye, vagy esetleg az orvostól még egyszer rákérdezni, hogy rendben találja-e az izomtónusát.
Amúgy azt nem tudom hogy ez lemaradásnak számít-e. Az én fiam 5,5 hónapos, már egy hónapja kinyomja magát hason nyújtott kézzel, fejét 90 fokban emeli, ha játékot lát, akkor egy kézen támaszkodva nyúl érte, úgy is hogy félig elemelkedik a talajról, és így már egyszer véletlenül át is fordult a hátára. Viszont ő még nem forog, és nem is nagyon próbálkozik vele. Ja és 3-4 hónaposan még utált hason lenni, max 5 percet volt el úgy, most max 20 percet
Szerintem ha már előfordult, hogy megcsinálta, akkor képes rá
5 hónaposan kezdett kúszni a fiam, és amíg nem mászott, csak így nyomta ki magát, mint a te babád. Nagyon ritkán nyomta ki rendesen. Én érdekes játékot mozgattam előtte, és haladtam a mellkasa felé, addig, amíg nem láthatta már, csak ha kinyomta magát. De mondom, nagyon ritkán csinálta.
Aztán 8 és fél hósan kezdett mászni, onnantól persze kinyomta.
Én nem aggódnék a helyedben.
Köszi, kedves utolsó. Az a baj, hogy ha mozgatok valamit olyan magasan, hogy csak úgy láthassa, akkor ugye hátára fordul, és úgy nézi. :)
Pár másodpercig megtartja magát, ha úgy rakom le.
1.5 éves a lányom, amikor ő volt ekkora ő állandóan kinyomta magát. Nála meg ezért kellett aggódni, sőt plédet tenni a hóna alá összegöngyölve, hogy könyököljön és ne kinyomja magát.
Én meg pont azt akartam, hogy így könyököljön.
Ki érti ezt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!