Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek lehet baja a...

Szerintetek lehet baja a babámnak?

Figyelt kérdés
10 hónapos és többször adtam már neki virslit, párizsit, sonkát, nagyon szeret reggelizni velünk és a nagyobb falatokat is régóta rágicsázza. Tegnap viszont nagyon kiütéses lett, egy ideje már ki volt pattogva, de most nagyon és reggel a hasa is ment. Valószínűleg allergia és most olvastam, hogy ilyeneket 1 éves kortól szabad csak adni neki. Baja lesz később? Nagyon aggódom, hogy miattam lesz beteg.
2012. jan. 6. 12:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem hinném,hogy miattad lesz beteg.De azért inkább vidd el orvoshoz.A kiütéseknek több oka lehet:Igen,valóban lehet allergia az újonnan bevezetett ízekre,de ne okold magad,ez nem tartós,és minden új íz,étel adásánál előfordulhat.Az is lehet,hogy mosószert vagy öblítőt váltottál,ez is előidézhet kiütéses reakciókat.Nekem a kicsi fiam 2 éves lesz.9 hónapos kora óta mindent adok neki,még tejet is kapott,igaz,hígítva teával,és ezt is csak 1 éves kortól javasolják.Szóval,ne aggódj,nem okoztál kárt a babádnak,de azért nem árt megmutatnod orvosnak.

Minden jót Nektek,és majd írd meg a fejleményeket.

2012. jan. 6. 12:38
 2/9 TKI Ibolya ***** válasza:
Ha attól lett volna kiütéses amit megevett akkor annak azonnal kellett volna jelentkezni.Én is adok ilyet a babámnak.Az én doki nénim azt mondja,hogy ha étel allergiás a gyerek akkor az mikronnyi mennyiségtől is megmutatkozik már és nem hetek múlva.Szerintem vidd el dokihoz.
2012. jan. 6. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

beteg nem de tönkre teheted egy életre a gyomrát ezzel. Vagy olyan alergiát szerezhet amit soha nem nö ki.

Ezek az ételek amiket adsz tele vannak börrel és szójával és füszerekkel. A bör még nagyon nehéz emésztésre egy 10 hónaposnak. ilyenkor csak küzd a gyomor, nincsnenek meg a megfelelö nyálkahártyá hogy óvja. A szója erösen alergén növény akár fulladást is okozhat.(persze az elfogyasztás után pár órával max vagy is most már nem parázz fulladástól)

èn nem adnék neki ilyeneket, de orvoshoz is elvinném, megmutatnám és elmondanám mit adtam neki.

2012. jan. 6. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is doki, ez MOST más lesz.

A nem neki való kajákat viszont hanyagold. Sokkal súlyosabb baja is lehet tőle, mint néhány kiütés. Van fogalmad róla, mi van egy párizsiban? Ha nincs, javaslom, hogy olvasd el az összetételét. (Az ún. sonkának is, hacsak nem valódi spanyol vagy olasz sonka, amit nem hiszek, mert azt nem tudná elrágni még.) Én magam nem eszem ilyet, nemhogy babának adjam.

2012. jan. 6. 12:42
 5/9 TKI Ibolya ***** válasza:
Utolsótól kérdezem de akkor mit adjak neki? Nem kötözködöm! Nálunk a nagyobbak már esznek ilyet és a kicsi lecseni a tányérról a virslit például.
2012. jan. 6. 12:45
 6/9 TKI Ibolya ***** válasza:
Bocsi a 3-tól akartam kérdezni de mindegy kiválaszol várom az ötleteket!!!!
2012. jan. 6. 12:46
 7/9 anonim ***** válasza:

azt írod már régóta ki van pattogva a bőre.

tehát akkor nem most jött ki. az ételallergia olyan általában, hogy minden egyes alkalom után erősödik az allergia. első alkalom után semmi, második után egy kis pötty, a 10. után meg ekcéma...

egy ételallergiás

2012. jan. 6. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Off:

Kedves Ibolya!

Egyidősek a 10 hónaposaink - mindig figyelem a válaszaidat! :)

Fiam is eszik ilyeneket - bár, próbálom a jobb minőségűeket adni, viszont ezek aranyárban vannak... Van egy virsli, ami 84% - ban húst tartalmaz. + a Sága selyemsonka is 74%-os hústartalommal bír.

Én azért adom ezeket, mert fiam a pépeket átugrotta... Örülök, hogy ezeket jó étvággyal, örömmel eszi.

Kedves Kérdező: Ezek sajnos tele vannak ízfokozókkal, meg szalonnával + szójával...stb - sanszos, hogy valamely összetevő váltotta ki.

2012. jan. 6. 15:41
 9/9 TKI Ibolya ***** válasza:
Szia 8-as!:) Én is ezeket adom neki és a nagyoknak is ,mindig figyelek a hús mennyiségre, hogy ne szóját adjak neki.tényleg néha ötletem sincs hogy mit kapjon vacsira hogy változatos is legyen az étkezése.Ő imádja a natúr joghurtot és azt szokott kapni vacsira valamivel vagy van hogy kikeverem neki túróval és sonka kockával.Egyébként a nagy kedvenc sütőtök megsütve összekeverve tésztával plusz sajttal a tetején.Te mit adsz a babádnak?
2012. jan. 6. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!