Nektek hogy sikerült a babafotózás otthon?
Nem jött fotós hozzánk és nem is bánom.
Illetve jött még akkor amikor 6 hónapos terhes voltam az 1. gyerekkel, és rá akart beszélni a fotózástra, addig dumált míg majdnem aláírtam a papírt, amin az szerepelt, hogy 10000Ft előleget kell adnom neki.
Jól elzavartuk.
Mire fizessek? Előre???
Szebb fotókat készítek én róluk, mint egy fotós:)
Biztos lesz közte szép fotó.
Aki megteheti csináltasson, én azt mondom.
Mi majd akkor megyünk el fotóshoz, ha megszületik a 3. gyerekünk (júniusban) és közös képeket is készíttetünk.
Lakásba én nem engednék be fotóst, max. elvinném műterembe, ahogy anno engem is elvittek. Én is inkább a magunk által készített képek híve vagyok. Persze majd amikor már tud pózolni a kiscsaj, akkor könnyebb lesz a dolgunk.
Tegnap az én lányom nagyon aluszékony volt, lehet valami kihatással volt rájuk...
Azért kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a képek, kérlek írd majd meg. Biztos tetszeni fog, hisz a Te Drágaságod lesz rajta!
Én 1. gyerekkel így jártam, mint te. Becsöngetett egy nő, és azt mondta, hogy ajándékcsomagot hozott a gyereknek. Persze azt nem hozott, de aztán beengedtem, mivel nem akartam a kapuban órákig beszélgetni, amíg a gyerek bent bőg egyedül. Mutogatta a csodaszép képeket, amiket készítettek, és az ár is jónak tűnt. Csakhogy ő azt mondta, hogy a gyerek 3 éves koráig jönnek szülinapkor, karácsonykor. És adjak 20 ezer Ft előleget. Na, nálam ekkor fagyott meg a levegő, mert mondtam, hogy teljesen kizárt, hogy 3 évre előre bárkinek előleget adjak. Ki tudja, meglesz-e még akkor is a cég? De elég erőszakos volt a nő, végülis adtam 6000 Ft előleget. A férjem amikor hazajött, így is nagyon kiakadt. Mert lehet szélhámos is. Végülis megnéztük a neten a cégjegyzékben, és valóban létező cég. Jött is, amikor ígérte. De én nagyon csalódott voltam. Miért? Hát, összefoglalom néhány pontban:
1. Azt mondták felhív a fényképész, és egyeztetünk időpontot a baba napirendjének megfelelően. Hát, erre csak bedobott egy levelet, hogy 11-kor jön. Persze pont alvásidőben.
2. A gyerekek általában félnek a vakutól, az ügynök állította, hogy nem használ vakut. A nő persze használt, ki is volt akadva, hogy hogyan gondolom, vaku nélkül nem lehet fényképezni. A gyerek álmos volt, épp a "félek az idegenektől" korszakban volt, és ráadásul a szemébe vakuztak. Minden képen üvöltött. A nő eleve nem volt valami gyerekbarát, nem is mosolygott a gyerekre. Persze, hogy halálra volt rémülve.
3. 21. század, vagy mi? Erre azt mondta a nő, hogy majd 1 hónap múlva jön, és hozza a képeket, amiből választhatok. Nem az lett volna a normális, hogy ott helyben beteszi a fényképezőgép memóriakártyáját a laptopba, és kiválasztom melyik kép tetszik? Nem, inkább előhívta az összes béna képet, aminek a felét kidobta.
4. Az árban benne volt 1 darab nagy kép is, meg néhány igazolványkép. Ezt a nő önkényesen eldöntötte, hogy melyik legyen, és már hozta a kész képet. Mondtam, hogy én nem ezt választottam volna, ez így nem működik. Nagy fanyalogva megígérte, hogy akkor csinál másikat, elküldi postán. 3-szor kellett rájuk telefonálnom, hogy hol van már a kép.
5. Ja, és az árban a kiszállási díj nem volt benne, az még plusz pénz. Miért nem olvastam el a szerződést? Ja, apró betű. Meg én kértem, hogy ennyiszer jöjjön? Elég lett volna postán elküldeni a képeket, amelyeket az első alkalommal kiválaszthattam volna a laptopról.
Szóval én nagyot csalódtam bennük. De állítólag csődbe is ment az a cég. A 2. gyereknél megjelent egy pasi egy másik fotóstól. (Csak tudnám honnan tudják ezek, hogy itt baba van?) Elmondtam neki a negatív élményeimet, állította, hogy ez náluk másképp van. Mondtam, hogy rendben, jöjjön, de én egy fillért sem adok előre. Erre nagy dohogva elment, hogy nem találok olyan céget, aki nem kér előleget. Hát, bocs. Akkor csinálok itthon én magam mosolygós képeket a gyerekről. Igaz, nem olyan profi a beállítás, de legalább nem sír a fényképeken.
Eleve nem szabad beengedni a házba.
Sőt ha jót akartok magatoknak, szüléskor nem a valós telefonszámotokat adjátok meg, mikor adják át a termékminta csomagot. Így utána nem hívogatnak életbiztosítás, meg minden hülyeség miatt.
jövőhét után jönnek meg a képek, megírom majd hogy sikerültek - bár biztosan elfogult leszek :)
11.23 - as válaszoló! - szerencsére ennyire nem jártunk rosszul, nem volt bajom a fotóssal, igazán mindent megtett a jó képekért, talán annyi, hogy sietett, de ezt nem is bántam, úgy sem tűrte jól az én kis hercegnőm. Az pedig az én gyengeségem, hogy nem tudtam elküldeni, ill. butaságom, mert azt gondoltam," egyszer ilyen picúrka, miért ne csináltatnánk képeket?"
Írtátok többen, hogy nem engednétek a lakásba - ez miért akkora baj? Nekem a műterem sokkal macerásabbnak tűnik ebben a korban, hisz ha még a megszokott környezete sincs, akkor aztán nehéz megnyugtatni a picúrt...
Kíváncsian várom a végeredményt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!