Hogy tudom leszoktatni a cumiról 2éves fiamat?
Első, köszi, nagyon segítőkész vagy. Erre nem is gondoltam... Mindegy, lépjünk túl ezen.
Azért szeretném elvenni, mert így nem beszél semmit, és mikor nincs a szájába, akkor meg kezd mondogatni dolgokat. Meg nem akarom, h a fogai is elálljanak. Egész nap a szájában a cumi.
Én engedem neki a cumit - inkább azt szopja, mint az ujját. A cumi puhább, a fogak fejlődését szerintem a cumi nem befolyásolja.
Ha azt szeretném, hogy kivegye, azt mondom, hogy nem értem amit mond, mert cumi van a szájában. Kiveszi és elmondja szépen, hogy mit szeretne, én meg próbálom terelni a kérés teljesítése során, hogy ne jusson eszébe visszatenni. Sokszor fél napokat is elvan cumi nélkül. De, ha eszébe jut és kéri, odaadom neki. Megnyugtatja...
Inkább néhány hónappal tovább cumizzon, mint ideges, nyűgös, akaratos gyerek legyen. Úgy olvastam az irodalomban, hogy majd elhagyja, ha olyan érett lesz, hogy nem kell neki.
Egy időben én is el-el veszegettem tőle, de akkor meg a kisautókat rágta, párnak levált a gumiabroncsa, féltem lenyeli. A rágókákat sosem szerette, volt vagy 5 féle.
Így mindig maradt a cumi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!