Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babák anyukái vannak...

Ekcémás babák anyukái vannak jól bevált praktikáitok?

Figyelt kérdés
Mi most vagyunk 6hosak 4 honaposak voltunk mikor kiderült az ekcémánk.elmentünk börgyógyászhoz az irt ki szteroidos kenöcsöket amik mingyárt hatottak.pont jött a foga meg mosoport váltottunk és még beteg is volt lehet ez váltotta ki.nem tudom.most néha fellángol mert jön a foga.kenegetem neki néha szteroidossal de tudom hogy azt nem szabad sokáig meg linolával testáplojával és a fett-el.nem szoptatok hanem tápszerezünk meg sokat eszik már más kajcsikat is.kérném a tapasztalt anyukák segitségét és javaslatait,meddig lesz ez igy ki e nöheti...stb!köszönöm
2012. jan. 4. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:

nem akarlak elkeseríteni de a fogának semmi köze ehhez. se a betegségnek, esetleg annyi, hogy ezektől legyengül az immunrendszer, akkor meg az ekcéma felerősödik, de kiváltani nem váltja ki.

ugyanis ez egy allergia! pont azt nem írtad hol van, mondjuk nem is a megfejtését kérdezted.

de nagyon fontos, hogy a szteroiddal nem fogod megszüntetni, csak a tünetét kezeled!

igenis amint lehet el kell menni allergia vizsgálatra.

ha mosóport váltottatok 4 hónapos korában az lehet, tehet minél előbb vissza kéne térni a régire, ha elmúlik akkor arra allergiás.

4 hónaposan kezdted el a hozzátáplálást?

mert nagyon esélyes, hogy ételre allergiás, ez nagyon gyakori. ha egybeesik a kettő akkor mindent elölről kell kezdeni. csoprtosítasz pár ételt és 2 hétig nem adod (ennyi idő alatt ürül ki a szervezetből). ha elmúlik 2 hét után akkor köztük van, el lehet kezdeni újra kóstoltatni...

hidegpárásító, testápoló, körömvirágkrém enyhíti. öblítőt ne használj és csak rövid ideig fürdesd, akár 2 naponta míg csúnya a bőre. szappant ne használj, térj vissza a gyógyszertári fürdetőre

így hirtelen ennyi

2012. jan. 4. 23:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Hol jött ki rajta?

Kislányomra is azt mondta a doki, h ekcémás, pedig csak a nyáltól lett csúnya az arca. Nekünk is írt fel szteroidos krémet, de ki sem váltottam.

2012. jan. 5. 00:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Fiam extrém durván ekcémás volt,már olyan volt a bőre,mint egy rinocéroszé.Semmi,de semmi nem vált be (amikkel kenegettem),szteroidosat nekünk senki nem írt fel,de nem is baj),visszatértünk a gyógyszertári fürdetőre,valamint az orvosunk írt fel krém-receptet,amit a gyógyszertárban készítenek.Eléggé ecet szaga van,szerintem szalicil-sav van benne.A fiamnak teljesen rendbejött a bőre,hosszú idő óta nem éreztem ennyire bársonyosnak,és nagyon-nagyon megkönnyebbültem!Ezen kívül elhagytam az öblítőt is,de lehet,ha marad sem csinál bajt.
2012. jan. 5. 00:31
 4/8 anonim ***** válasza:

kedves 3. bocs, hogy belekotnyeleskedem, de az az ecet szagú kevert gyógyszertári a szteroidos krém ;)

általában az elocomot szokták keverni sima zsírozóba, tényleg elég büdi...

2012. jan. 5. 00:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Erre a krémre azt mondták,h ez nem szteroidos.Majd rákérdezek még egyszer,de sztem nem az.
2012. jan. 5. 12:34
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!Hát az arca válla meg a hátán volt de volt egy két helyen az oldalán és a lábain is.most linolás testáolóval kenegetem neki néha fellángol sok mindent eszikd emost nem jött ki olyan csunyán.a fejböre nagyon száraz sokszor be is reped és vérzik is.hát mosopor lehet a hibás én ugy gondolom mert arra nem is merek gondolni hogy tejallergia.
2012. jan. 6. 12:38
 7/8 anonim ***** válasza:

pedig az arcán, fején nem hord ruhát. de egyébként miért nem cserélted le a mosóport még??? vannak baba mosószerek, azokat használd.

én egyébként azt mondom ez ételtől van, végig kell csinálni ezt az elhagyós-újra kóstoltatós módszert. már ha azt szeretnéd, hogy ne legyen élete végéig ekcémás... :(

2012. jan. 6. 13:59
 8/8 A kérdező kommentje:
igen köszönöm.a mosoport lecseéltük csakis sensitiv mindenböl azt mondta a doki hogy nagyon száraz a böre azért lett a fején is ilyen.most is kap minden féle ételt és nem jött neki elö:)hogy lekopogjam.csak félek nehogy elöjöjjön már 6hosak vagyunk.
2012. jan. 6. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!