A póréhagymát, az uborkát és a cukkinit hogyan készítitek el a babátoknak (mostanában kóstolhatjuk először őket)?
Uborka főzelék nálunk kimaradt,de a cukkini az egyik kedvence lett.
Cukkinifőzelék:(ez egy nagy adag receptje,az elején érdemes kevesebbet csinálni,mondjuk,amikor ti is esztek valami cukkiniset.Ebből néhány üveg lesz lefagyasztani is.)
egy közepes cukkini
3-4 gerezd fokhagyma (ezt helyettesítheted póréhagymával is,ekkor egy fél szálat szoktam használni)
3-4 közepes apró kockákra vágott krumpli
néhány szál vágott kapor
paradicsomlé (mi a kecskeméti paradicsom italát vagy házi paradicsomlevet használtunk)
A cukkinit a hagymával, a kaporral és a krumplival felteszed főni.Nem kell annyi víz,h ellepje,mert érdemes fedő alatt párolni.Mikor úgy látod,h a cukkini jó,akkor zárd el,és fedő alatt,hagyd pihenni,míg a krumpli is teljesen puha nem lesz.Ekkor szűrd le róla vizet,és töltsd a helyére paradicsom levet.Turmixold megfelelő állagúra.Tehetsz bele egy kis oliva olajat is,és csirkehússal igazán finom.
A lányom egyik kedvenc főzeléke volt.
Az ubi nálunk is kimaradt.A cukkinit én így csinálom:1 cukkini,3 szem közepes krumpli,2 kocka husi és egy pici só.Én a cukkini közepét azt ki szoktam venni.Nekem ebből a mennyiségből két bébiételes üveg szokott kijönni.
Nagyon jó a recept amit az előző válaszadó írt,de úgy írtad,hogy most fogjátok kóstolni.Ameddig csak kóstolgattok addig sztem ne rakj bele paradicsomot meg ilyesmit mert ha valami baja lenne a babádnak nem tudnád hogy mi okozta nála.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!