Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan élitek túl azokat a...

Hogyan élitek túl azokat a hónapokat, amikor a családi kasszában 40000 Ft marad és még 1 hét van hátra a fizetésig?

Figyelt kérdés
1 éves kisfiú anyukája

2012. jan. 4. 08:41
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Többen tanácsolták már, hogy ne görcsöljek rá a pénz kérdésre, mert annál jobban megy. Ezt mondja a párom is, viszont én ilyen vagyok, ha nincs meg egy anyagi helyzet a hátunk mögött kész K.O. vagyok.

Amikor teherbe estem volt pénzünk, csak közben ki kellett adtunk 500.000 Ft-ot és azóta nem tudunk felállni. :(

2012. jan. 4. 09:47
 22/41 A kérdező kommentje:

09:36-os válaszolóm!

Ha január 2-án már nem volt pénzetek, akkor mi vezérelt téged, hogyan élitek meg a napokat és mit csináltok, hogy kenyeret tudjatok venni?

Remélem, ennél csak jobb lesz!

2012. jan. 4. 09:49
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy mikor lennél myugodt? Ha egy hétre mennyi pénzetek maradna? Én még mindig arra gyanakszom, hogy itt valami félrértés van, mert heti 40 ezerbôl mi röhögve és nyugodtan élünk. Szokott ennyi maradni a családi kasszában, és nem érzem úgy, higy talpra kéne állnunk, sôt, szerencsésnek tartom magunkat. Persze viszonyítás kérdése, ha aut szoktad meg, hogy 1 millió marad a fizu elôtti hétre, akkor értem, hogy most rosszabbnak ítéled meg a helyzeted.
2012. jan. 4. 09:53
 24/41 A kérdező kommentje:
Akkor lennék nyugodt, ha tudnánk annyit spórolni, hogy a számlánkon legyen 100.000 Ft. Az se sok pénz a mai világban, de azért mégis több mint a 40 e. De ugye még abból is kell vmennyit elköltenünk, mert az alapvető élelmiszereket meg kell vennünk.
2012. jan. 4. 09:59
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy vissza kéne menned dolgozni, hogyha ennyire rosszul viseled, sajnos gyedből még hogyha maximum összeget kapod is + a családi pótlékból 98e Ft-nál nem jön össze több egy hónapban. Nekem is érvágás ahhoz képest, hogy 200e Ft feletti nettóm volt minden hónapban amíg dolgoztam, de most beosztjuk a gyed+családi pótlék+férjem fizetését, amiből a férjem fizetésének tetemes része megy a hitelére, amitől most próbálunk szabadulni. Ha dolgoznék, meg sem éreznénk a hitelt, de úgy vagyok vele, hogy semmi pénzért nem adnám ezt az első két évet a kislányom életéből. 16 hónapos, és napról napra okosabb és ügyesebb, nagyon jó vele lenni és látni, hogy hogy fejlődik. Emiatt nem aggódom az anyagiak miatt, most a kevesebbet osztjuk be. És még így sem panaszkodhatom, mert lehet, hogy utolsó hétre 5.000 Ft marad, amiből még mindig gyönyörűen meg lehet venni az ennivalót (már csak arra kell költenünk, miután pelusból stb. mindig be vagyunk tárazva). Betegség mindig jöhet, de alapvetően egészséges család vagyunk, és nem görcsölünk rá, hogy úristen mi lesz ha... Emellett, vannak, akik még kevesebből jönnek ki hónapról hónapra, szóval én tudom, hogy összetehetem a két kezem, mert bár nem utazgatunk, meg költünk extra dolgokra, de sosincs olyan gond, hogy nem tudunk összeütni egy ebédet, vagy ne adj Isten, a gyermekem hiányt szenvedjen valamiben.
2012. jan. 4. 10:03
 26/41 A kérdező kommentje:

Hát a terhességem ideje alatt lejárt a munkaszerződésem... A gyed+családi együtt: 70.000 Ft.

Igen, én sem adnám az első két évet fel. Ő még most 1 éves.

2012. jan. 4. 10:14
 27/41 anonim ***** válasza:

heti 40 ezer és ideges vagy.....nos mi se nem élünk fényűzésbe se nem vagyunk nagyon szegények hogy hónap végére ne maradjon.Kb ennyi marad nekünk is a családiig8ezt szokták itt az anyukák mondani első fizetésig)Nos:

1.gondolom fizukor bevásárolsz tehát nem ebből kell minden egyes fűszert vagy minden hozzávalót megvenned max.kenyér,szalámi,valami apróság az ebédhez

2.pelenka még ha kell is hó végén ebből simán kijön.

3.számlák befizetve tehát kiadásod nincs csekkre

Akkor mi a gond???

Mi az utolsó héten ennyi pénzből még biztos tankolnom kell ami ha nem is teszem tele egy 10-es:(kenyér,ilyesmi kb 5-6 ezer az utolsó hétre.Tehát simán 20 ezret félre tudsz tenni kényelmesen!!!!Ne görcsölj,ülj le számolgass és takarékoskodj.Én is ezt teszem és bejön.Nekünk is van mikor becsúszik valami baki így a félre tett pénzhez kell nyúlni de köv.hónapba vissza rakom mert úgy vagyok vele hoyg olyan mintha kölcsön kértem volna vkitől.Volt hogy sorozatosan minden hónapba kivettem köv.hónapba vissza de aztán elmúltak a bajok és helyre jöttünk.Mi házfelújításnál vagyunk hihetetlenül fogya spórolt pénzünk most meg az ÁFA emelés se segít tehát az én fejem is fáj.

Én azt csinálom hogy minden hónapba felírom hogy mik a kiadások kb a víz,villany...stb+ a köv.hónapba kinek lesz szülinapja(nagy a család)így mindent apránként rakok össze.Csak szervezés kérdése érdemes kipróbálni és nem leszel ennyire ideges.Sőt lehet hoyg még több marad egy hétre!:D

Én még a 6600ft-os fogamzásgátlómat is 3 hónap alatt teszem össze pl.most váltottam ki tehát ebbe a hónapba megint elrakok 2200ft-ot gyógyszerre aztán így tovább kocsi biztosítás az se nagy összeg negyed évente de mennyivel könnyebb azt is elosztani 3 részletbe.Sok sikert és ne törj le mások örülnének ha 2 hétre maradna ennyi hidd el tudom régen én is örültem volna....

2012. jan. 4. 10:15
 28/41 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy amikor dolgoztam akkor is kaja utalvánnyal együtt hoztam haza 78.000 Ft-ot. (pénzügyi-számviteli ügyintéző)
2012. jan. 4. 10:17
 29/41 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok.Jah én kezdettől fogva csak gyest kapok!!!!Sajnos kevés volt a munkaviszonyom:((Párom keres és ő sem tb száz ezret 1 gyerekünk van csak igaz,ruhát senkitől nem kaptunk kölcsönbe.De imádom a turikat mert egyéni márkás dolgokat foghatsz ki.És nem szégyen!Én se gondoltam volna hogy onnan veszek majd magamnak is minthogy márka boltból...De mikor 200ft-élrt vettem Reebookos pulcsit ami hófehér volt meg Nike melegítőt 500ft-ért azóta normális boltbanem is vettem semmit évek óta(fehérneműn kívül:O)Még esküvőe is találtam magamnak koktélruhát amit nem győztek dicsérni meg kérdezni hol vettem.
2012. jan. 4. 10:21
 30/41 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm Neked! Nagyon jó amit írtál!

Neked annyiból jó, hogy van spórolt pénzed amihez hozzá tudsz nyúlni! Nekünk NINCS olyan!

2012. jan. 4. 10:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!