Hogyan élitek túl azokat a hónapokat, amikor a családi kasszában 40000 Ft marad és még 1 hét van hátra a fizetésig?
Többen tanácsolták már, hogy ne görcsöljek rá a pénz kérdésre, mert annál jobban megy. Ezt mondja a párom is, viszont én ilyen vagyok, ha nincs meg egy anyagi helyzet a hátunk mögött kész K.O. vagyok.
Amikor teherbe estem volt pénzünk, csak közben ki kellett adtunk 500.000 Ft-ot és azóta nem tudunk felállni. :(
09:36-os válaszolóm!
Ha január 2-án már nem volt pénzetek, akkor mi vezérelt téged, hogyan élitek meg a napokat és mit csináltok, hogy kenyeret tudjatok venni?
Remélem, ennél csak jobb lesz!
Hát a terhességem ideje alatt lejárt a munkaszerződésem... A gyed+családi együtt: 70.000 Ft.
Igen, én sem adnám az első két évet fel. Ő még most 1 éves.
heti 40 ezer és ideges vagy.....nos mi se nem élünk fényűzésbe se nem vagyunk nagyon szegények hogy hónap végére ne maradjon.Kb ennyi marad nekünk is a családiig8ezt szokták itt az anyukák mondani első fizetésig)Nos:
1.gondolom fizukor bevásárolsz tehát nem ebből kell minden egyes fűszert vagy minden hozzávalót megvenned max.kenyér,szalámi,valami apróság az ebédhez
2.pelenka még ha kell is hó végén ebből simán kijön.
3.számlák befizetve tehát kiadásod nincs csekkre
Akkor mi a gond???
Mi az utolsó héten ennyi pénzből még biztos tankolnom kell ami ha nem is teszem tele egy 10-es:(kenyér,ilyesmi kb 5-6 ezer az utolsó hétre.Tehát simán 20 ezret félre tudsz tenni kényelmesen!!!!Ne görcsölj,ülj le számolgass és takarékoskodj.Én is ezt teszem és bejön.Nekünk is van mikor becsúszik valami baki így a félre tett pénzhez kell nyúlni de köv.hónapba vissza rakom mert úgy vagyok vele hoyg olyan mintha kölcsön kértem volna vkitől.Volt hogy sorozatosan minden hónapba kivettem köv.hónapba vissza de aztán elmúltak a bajok és helyre jöttünk.Mi házfelújításnál vagyunk hihetetlenül fogya spórolt pénzünk most meg az ÁFA emelés se segít tehát az én fejem is fáj.
Én azt csinálom hogy minden hónapba felírom hogy mik a kiadások kb a víz,villany...stb+ a köv.hónapba kinek lesz szülinapja(nagy a család)így mindent apránként rakok össze.Csak szervezés kérdése érdemes kipróbálni és nem leszel ennyire ideges.Sőt lehet hoyg még több marad egy hétre!:D
Én még a 6600ft-os fogamzásgátlómat is 3 hónap alatt teszem össze pl.most váltottam ki tehát ebbe a hónapba megint elrakok 2200ft-ot gyógyszerre aztán így tovább kocsi biztosítás az se nagy összeg negyed évente de mennyivel könnyebb azt is elosztani 3 részletbe.Sok sikert és ne törj le mások örülnének ha 2 hétre maradna ennyi hidd el tudom régen én is örültem volna....
Utolsó köszönöm Neked! Nagyon jó amit írtál!
Neked annyiból jó, hogy van spórolt pénzed amihez hozzá tudsz nyúlni! Nekünk NINCS olyan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!