5 hónapos kisfiam napok óta sír szopizás közben. 2 mellből szoptatok elejétől fogva de sosem volt gondunk. Eddig úgy volt, hogy 10-10perc alatt végzett a szopizással minden zokszó nélkül sőt ha hagytam volna akkor akár 1órán át is cumizott volna még. Most viszont 2-3perc után elfordul és sír. Ha visszafordítom akkor megint szopizik kb fél percet és újra elfordul és sír. Közben üt-vág rugdos, cibál stb... Ez megy kb 7percig és utána annyira bemérgeli magát, hogy nem hajlandó szopizni tovább ugyanabból a mellből úgyhogy átteszem a másikra és kezdődik elölről a műsor. Ennek ellenére nem kér gyakrabban enni, rendesen hízik és ugyanúgy átalussza az éjszakákat mint eddig.
Az esti utolsó szopit már kiváltottam tápszerrel mert akkor már az első 2percet sem bírja ki sírás nélkül.
Mi baja lett? Mit tegyek?
2012. jan. 4. 00:29
1/9 anonim válasza:
Cicibol nem jon olyan gyorsan mint az uvegbol. Fejd le es ugy add neki a tejet vagy (ezert most meg fognak virtualisan lincselni) valts ki minden szoptatast tapszerre, mert elobb utobb igy el fog apadni a tejed.
2012. jan. 4. 00:48
2/9 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen korszaka. A tejleadó nem folyamatos (ez a normális, eddig is így volt), tehát ha épp nem jön, a babád dühös lesz, mert éhes és már nem köti le annyira csak a cumizás (pláne ha ideáig nem hagytad cicin cumizni és tudja, hogy a kényelmesebb cumisüveg is létezik). Mivel pedig már "nagyobb" baba, jobban bele tudja lovalni magát.
Nekem az vált be, hogy egy szopi alatt akár 3-4x(2) is cicit váltottunk, mert a másikból mindig jött, míg az egyikre vártunk. Illetve gyakrabban tettem cicire.
2012. jan. 4. 07:06
3/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy jön a tesó?
Tapasztalat, hogy pont ilyen viselkedést válthat ki. Megváltozik a tej íze, minősége, mennyisége.
2012. jan. 4. 07:26
4/9 anonim válasza:
nállunk is ez megy egy ideje, fiam 3 hónapos most, nem hiszem hogy a tej mennyisége lehet a baj, mert nekem van hogy 8 deci tejet birok lefejni egy nap. én ilyenkor ráhagyom, de ugy nézem nem is marad éhes, de furcsa hogy van h 5perc alatt végez. ha nagyon keservesen sir van hogy egy büfi van benne, akkor is ahogy fektetném a lábamra üvőlt.
2012. jan. 4. 13:49
5/9 anonim válasza:
menstruálni fogsz és megváltozott a tej ize
2012. jan. 6. 19:04
6/9 A kérdező kommentje:
Nem jön a tesó mert mióta megszületett a kisfiam nem voltunk együtt a párommal. :s
Nem hinném, hogy a menses előjele lenne mert már lassan 10napja küszködünk a szopival...
2012. jan. 6. 19:10
7/9 anonim válasza:
Kevés a tejed, nálunk mindig ezt csinálja ilyenkor.Fejjél este lefekvés előtt, vagy tedd rá sűrűbben a cicire, tea, homeopátia.
2012. jan. 6. 20:35
8/9 anonim válasza:
Volt nálunk is ilyen,akkor ha nagyon éhesen volt és nem jött olyan gyorsan a tej,mint ahogy gondolta.Próbáld meg hamarabb mellre tenni,gondolom nagyjából sejted mikor fog enni.Nekünk ez bevált,aztán el is múlt a cirkusz.Még azt csináltam olyankor,hogy a karomban tartva járkáltam vele,közben a szájánál a cici,így valamennyire lehiggadt,csak a derekam ment szét...
2012. jan. 6. 21:42
9/9 anonim válasza:
Na nalunk ugyanez volt csak 2 honaposan! En sem voltam terhes, nem menstrualtam, es dolt a tej, mert ahogy elrantotta a kislanyom a fejet, csak ugy spriccelt! Meg ket honapig kinlodtunk. Sajnalom hogy nem tudok segiteni. En magam sem jottem ra az okara, pedig meg a teljes etrendemet is megvaltoztattam!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!