2 vagy 3 gyerek?

Figyelt kérdés
Van egy magánházunk, de közalkalmazottak vagyunk, és még van 19 év a hiteltörlesztésből. Inkább az anyagi része érdekelne.
2012. jan. 3. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:
hm?
2012. jan. 3. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha pusztán az anyagi részét nézzük, akkor 3.

Nálunk:

- 50%-os térítési díj a közétkeztetésből, a 3-ra így kevesebb, mint a 2-re

- ingyen tankönyv

- családi adókedvezmény: mi igénybe tudjuk venni a 3 gyerekre, családi pótlékkal összesen majdnem havi 150eFt "bevétel".

De nem csak az anyagi részét kell nézni, hiszen ezek mind olyan dolgok, hogy ma ennyi, holnap lehet, hogy teljesen megszüntetik. Szóval csak anyagi megfontolásból nem jó gyereket gyártani. Ugyanakkor én azt mondom, hogy ha hó végén nincsenek élelmezési és számlázási gondok, valamint még félre is tud tenni egy picit az ember, akkor nem lehet akadálya a 3. gyereknek. Mondom ezt úgy, hogy nekünk mindig is 3 gyerek volt az álmunk, úgy alakítottuk az életünket, hogy anyagilag is megtehessük, hogy 3 gyereket vállalunk.

2012. jan. 3. 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:

3! De nem az anyagi része miatt. Ezt egyik napról a másikra símán eltörölhetik és nem is csodálkoznék már rajta.

Én nagy családot szeretnék. Nagyon vágyom rá. 2 gyerekem van. Amikor nem volt gyerekünk nem tudtam félre tenni. amikor lett egy gyerekünk, kevesebb lett a jövedelem és mégis ugyanolyan szinten éltünk, de félretenni mégsem semmit. Jött a második, ráadásul tartós beteg és már csak gyes jár, nem gyed és még mindig ugyanolyan szinten élünk. Jövedelem csökkent, kiadások nőttek, gyerekszám nőtt, a világ már duplájába kerül és még mindig tartjuk a szintet, egy valamit kivéve, nem kocsikázunk annyit.

De hogy lehet ez?????

Szeretnék 3-dikat, nem nagyon tudom, de egylőre nem is érdekel, hogy mik járnak vagy mik nem. Egyszerűen vágyom rá. De azért az anyagi miatt félek. Viszont ha az előzőeket nézem, amit felvázoltam az jut eszembe, hogy mégis bele lehetne vágni, nem?? Kicsit dilemmában vagyok. De mégis mindig megoldottuk valahogy. Persze lehet gondolni minden rosszra, hisz bármikor beüthet a tragédia, de úgy sem lehet élni életet, hogy "mi lesz, ha".

Szóval én így látom.

2012. jan. 3. 15:40
 4/5 anonim ***** válasza:

3, kedves utolsó: nem tudom, milyen bérrel vagytok bejelentve, de ha 3. gyermeket bevállaltok, akkor jóval több a családi kedvezmény, akkor 99e ft jön le a személyi jövedelem adóból, míg kettő gyermeknél 20e.

azért ez több, nem?

persze, ha maximálisan tudjátok majd érvényesíteni.

ha nem, akkor annyit, amennyi adót fizettek. Lehet, hogy ez csak 60e, de az is pénz

2012. jan. 3. 15:44
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Én is hasonló képpen érzek. Van egy 3 és fél éves és egy másfél éves lányom és nagyon vágyom egy harmadikra. Jó lenne egy kisfiú, de egy kislánynak is ugyanúgy örülnék.Tényleg az érdekelt elsősorban, hogy hogyan jönnek ki mások anyagilag 3 gyerekkel, met mindent megszeretnék adni mind a háromnak egyformán. Van egy évünk, hogy eldöntsük.(vissza megyek dolgozni és majd meglátjuk....)
2012. jan. 3. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!