Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valaki, aki használt már...

Van valaki, aki használt már "főzelékes" cumit főzelék etetéséhez?

Figyelt kérdés
2012. jan. 2. 21:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

volt itt egy anyuka aki a 16 hónapos kicsijét cumisüvegből etette, és tanácsot kért hogyan tudná megtanítani kanállal etetni.

a hozzátáplálás elkezdésekor pont ideális kanállal bohóckodni, hisz akkor még csak 2-3 falatot eszik.

azt hiszem a nestlé oldalán vagy nagyon jól leírva, hogy a baba 6 hónapos koráig el kell kezdeni a hozzátáplálást kanállal, pont ezért. a szopó reflex miatt nehéz nekik eleinte kanalazni, mind ismerjük mikor a első pár hétben több jön ki mint amennyi bement mert szopni próbálja a kanálról az ételt :D

6 hónapos kora után már annyira beidegződik, hogy baromi nehéz megtanítani kanalazni.

és lehet könnyebb azt mondani, hogy akkor inkább cumisüvegbe töltöm de hosszútávon nagyon nagy gondokat okozhat ez. mondjuk 8 hónaposan pont elég a szervezetének az a napi 2x-3x 3-4 kanál szilárd étel amit kanállal sikerül belediktálni de 1-1,5 éves korában már nem. és akkor már a baba nem is érti miért nem kapja üvegből, kényelmesen, miért is kéne neki szenvedni a kanállal, már a hiszti is elkezdődik...

nagyon nem értek egyet ezzel a módszerrel, de persze mindenki azt csinál amit akar, mérlegelni kell, hogy megéri-e :)

2012. jan. 3. 12:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. jan. 3. 15:54
 13/15 anonim ***** válasza:

23:32 vagyok

4,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást kanállal - 7 hónapos koráig tök ügyesen evett a fiam, aztán soha többé...

Tehát az előttem válaszoló olvasott elmélete megdőlt.

Abban egyetértek, hogy ez a cumi inkább hátraveti a babákat, mint előre. Pont ezért nem hallgattam a védőnőre...

2012. jan. 3. 16:53
 14/15 A kérdező kommentje:
Én is a kanál mellett vagyok, de ha minden kötél szakad, előfordulhat, hogy még üvegből is megpróbálnám. De nem szeretném.
2012. jan. 3. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Egyszer minden elmúlik.. Én még egy embert sem láttam cumisüvegből sörözni. :-D
2012. jan. 4. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!