Hozzátápláláskor ha már a főzelék után nem kéri a szopit nem baj, ha sem vizet sem teát nem iszik?
Lányom vagy ivott egyből utána, vagy két étkezés között fogadott el inni.
Lehet babád evés után már nem szomjas, így szerintem is kínáld meg őt később.
Az, hogy nem kéri a szopit már, annak a jele, hogy "teleeszi magát" főzelékkel, végső soron ez normális, hiszen így zajlik a fokozatos elválasztás.
Az én gyerekeim akkor fogadták csak el a vizet, amikor már "szilárd szilárdat" ettek, tehát kenyér/kifli/sajt, ilyenek. A főzelék igen nagy százalékban víz (a gyümölcs is persze), ezért nem nagy baj ez. Kínálgasd mindig, és ha majd szomjas lesz, elfogadja.
Én nem adnék semmi mást, "csak azért hogy igyon", mert valószínű, hogy bármilyen ízesített és/vagy cukros dolgot előbb elfogad majd, mint a vizet, az íze miatt.
De látszik, hogy még működik az "egészséges érzéke" a fiadnak, nem fogadja el csak azért, mert finom, ha éppen nem szomjas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!