Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Városliget megfelelő a baba...

A Városliget megfelelő a baba levegőztetésére? (esetleg egyéb javaslat? )

Figyelt kérdés

Még nincs babánk, de már tervezzük. :) Sok dolog felmerül ezzel kapcsolatban. Jelenleg a Blahánál lakunk, több okból se tudnánk innen elkötözni. Viszont azon töprengek, hogy ha majd lesz baba, hol kap szegény friss levegőt? Csak a Városliget jut eszembe, perzse oda kijárni meg macerás. Belvárosi szülők hogy oldjátok meg?

(Igen, tudom. Nagyon előre gondolkodunk, de szerintem ez így jó. Valóban,., elköltözni lenne a legjobb, de az pár évig még nem fog menni.)

2012. jan. 1. 14:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Sehogy. Nincs megfelelő hely. Talán még a Margitsziget lenne a legjobb, de mire oda kiér az ember, kétszer meg kell szoptatni a babát. De a Margitszigeten sincs olyan jó levegő, mint egy vidéki kisvárosban.

Úgyhogy szerintem ha valaki Pesten lakik, kb. tökmindegy. Mi az Üllői út mellett lakunk egy utcában.

2012. jan. 1. 14:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább Margitsziget, a Blahától nincs is messze.(4-6-os villamossal)
2012. jan. 1. 14:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor inkább Margitsziget, az talán egészségesebb, mint a Városliget.
2012. jan. 1. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Én sem tudok mondani semmi közeli helyet. A Blahához nincsen közel a Városliget. A Blahához szerintem semmi nincsen közel. Semmi olyan, ami megfelelő lenne egy babának. Ráadásul belváros. Sokkal szmogosabb, mint Pest széle. Szerintem valami nem túl forgalmas utcán. Aztán ha majd nagyobb lesz jöhet a városliget. Én ezt így látom. :)
2012. jan. 1. 14:54
 5/8 gyugyo válasza:

Kedves Kérdező!

A Városliget remek hely, ahová érdemes kisbabákat kivinni levegőzni. A Tó környéke,a Stefánia melletti ligetes, bokros területek, a Királydomb mind olyan hely, ahol jó levegőn, jól érezheti magát a kisbaba is és szülei is.

Ráadásul a Blaha Lujza tértől nincs messze a Liget: a Dohány utca sarkán fel kell szállni a 74-es trolira és és még tíz perc sem kell és máris a Ligetben van!

Próbálja ki előbb baba nélkül, nem fog csalódni!

üdv: Gyugyó

2012. jan. 1. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia,

mi ott lakunk a Városligettől 50 méterre :-) Sokat sétálok arra a kislányommal, délelőtt az Andrássy sem olyan forgalmas. Szerintem egészséges egy kisbabának. Jó nagyokat lehet sétálni, nincsenek sokan.

Ha már kiváltunk egy étkezést, hetente legalább 1x elmegyünk majd a Margit-szigetre is; olyan 6-7 hónapos lesz addigra szerintem.

Babás Új Évet :-)

2012. jan. 1. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy elég morbid, amit írni fogok, de a Kerepesi temető és Arborétum ott van a keletinél (a 24-es villamossal 1 megálló, de sétálva is 5-10 perc). Hatalmas park, nagyon-nagyon jó levegő van, a közepénél nem is hallani már az autókat sem. Annyi ott a "zöld", hogy olyan bent a levegő, mintha egy kis erdőben sétálnál. Én oda szoktam járni, mert érzékeny a felső légutam, ott sosem dugul az orrom, sosem kell köhögnöm. Szóval én mindenképp azt javaslom. Kinézni sem fognak onnan, rengetegszer látok kismamákat babakocsival, bicikliseket, futókat, őket sem szólják meg, mivel ez nem csak temető, hanem arborétum is, sok védett növénnyel, mókusokkal.

Egyébként nagyon sok a pad, és az utak is rendben vannak tartva, úgyhogy babakocsival is könnyű ott sétálni.

2012. jan. 1. 18:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Nyugodtabb nem lettem, de ez van. :(

Azért is sarkalatos kérdés ez nálam, mert vidéki vagyok, és ott az a szokás, hogy a babát kirakják az udvarra, ott alszik, játszik stb., annyit van kint a jó levegőn, amennyit csak lehet, és remekül érzi magát. Ezt Pesten nyilván nem fogom tudni megtenni. :(

A temető egyébként nekem is eszembe jutott. :D

2012. jan. 5. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!