Anyatejjel kapcsolatban kérdezek?!
Hűtőben meddig áll el a lefejt anyatej? Szigorúan kell venni az 1 napot ?
Honnan lehet tudni, hogy már "rossz", szóval nem lehet odaadni?
Régebbi anyatejre (pl. 4 órája van a hűtőben) lehet frisset önteni?
Lehet frisset önteni de csak ha kihűlt, tehát hideg tejre meleg (frissen lefejt tejet) ne önts, mert felmelegszik a már lehűlt is és szaporodnak a bacik (ahogy többször melegíteni se lehet, csak egyszer).
Én nem venném szigorúan az 1 napot ha sterilen fejted. Amikor tejadó anya voltam a tejgyűjtő központ csak minden másnap jött ki a tejért, és az is csak hűtőben volt tartva, de ott steril üvegekbe tettem a tejet naponta kifőzött mellszívóval.
Teljesen sterilen fejem, mindig kifőzöm a mellszívót és az üvegecskét is, amibe teszem.
Tényleg, és csak egyszer lehet akkor melegíteni az anyatejet?
"rossz" a bomlástól lesz. Ezért vannak érzékszerveink, melyek kémiai analizálólaborok, hogy szagra-ízre azonnal megkülönböztessük az ehetőt a nem ehetőtől.
Mi azonnal a mélyhűtőbe tettük a tejet bébiételes üvegbe, a már fagyottra is ráöntöttük a következő fejést. Kifogástalanul bevált, asszonyka el főiskolára, én meg olvasztgattam:)
kedves utolsó!
Köszi, de nem biztos hogy az anyatej "szaga" helytálló, mert igazándiból mindig olyan illatú,a mit eszik a mama.
Mélyhűtött tejre meg semmikép nem öntenék rá frisset, annál is inkább, mert 1. kémiailag egy nagy kutyvasz lesz 2. egy jéghideg részre olvad rá a friss tej, hááááááát.....
Ha még csinálja asszonyka, ne tegye inkább,- azt csinálhatja, hogy egy nap alatt összegyűjti bébiüvegekbe a tejet, aztán azt teszi be a frigoba, az úgy oké.
Na. Bocs, csak tanácsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!