Anyatejes anyukák valaki segítsen! Hogyan oldjam ezt meg?
Utolsó, van ahol nem lehet bent vérvételnél a szülő.
Én pl most hallottam, hogy a mi kórházunkban a könnycsatorna-átmosásnál sem lehet bent anyuka. Teljesen ledöbbentem rajta.
Gabka, persze nem kell olyan kórházba menni. Mondjuk Pesten van más lehetőség is, de aki vidéki?
Nem mindenki teheti meg, több órát utazzon egy másik kórházba, pici gyerekkel.
Ez borzasztó :(
Ebben az esetben akkor próbáld meg elkezdeni a cümisüvegezést, hogy szokja. Ha a megnyugtatása céljából kérik, hogy vigyél tejet, akkor tuti nem fognak pepecselni kanállal meg pohárral és társaival.
Én az egészben azt nem értem, hogy most tulajdonképpen nem arról az időről van szó míg épp gipszelik a babát? Vagy rosszul értelmezem?
Én úgy vettem ki a kérdező szavaiból, hogy az előző gipszelést úgy csinálták, hogy KÖZBEN szoptatta a babáját. Ha ez igaz, akkor viszont elég bababarát kórház, nem? Furi egy szitu, 3-4 ember előtt szoptat az anyuka míg ők matatnak a lábánál, nem is értem hogy fértek hozzá rendesen.
Most pedig kérnek egy üveg tejet, hogy gipszelés közben etethessék, ezzel elterelik a baba figyelmét.
Ezt is csinálhatná az anyuka, de valószínű kicsit megtekergetik a baba lábát, hogy szebben álljon és félő, hogy anyuka be akarna avatkozni, mert félti a gyerekét és csak rontaná a gyógyulás esélyeit.
Valljuk be, sok olyan szülő van aki azért nem enged bizonyos gyógykezelést, mert sajnálja a gyerekét a fájdalom miatt.
Szerintem itt erről lehet szó!
Az üvegből való etetést pedig szerintem gyakoroljátok be előtte otthon, mert elsőre nem szokott menni, csak nehogy emiatt az egy alakalom miatt leszokjon a szopizásról.
Ne bolondozzatok már!
Ha műtik a gyereket akkor is bent vagytok vele? Rendben van, értem is a "harcot", hogy akkor keresünk más kórházat, ahol mellette lehetek, stb. de ez nem így működik. Az orvosok is a gyerek javát akarják, nem azért zárják ki az anyukát mert épp egy tiltott kísérletet akarnak a babán végrehajtani, hanem mert sokszor kiszámíthatatlan következményekkel járhat a szülő viselkedése!
Vannak szituációk amiket a szülő jobb ha nem lát, még akkor is, ha tudja, hogy a gyermeke nélküle van egyedül, elveszetten, stb..
Inkább bátorítani kellene az anyukát, nem izélgetni, hogy rossz helyre vitte a babáját,és azonnal keressen neki másik orvost, intézményt!!!
Kedves kérdező! Hamar túl lesztek rajta, vagy így vagy úgy. Vagy sírva, vagy megnyugodva, de gondolj arra, hogy "csak" egy gipszelésről van szó, nem egy komplikált hosszadalmas életmentő műtétről.
jujj, a hideg kiráz. ilyen nincs, h nem lehetsz bent vele. nem műtét, nem steril környezet, úgyhogy be kell menned vele, nem tilthatnak ki.
nem hiszem, hogy a babád örömmel szopizná a cumisüveget, amíg megszúrják. Ez nagyon furcsa lenne.
Maga az eljárás is elég furcsa. egy sima cumi miért nem elég? Nyugtatónak az is jó lehet.
Az én kisbabám sem fogadta el sosem a cumisüveget, de szerintem is próbálkozz vele, hogy hátha elfogadja. Csak nehogy átszokjon.
Kitartást és légy nagyon határozott. Ha fáj neki inkább had sírjon és a beavatkozás után majd megkapja a cicit, megnyugtatod - nehogy a cumisüveggel tömjék be a száját.
Sajnos hallottam már furcsa dolgokat a magyar egészségügyről, úgyhogy nem árt résen lenni. most a sima oltás jut eszembe, az csak egy pici szúrás, de soha nem akartak közben sem szopizni, sem cumizni a gyerekeim. jól kiüvöltötték magukat, aztán megölelgettem őket és jöhetett is a cici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!