A bébim már 7hós és elkezdte a hisztizést! Az öltözést ha nem akarja! Rendesen eltorzul, úgy ellenkezik! De a legrosszabb, ha valami olyan van nála, aminek nem kéne és elveszem akkor elkezd visítani mint akit vernek! Mit tegyek, leszokjon erről?
Hiszti? :) Ennyi idősen? :) bocs, de pontozás ide vagy oda, nevetnem kell. Meg ráhagyni? :)
Tereld el a figyelmét! Ennyi idősen hiába magyarázod el neki, hogy mit miért nem szabad, nem érti meg.
Szia!
A lányom ma 6 hós, és ő is erősen próbálkozik. Épp ma mondtam anyukámnak, hogy "büntiből" kaptam ilyen akaratos manókát, mert az üzletekben magamban mindíg megszóltam a földön toporzékoló kisgyerekek szüleit!
Én elveszem tőle ami nem neki való (pl szemüvegem, telefon stb..) és mondom neki, hogy ez anyáé és nem neki való. Kicsit ordítozik, de hamar talál más elfoglaltságot. A szemüvegem már nem kapkodja le, igaz kb napi 1000x mondtam el hogy nem szabad:)
Szerintem sok-sok türelem, és következetesség kell!
írta valaki, hogy nevetnie kell, hogy ennyi idősen hiszti: igen, hiszti. szakkönyvek szerint is, 5-6 hósan már kialakul a tudatos viselkedés a babáknál, beleértve a hisztit is. "teszteli" a szülőt, figyeli,hogy mire mi a reakció. Nem olyan buták ám ők, mint amilyen kiszolgáltatottak.
Viszont a figyelmüket valóban könnyű még elterelni. Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!