Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hadd dicsekedjek egy kicsit....

Hadd dicsekedjek egy kicsit. ügyes a babám? Olyan büszke vagyok rá. Nem is gondoltam volna, hogy így lehet örülni egy átfordulásnak.

Figyelt kérdés
2.5hónapos kislányom ma hátról átfordült hasra.már egy hete oldalra gördül, de ma tovább fordult.tényleg örülök, és nem nagyképűség.
2011. dec. 28. 21:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

Gratulálok nektek! :]]

Nem én vagyok a státuszos kérdező, de pont a napokban beszéltem erről a védőnőmmel, mivel az 5 hónapos lányom hajlandóságot se mutat átfordulni magától. Jobban szereti a kezét a szájába tömni a fogai miatt :|

Lényegében nekem azt mondta a védőnőnk, hogy akinek a gyermeke hamarabb csinál meg mindent, mint az átlag, annak benne van a pakliban az, hogy hiperaktívabb lesz a gyermeke később. Akinek pedig kimaradnak mozgásformái teljesen, annak pedig később lesz gondja a szavakkal, betűkkel, stb.

Hogy ebből mi a büdös nagy igazság?! Fingom nincs.

Szerintem semmi hátrányotok vagy előnyötök nem lesz abból, hogy valamit előbb vagy később csinál.

Lényeg, hogy szépen fejlődjön!

Nyilván, ha pl. 6 hónaposan fel akar állni, akkor nem fogod odaszögelni a talajhoz, mert még nincs itt az ideje! :))

De ez csak az én véleményem!

2011. dec. 28. 21:52
 12/19 A kérdező kommentje:

köszi, hogy leírtad,hát most kíváncsivá tettél, holnap ugyis megyünk a nagyfiammal dokihoz, mert beteg ,majd rákérdezek.

amúgy a most 3,5éves kisfiam idejéban csinált mindent(ahogy a nagykönyvben megvan írva),hát iszonyat mozgásos, és még csak tolmáccsal érteni mit mond :)

szóval ez pont nem stimmel az általd leírtakkal :)

2011. dec. 28. 21:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Gratulálok.

Talán arra gondolhatott, hogy valahol én is olvastam, hogyha ennyire hamar átfordul, akkor esetleg baj lehet az izmával a babának.

2011. dec. 28. 22:32
 14/19 anonim ***** válasza:
55%

Az én lányom három hónaposan átfordult,és 9 hónaposan már önállóan járt. Nem lett hiperaktív,sőt igen nyugodt természetű még felnőtt korában is.

A másik lányom viszont lusta volt,mindent később csinált. Ő állandóan nyüzsgő lett.

Szerintem ma "divat" mindennel ijesztgetni a szülőket.

Örülj,hogy ilyen ügyes a kislányod.

2011. dec. 29. 07:42
 15/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért írták a státuszt, mert a túl korai átfordulás a kötött, túl feszes izomzat jele is lehet, az pedig nagyon nem jó. De szerintem itt nem erről van szó, mert nem hasról hátra, hanem hátról hasra fordult, az pedig nem véletlen, hanem tudatos! Az én fiam hasról hátra fordult át nagyon korán, mert annyira feszes volt az izomzata, hogy szinte csak borult. Nálatok biztosan nem erről van szó!
2011. dec. 29. 08:38
 16/19 anonim ***** válasza:

Ez túl korai!

Tényleg problémát jelenthet inkább!!!!

Mutasd meg orvosnak.

gyógypedagógus

2011. dec. 29. 12:17
 17/19 A kérdező kommentje:

kedves gyógypedagógus!

mi problémát jelenthet?

köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

2011. dec. 29. 15:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem már írták túl feszes izomzat.

Nekem nem ez a szakterületem, tehát nem tudok szakmailag pontos képet adni róla.

Mutasd meg mindenképp szakembernek. Ne ijedj meg nagy baj biztos nincsen, mégha feszes izomzatról is lenne szó!!!

2011. dec. 29. 19:47
 19/19 A kérdező kommentje:
kisfiamnak feszes volt az izomzata,tornáztatnom kellett.ugyanaz az orvosuk most is észre vette volna.
2011. dec. 29. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!