Hadd dicsekedjek egy kicsit. ügyes a babám? Olyan büszke vagyok rá. Nem is gondoltam volna, hogy így lehet örülni egy átfordulásnak.
Gratulálok nektek! :]]
Nem én vagyok a státuszos kérdező, de pont a napokban beszéltem erről a védőnőmmel, mivel az 5 hónapos lányom hajlandóságot se mutat átfordulni magától. Jobban szereti a kezét a szájába tömni a fogai miatt :|
Lényegében nekem azt mondta a védőnőnk, hogy akinek a gyermeke hamarabb csinál meg mindent, mint az átlag, annak benne van a pakliban az, hogy hiperaktívabb lesz a gyermeke később. Akinek pedig kimaradnak mozgásformái teljesen, annak pedig később lesz gondja a szavakkal, betűkkel, stb.
Hogy ebből mi a büdös nagy igazság?! Fingom nincs.
Szerintem semmi hátrányotok vagy előnyötök nem lesz abból, hogy valamit előbb vagy később csinál.
Lényeg, hogy szépen fejlődjön!
Nyilván, ha pl. 6 hónaposan fel akar állni, akkor nem fogod odaszögelni a talajhoz, mert még nincs itt az ideje! :))
De ez csak az én véleményem!
köszi, hogy leírtad,hát most kíváncsivá tettél, holnap ugyis megyünk a nagyfiammal dokihoz, mert beteg ,majd rákérdezek.
amúgy a most 3,5éves kisfiam idejéban csinált mindent(ahogy a nagykönyvben megvan írva),hát iszonyat mozgásos, és még csak tolmáccsal érteni mit mond :)
szóval ez pont nem stimmel az általd leírtakkal :)
Gratulálok.
Talán arra gondolhatott, hogy valahol én is olvastam, hogyha ennyire hamar átfordul, akkor esetleg baj lehet az izmával a babának.
Az én lányom három hónaposan átfordult,és 9 hónaposan már önállóan járt. Nem lett hiperaktív,sőt igen nyugodt természetű még felnőtt korában is.
A másik lányom viszont lusta volt,mindent később csinált. Ő állandóan nyüzsgő lett.
Szerintem ma "divat" mindennel ijesztgetni a szülőket.
Örülj,hogy ilyen ügyes a kislányod.
Ez túl korai!
Tényleg problémát jelenthet inkább!!!!
Mutasd meg orvosnak.
gyógypedagógus
kedves gyógypedagógus!
mi problémát jelenthet?
köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Ahogy előttem már írták túl feszes izomzat.
Nekem nem ez a szakterületem, tehát nem tudok szakmailag pontos képet adni róla.
Mutasd meg mindenképp szakembernek. Ne ijedj meg nagy baj biztos nincsen, mégha feszes izomzatról is lenne szó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!