Melyik a legjobb probiotikum?
Három félét mondott nekem a védőnő:
1) Lacto Protect Baby
2) Lactiv baby
3) BioGaia
Utolsót bélflórás probiotikumot nem ismerem, az első kettőről pedig csak reklám szerűen hallottam.
Próbáltuk 20 napon keresztül a Normaflort, de nem változott tőle semmi. Azt a zöld széklet miatt mondta a gyerekorvos, de miután nem történt változás, nem foglalkozott tovább a zöld széklettel.
Viszont a védőnőnk azt mondta, hogy nem árthat, ha egy probiotikum 'kúrát' megcsinálunk (megint).
5 hónapos a lányom, tápszeres és hozzátápláljuk.
Csak kérdés, hogy melyik jobb?
Kinek van tapasztalata?
Köszi a segítséget!
És nektek mi volt a változás? Vagy ilyenkor egyáltalán mit kellene tapasztalnom?
Bocsi, de fingom nincs, hogy emiatt milyen a 'kezelés' miatt milyen lesz a gyermekem. :|
Pro-kid, igaz én ezen kívül csak Normaflort próbáltam. A Normaflortól ment a hasa az egész családnak. Habár a doki állítja, hogy nem attól, de én tuti biztos vagyok benne.
Hát, nálunk úgy volt, hogy a fiamnak nagyon érzékeny volt a bőre vagy 1 éves koráig. Ha antibiotikumot kapott, akkor az mindig úgy kicsípte a fenekét, hogy hetekig nem jött helyre. De amikor kapott Pro-kidet, akkor nem volt ilyen gond. Egyébként nem valami látványos. Annyi, hogy az antibiotikum a bélbaktériumokat is kiöli, ezeket kell pótolni. Jobb lesz az étvágya, nem fog lefogyni, legyengülni egy antibiotikumos kúra után.
Igen, ezt mondta a védőnőnk, hogy általában antibiotikum kúra után szokták ezt a kúrát is csinálni, hogy a szervezet helyreálljon.
Viszont a lányom nem beteg szerencsére. Nekünk egyszerűen a gyomrában a bélbolyhokat kell 'erősítenünk'. Legalábbis valami ilyesmit magyarázott a gyerekorvos, bár nem értettem az egészet, mert kapkodva mondta a dolgokat.
Mi viszonylag hamar, 3,5 hónapos korában már hozzátápláltuk a lányomat, mert sajnos 1 kilót fogyott 2 hét alatt a sok bukástól és semmi nem segített neki. Így is kórházban voltunk 5 napig.
Viszont a tápszertől is lehet zöld a széklete, de ez már másfél hónapja zöld. Minden gyümölcsöt szívesen eszik a lányom és ettől megoldódott minden problémánk. De azért nem ártana a gyomrát erősíteni valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!