Melyik a legjobb probiotikum? Orvosom ajánlotta, hogy szedjem. Lactoprotect, Normaflore, Lactiv?
Talán a legolcsóbb a Normaflore, ebben egy féle probiotikum van, 20 db ára 1500-1700Ft.
A Lactiv ennél jobb, ugyanis 5 féle probiotikumot tartalmaz, valamint B-vitaminokat is, ez van szuszpenzióban, kapszulában, granulátumban. A 20 db kapszula ára 1700-1800Ft.
A fenti kettő gyógyszertárakban beszerezhető.
Viszont én olyan terméket ajánlok, ami prebiotikumot is tartalmaz, így a probiotikumok bevitelét le lehet csökkenteni. Tehát egy antibiotikum kúra után szedni kell 4-5 napig, azután elég heti egy-kétszer megelőzés, fenntartás céljából.
A Now-nak van egy nagyon jó terméke, a Gr8-Dophilus, ami 5500Ft körül van, viszont 60 szemes, tehát ha azt nézzük a Lactiv árában van. Ebben 8 féle probiotikum van, és van benne prebiotikum is. Ezt viszont gyógyszertárban még nem láttam, interneten tudod megrendelni.
Nekem Protexin-t írt fel az orvos. De még csak párnapja szedem, úgyhogy nem tudok nyilatkozni róla.
A Normaflore egész jó, de nekem csak addig segített, amíg szedtem.
Egyáltalán nem ugyanolyanok. Egy egri laborban csináltak több tesztet ezekkel hallottam az erről szóló összefoglaló előadást. A leggagyibbaktól még az Activia is jobb vagy a sima joghurtok meg egyéb ilyen tejes cuccok.
A lényeg, hogy találtak olyan "probiotikumot" amiben nem volt semmi csak kukoricakeményítő ez konkrétan valamilyen DM-ben kapható volt. Talán pont a DM-es. Szóval DM-ből semmit ilyet ne vegyetek. Hacsak nem valami ismert fajta. Sajnos van ilyen, hogy átb@sszák az embert.
Én pl a Lactiv-ról sehol sem találtam meg, hogy milyen baktériumok vannak benne. Csak annyit, hogy 5 féle törzs. Mintha ez valami titok lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!