Szerintetek miből lehet eldönteni, hogy az orvos a "nekünk legjobb"/leginkább való tápszert írja-e fel, vagy azt, amelyikért fizetnek neki?
Mi már annyi tápszert kipróbáltunk 5 hónap alatt, hogy nekem időm nem volt ezen gondolkozni.
Őszintén szólva egy a lényeg, az ami miatt problémás a lányom múljon el. Ha ehhez 40 féle dolgot kell kipróbálni, akkor legyen. Tudom ez se jó .. de a legjobb orvos sem tudja meg mondani, hogy egy csecsemőnek - aki nem tudja elmondani, hogy mitől mi baja van - mi a jó!
Van egy alap amit megtanulnak ill., továbbképzik magukat...
Hja. Kicsit drága a puding. :S
Nálunk kicsit más a szitu. Már 2 éves múlt a lányom, és még sosem látott tápszert (baba korában anyatejes volt). Csak most erős a gyanú, hogy negatív teszt ellenére is tejfehérje allergiás. Ezért a doki egy hónap teljes tejmentes diétát javasolt (mi sem egyszerűbb, amikor kedvence a joghurt meg a túrórudi...) Felírt egy doboz tápszert, hogy addig azt adjam neki. Csak nem tetszett, ahogy az egészet elővezette. Én abban sem vagyok biztos, hogy "csak egy hónapra" szükség van-e pótlásra, de szerintem nem fogja megenni...
Azt mondta még, hogy kedvezményesen csak akkor tudja majd felírni (90%-ra), ha igazolódik az allergia, addig nem. :o(
Hát én egyből levágtam mi a helyzet miután hazaértünk. Ugyanis addig nem váltok ki semmit amíg utána nem olvasok.
Mondtam a dokinak, hogy írjon fel tápszert 4 hónapos lányomnak. Fel is írt egy jó drága HA-s tápot. Meg sem kérdezte, hogy volt e tejalergia a családban vagy ilyesmi... Még jó, hogy nem váltottam ki.
A mi dokink csak egy tápszert akart felírni mindig, hiába kértem mást (lányomnak nem volt jó ez a fajta, mert iszonyatosan fájt tőle a hasa). Nem tudom miért ragaszkodott ennyire ahhoz az egyhez a doki, lehet épp azért mert arra kap valamit ő is, de nem tudom.
Végül "erőszakkal" kértem tőle másfélét, egy másik orvos ajánlása által, mert másképp nem lett volna hajlandó felírni. Esküszöm röhejes...
2. vagyok.
Tudom, hogy sz@r helyzet, de én mindent felvásároltam a lányomnak, amit mondott a gyerekorvos. Nem egyszerű dolgok voltak ám!
Hidd el, volt olyan hónapunk, amikor összetéve csak a gyerekre a patikában 40 ezret hagytunk ott ilyen meg olyan tápszer miatt, mire megtaláltuk a 'tökéletest'!
És akkor még nem vettem pelenkát és a többit .. :]]]
Nem panaszkodom, mert 'megtehetem', hogy 'szórjam' a pénzt, bár én az utolsó centemet is a lányomra költöm inkább, mint magamra.
De ezzel szerintem minden szülő így van, hogy a saját gyerekének mindent megad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!