Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érezted már hogy tapasztalt...

Érezted már hogy tapasztalt (abb) anyaként, kéretlenül is tanácsokkal láss el ismerős első babás kismamikat? Van olyan eset szerinted mikor szólni kell ha valamit nem jól csinál?

Figyelt kérdés
Nem kioktató jellegű válaszokat várok de őszintén szólva néha rám jön de még sosem mondtam kéretlen tanácsot. Pl ilyenekre gondolok, hogy 3 ismerősöm szülte akkor az első babáját mint én a másodikat. Rakják ki a pár hetes babákról a fotókat amin üvegből teáznak az anyatejes babák, egyikük sem szenved a szoptatással. Néha rám jön hogy szóljak nekik hogy tök felesleges a tea, vagy megkérdezzem mire kell, de aztán nem teszem meg. Vagy barátnőm pl múltkor elhozta hozzánk a kisfiát 3 réteg ruhába alul rugi harisnya azon hosszú ujjas póló és rajta még egy vastag pulcsi meg bélelt nadrág, és bent 22 fok volt kért még rá egy takarót. Fojt a gyerek fejéről a víz de nem szóltam ha így szokta meg..bezzeg ő kioktatott akkor hogy miért szól a évé a gyerek mellett, meg hogy miért hagyom sírni ( nem is sírt csak beszélgetett a játékával:))
2011. dec. 28. 00:40
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

na ültetéstől én is kivagyok, most rakott fel egy ismerős csajszi a 2 hónap körüli babájáról egy képet Fb-ra hogy ül a gyerek a cuki macis overállban a babakocsi sportrészében!

Mindenki csak az írogatja alá hogy milyen cuki, pedig fekve is cuki lenne..

2012. jan. 1. 11:30
 22/30 anonim ***** válasza:

Sárika "kedves" ,ha a gyerek két cicizés között (3 óra alatt ,ősszel,télen )szívesen issza pohárból a vizet ,AKKOR IGÉNYLI. Biztos meg lenne nélküle de a szervezete tudja mire van szüksége.

A hasfájás oka elsősorban a fejletlen bélrendszer ,fejed tetejére is állhatsz ha olyan a gyermeked . De te a sajátjaidtól nem tudsz elvonatkoztatni. Tudom neked 3 van ,ez mindenre magyarázat. Gratulálok.

Sárikával valló beszélgetést befejeztem ,mindenki tegye amit jónak lát,Én nem szólok bele . Saját tapasztalataimat írom le, Jó lenne ha a túlbuzgó ősanya is ennyinél maradna.

Minden baba más !

2012. jan. 1. 21:51
 23/30 anonim ***** válasza:
Engem is kiborítanak a mindent megmondók ! ahelyett hogy tanácsot adna .
2012. jan. 1. 22:10
 24/30 Harangozó Sára ***** válasza:
Én befejeztem, de kikérem ezt a hangnemet, egy kis illemet is tanulhatnál, valószínűleg Te pedig egy gyereke alapján írod le a tapasztalataidat, s mástól pedig nem tudod elfogadni a tanácsokat, mész a saját fejed után, már ne haragudj. Különben inkább vagyok ősanya, mint olyan fafej, mint Te.Fölneveltél már egy gyereket is? Én igen.
2012. jan. 2. 05:56
 25/30 Harangozó Sára ***** válasza:

Te el tudsz vonatkoztatni a Tiedtől? NEM!

Amúgy nemcsak a saját gyerekeim alapján írtam le, hanem az ismeretségi körömben is ugyanígy csinálják, pedig náluk még 3-nál is több gyerek van. Nem véletlen.

2012. jan. 2. 05:59
 26/30 Harangozó Sára ***** válasza:
Kedves kérdező nagyon egyet értek Veled! Egy 2 hónapos baba még nem elég erős, hogy ültessék. Nekem az első 2 gyerekem 4 hónapos volt mikor fölhúzta magát az ölemben ülő pozícióba, akkor kezdtem őket ültetni a babakocsiban is.
2012. jan. 2. 06:04
 27/30 A kérdező kommentje:

Már bocs de szerintem egy baba nem születik úgy hogy tudja mik az igényei, vannak bizonyos ösztönei hál istennek, amik az életben maradásra alkalmassá teszik őt, de az hogy igényei vannak olyan dolgok iránt amit nem is ismer mint pl víz az azért nem hiszem hogy ebben a formában igaz. A szopóreflex az egyik ilyen ami ösztönös egy babánál, az hogy mit fog szopizni az- anyatejen kívül ami minden anyának gondolom elsődleges célja a kezdetekben- azt nem a baba hanem a szülője dönti el. Igényli akkor ha rászoktatod. Ha azt se tudja mi az tuti nem fogja igényelni. Nem hiszem hogy egy baba amikor berakják a cumit a szájába, azt gondolja, na végre felfogták, hogy nekem cumi kell. Az én babám nem cumis megtanulta magát anélkül is elfoglalni, és más módszerrel nyugszik meg. Ezzel persze nem bírálok senki aki vizet cumit ad, stb csak ezek nem a baba elsődleges igényei közé tartoznak, egymástól való különbözésük abban rejlik, hogy ki hogyan fogadja el az édesanyja által jónak ítélt és felkínált lehetőségeket. Ez persze tényleg csak a kezdetekre vonatkozik, amikor még tényleg tudod alakítani, hogy kialakíts az életvitelét, és a család napirendjét.

Az első babámnál, volt cumi, cumisüveg, itattam én is, és a másodiknál egész egyszerűen azért döntöttem ezek elhagyása mellett mert csak a macera van velük, elveszik leesik, sterilizálás kifolyik elkopik, stb a cici pedig a legegyszerűbb és legtermészetesebb étel és italforrás a világon. Jól kitalálta ezt a természet. Természetesen a tápszeres babáknál, nem hagyhatók el a fentiek, semmi bajom nincs is ezzel ha anyukának nem elég a teje, és beismerem én nem ismerem a küzdést a szoptatásért, én még egy gyereket is tudnék etetni anyatejjel, vagyok olyan szerencsés.És én nem tartom be a 3 órát sem akkor rakom mellre amikor kéri így biztosan a szomja is van elégítve.

2012. jan. 2. 13:23
 28/30 anonim ***** válasza:
Na éppen ezért nem osztom az észt. Mert ami nekem jó és egyértelmű, nem kell, hogy másnak is az legyen. Az, hogy valaki teáztat, az az ő dolga és attól, hogy én nem teáztatok, nem leszek nála jobb (de ő sem lesz rosszabb) anyuka. Amíg feltételezem, hogy a babának a legjobbat akarja valaki és nem árt vele, miért ne tehetné, lenézés, meg- és beszólások nélkük? Nincs nagyobb butaság, mint azon összekapni, hogy jó-e a babának a tea, vagy sem. Miért nem lehet elfogadni, hogy neki jó és a babájának is bejött? Mert szuperszopis muffok vagyunk, mert mi csak szoptatunk és ha valaki nem ilyen akkor az car?
2012. jan. 2. 15:49
 29/30 anonim ***** válasza:

Tapasztalataim szerint tudja ,és azért mert ösztönlény . Cumit ne is, pohárról beszéltem és vízről ,azt meg csak el kell öblíteni. Ha meg már ez sem fér bele ... Sterilizálni se sterileztem soha.

Mondom ,mindenki azt tesz amit akar. Még csak nem is véleményezem. De ezt fordítva is elvárom.

Azt mondasz amit akarsz- hiszem vagy nem -inkább nem , ezért nem is erőltetem a ki hány gyereket nevel témát.

2012. jan. 2. 22:09
 30/30 anonim ***** válasza:
15:49 :)))
2012. jan. 2. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!