Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érezted már hogy tapasztalt...

Érezted már hogy tapasztalt (abb) anyaként, kéretlenül is tanácsokkal láss el ismerős első babás kismamikat? Van olyan eset szerinted mikor szólni kell ha valamit nem jól csinál?

Figyelt kérdés
Nem kioktató jellegű válaszokat várok de őszintén szólva néha rám jön de még sosem mondtam kéretlen tanácsot. Pl ilyenekre gondolok, hogy 3 ismerősöm szülte akkor az első babáját mint én a másodikat. Rakják ki a pár hetes babákról a fotókat amin üvegből teáznak az anyatejes babák, egyikük sem szenved a szoptatással. Néha rám jön hogy szóljak nekik hogy tök felesleges a tea, vagy megkérdezzem mire kell, de aztán nem teszem meg. Vagy barátnőm pl múltkor elhozta hozzánk a kisfiát 3 réteg ruhába alul rugi harisnya azon hosszú ujjas póló és rajta még egy vastag pulcsi meg bélelt nadrág, és bent 22 fok volt kért még rá egy takarót. Fojt a gyerek fejéről a víz de nem szóltam ha így szokta meg..bezzeg ő kioktatott akkor hogy miért szól a évé a gyerek mellett, meg hogy miért hagyom sírni ( nem is sírt csak beszélgetett a játékával:))
2011. dec. 28. 00:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Hát meg ugye azt sose tudhatod, hogy tudatlanság, vagy lustaság vagy nem rajta múló ok miatt csinál "rosszul" valamit egy anyuka. Kedvenc sztorim, miért tápszerezik a bébit, kérdi a vadidegen, akinek tényleg semmi köze hozzá, és főleg nem neki fognak magyarázkodni, hogy azért, mert örökbe fogadták... Nem ez az általános, tudom, de csúnyán bele lehet szaladni kellemetlen szitukba.
2011. dec. 28. 09:13
 12/30 anonim ***** válasza:
Nehéz megállni, de remélem sikerülni fog amikor babalátogatóba megyünk. Nemrég született egy baba a baráti körünkben és már kapja a tápszert mert az anyuka szerint nincs elég teje. Még le sem mérték, hogy hítik-e rendesen... Na meg egy pár napos babánál nem baj, ha nem bírja ki a 3 órát 2 tetés között. Gyakrabban kell mellre tenni. Ennyi. De bevarrom majd a számat, ha megyünk :)
2011. dec. 28. 09:50
 13/30 anonim ***** válasza:
51%
Kicsit talán off, de szóltok pl azért is, hogy milyen a frizurája, hogy öltözködik, mennyire sózza meg a pörköltet a másik ? Mert szerintetek meg a cosmo meg a szakácskönyv szerint "nemúgykellazt" ?
2011. dec. 28. 09:59
 14/30 anonim ***** válasza:
Nem. Pont ez az hogy amiatt SE szólok (öltözködés stb), akkor emiatt sem fogok:)) Csak bennem mindig az van hogy a babának lehet hogy jobb lenne ha nem 40 fokban izzadva üldögélne...dehát akkor se az én dolgom észrevenni hogy izzad (vagyis szólni érte).
2011. dec. 28. 10:25
 15/30 anonim ***** válasza:
mi az este voltunk egy olyan házaspárnál akinek 2 hónapos a babája.hát attól amiket láttam szó szerint megfájdult a fejem és rosszul lettem az idegességtől hogy nem szólhatok, de uralkodtam magamon. itt is ugyanaz a duma, nem lakik jól a kislány anyatejjel. bár van tej, gyakrabban kellett volna mellre tenni. de nem, a kislány 6 órát! alszik nappal a tápszer után, ha szopizna nem aludna ennyit. a 30 fokos melegről ne is beszéljünk, a fürdés kinzás volt, aztán hiába sirt a kislány az éhségtől/fáradtságtól bármitől, még várj egy kicsit,mert anya most jól érzi magát. ekkora babát felzaklat a túl sok inger, ez a kislány 5 órán át körül volt véve emberekkel akik: na kacagj már! mért sirsz? mi nem tetszik? tutyulimutyuli meg hasonlók. jaj, annyira sajnáltam.egyébről nem beszél az anyuka csak arrúl h alig várja h 3 hónapos legyen és gyümölcslevet meg társait adja neki. én nem mondtam semmit. az elején amikor megszületett a baba próbáltam szoptatásra ösztönözni a nőt, vittem neki mellszivót, zacsikat a tároláshoz, mérleget, hogy lássa, hizik az anyatejtől is, de már rájöttem, ő nem akart szoptatni és kész. már rég nem tanácsolok neki semmit. és nem ő az első vagy egyetlen ilyen ismerősöm.ők engem néznek UFOnak.
2011. dec. 28. 11:49
 16/30 A kérdező kommentje:

én is azt mondom hogy nem szólok idegennek pláne nem, ismerősnek is csak akkor ha kérdezi a véleményem. De pl a túlöltöztetett babán láttam hogy szenved szegény, és mikor nyöszörgött a barátnőm csak odáig látott, hogy jaj biztos éhes, pedig most evett.Akármi baja van szegény babának csak arra tud gondolni hogy éhes. Már vett is tápszert pedig a gyereken látszik hogy kap bőven enni... de nem szólok tényleg. A teáztatásnál nem értem miért kényelmes. Mi kényelmes abban hogy forralod a vizet megcsinálod megvárod míg jó a hőmérséklete, fertőtleníted az üveget, esetleg tényleg cumizavart okozol, és egy 3 hónap alatti babának a hasfájára való teák is lehet hogy csak rosszabbat tesznek. A cici mindig kéznél van, steril a tejci benne és ha végzett a baba nincs más dolgod mint felöltözni és kész. Nekem is második babám, van az első 30 fok feletti nyárban született olyan volt az idő végig, nem kellett neki folyadék. De később ő is kapott édeskömény teát üvegből, szépen rászokott a teára és szépen el is rontottam a fogait ezzel. Ezt amíg élek bánni fogom és ez a téma nekem ezért bántja a csőrömet.

A tápszeres babák persze mások el tudom fogadni hogy nem anyatejes semmi bajom vele.

De magamon azt veszem észre hogy míg az első gyereknél tiszta görcs voltam mindenen most meg teljesen laza vagyok. Mármint nem méricskélem állandóan, nem idegelem magam hogy miért nem alszik, miért nem eszik vagy miért eszik állandóan. sokkal jobban igazodom a baba igényeihez most és úgy veszem észre sokkal jobb is így, ő sokkal kiegyensúlyozottabb mint a nagyfiam volt.

Csak pl a barátnőm is volt hogy mikor még terhesek voltunk kérdezte hogy milyn márkájú fürdetőket fogok majd venni, mikor mondtam hogy étolaj és majd a doki felírja a fürdetőt rosszul lett hogy hogy tudom rákenni a gyerekre az étolajat. Valahogy néha úgy érzem hogy a doki meg a védőnő is tájékozatlanul hagyja a kismamákat bizonyos kérdésekben, és ők sem nagyon járnak utána hogy mire kell figyelni majd (persze nem mindenki, de a környezetemben sok ilyen van)Olyat is ismerek aki még a másfél éves gyerekénél is kiakad ha nem eszi meg az utolsó két kanál bébiételt, hogy nem eszik rendesen a gyerek mert az egy üveggel meg kéne ennie, de pl mikor még csak mászott a baba kesztyűt húzott kezére a lakásban. Na az ilyen extrémebb esetekre gondolok, nem szólok én se de van hogy kivenném a kezéből a gyereket, mert képtelenség sokszor mennyire nem értenek hozzá. Viszont az ilyen anyucik szemében én mindig hanyagnak tűnök, és rendszeresen kioktatnak.

2011. dec. 28. 11:53
 17/30 anonim ***** válasza:
Nálam a teáztatás teljesen érdektelen témakör, azt nem nehéz megállni, hogy ne szóljak. Nekem az ültetés a heppem, szinte fáj néznem, ahogy három hónapos babákat ültetnek, etetőszékben, babakocsiban, ölben, apuci nyakában. Olyankor nagyon nehéz megállnom, hogy ne szóljak, de nem teszem, mert szerintem teljesen felelsleges, úgyis leintenek, hogy mit okoskodom. nyilván anyu-apu is pontosan tudja, hogy mi erről a vélemény, de mivel - mint minden másban is - ebben is megoszlanak a vélemények (az ikszipszilon is ültette a babáját és nem lett semmi baja), így nyilván arra fog hallgatni, aki az ő álláspontjához közelebb állót mondja. Van még pár dolog, ami engem legbelül zavar, de megtartom magamnak. Csak azt nem szeretem, amikor engem noszogatnak, hogy miért nem ülteted fel a babakocsiban szegény gyereket?!
2011. dec. 28. 16:54
 18/30 anonim ***** válasza:

Harangozó Sára !

A gyerek annyiszor kap cicit ahányszor kéri , 4 hónaposan még 3 óránként megkínálom ha ébren van ,ha alszik nem ébresztem fel ,fel fog kelni ha éhes szomjas,akkor azonnal kap cicit utána pelus csere. Ennek ellenére élvezettel issza pohárból ,a hasfájás elleni teáját. " Nem buta csak még keveset tud " de azt pontosan hogy mire van szüksége, 3 gyerek mellet ezt is megtanulhattad volna. :)

2011. dec. 31. 02:27
 19/30 Harangozó Sára ***** válasza:

Tisztelt 2:27-es hány gyereked is van? Meg is tanultam azt, hogy egyik gyereknek sincs szüksége más folyadékra, ha van elég anyatej. Volt újszülöttem télen is, nyáron is. Tudom miről beszélek. A hasfájást pedig nemcsak teával lehet elmulasztani, néha többet árt, mint használ. Vannak olyan praktikák, amivel gyorsan el lehet mulasztani, de erről Neked nem írok, mert látom Te kötöd az ebet a karóhoz. Csak az a legnagyobb baj, hogy ezt reklámozod is. Pedig lehet, hogy csak elég lenne annyi, hogy néhány ételt nem eszel, vagy ha szoptatós teát iszol, akkor azt elhagyod, mert az is hasfájást okozhat.

Ezzel a témával többet nem vagyok hajlandó foglalkozni, mert úgyis süket fülekre talál, pedig 3 gyerek mellett már megtanultam jó pár dolgot.

2012. jan. 1. 06:15
 20/30 Harangozó Sára ***** válasza:
Ja és igen pontosan tudom, hogy mire van szükségük: anyatej, anyatej, anyatej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. jan. 1. 06:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!