Gyedes kérdés? 2010-es átlag bérem 130. 000ft/hó volt. Hogy lehet az szerintetek hogy 70. 000ft-ot kapok gyedre?
Érdekes.
Én nem vagyok vállalkozó csak egy mezei alkalmazott.
A Tgyásom most jár le 30-as hónapban 95 ezer volt, 31 hónaposan pedig 105 ezer.
A GYED-em viszont 95 ezer lesz. + ehhez jön a családi pótlék.
1. vagyok.
Nekem 98 e ft.
DE én kértem mindkettőt, ezért ennyi.
Én max. gyedet kapok, ami jelenleg bruttó 109.200 Ft. Mivel 3 gyerekem van és én veszem igénybe a családi adókedvezményt, ezért csak nyugdíjjárulékot vonnak belőle, ami 10%, így kapok nettóban 98.280 Ft-ot.
Azt írod, vállalkozó vagy, kérdezd meg a könyvelődet vagy az OEP-et, ha szerinted nem stimmel valami. 1 gyerek után is van családi adókedvezmény, feltéve, hogy te veszed igénybe és nem a férjed/párod. De a csal. adókedv-t meg kell igényelni, ha nem tettétek, akkor utólag tudjátok igényelni a 2011. évi adóbevalláskor.
Ahogy előttem írták, a max gyed 109200Ft.
Ha 130 ezer volt a bruttód, akkor a gyed bruttó 91 ezer, ebből levonás 20,32% szja (18490) és 10% nyugdíj (9100).
Az adójóváírás +12100.
Vagyis nettóban kb. 75000Ft.
Adójóváírás nélkül 12100-al kevesebb.
80.000 bejelentett jövedelemre nem kaphat 70 ezret, valamit félreértettél.
2013-ban ha megszületik a kistesó, akkor a gyed alapja ugyanaz a jövedelem lesz, mint ami a mostaninak az alapja.
Mindig az igénylést megelőző évet nézik, és ha akkor nagyobbrészt táppénzben, tgyásban, gyedben részesültél, akkor így alakul az alap, ahogy fentebb írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!