Üveges bébiétel vagy otthon főzött? Miért?
Én mindkettőt adok a kisfiamnak.
Gyümölcsből egyszer frisset kap, egyszer üvegeset.
Főzelékből mi még ott tartunk, hogyí minden krumplis. Megfőzőm a krumplit és keverek neki bele valamit. Egyszer friss zöldségből, máskor pedig üveges babakaját.
Én főzök neki,természetesen megsózom,amit kell picit cukrozom.Uis.csak így tudja megszokni az ízeket,akkor később nem lesz gond,hogy nem eszik meg valamit.Bió zöldséget nem veszek,nem csak az ára miatt,de nem is látom értelmét.
Lehet,hogy igy egy pici adag vegyszer is kerül a szervezetébe ( a bébiételekben is vannak adalékok),de ezzel az immunrendszere erősödik,és védettséget szerez.Ha nagyobb lesz,úgy is azt kapja,amit mi eszünk.
Különben pedig a védőoltások is ezen az elven hatnak.
Régen sokkal egészségesebbek voltak a gyerekek,nem voltak mindenre allergiások,pedig sokszor piszkos kézzel ettek,vagy egyenesen megkóstolták a homokot.Nem nagyon publikálják azoknak az orvosoknak a véleményét,akik ellenzik a túlzott sterilitást,pedig nekik van igazuk.
Életük végéig úgy sem élhetnek burokban.Ha kiviszed a levegőre,szerintem több mérget szív be,mint ami a zöldségen lehet.Persze mindenki maga dönti el,hogy mit tesz.
Vegyes.Általában én főzök neki,de amit mi nem szeretünk (cukkini)v.nagyon macerás(zöldborsót átpépesíteni)azt megveszem.Valaki írta itt a paradicsomos krumplit...azt pl.úgy csinálom,hogy a paradicsom italt azt megveszem(Kecskemétis),de a krumplit itthon megfőzöm.
Igazándiból,nekem az a problémám a bébikajával,hogy viszonylag kevés benne pl.a gyümölcs ahhoz képest ha én csinálom.Pl.Alma-Öszibarackban van + rizsdara+ rizskeményítő amivel nem is lenne baj,de nem csak 1-2 %.Ha itthon csinálom akkor a nagyja tényleg gyümölcs még ha teszek hozzá sürítőanyagot(krumpli,gesztenye v. akár rizs) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!