Üveges bébiétel vagy otthon főzött? Miért?
Ez is, az is.
Egyszerűbbeket magam csinálom, de van, amit inkább üvegesből veszek. Pl zöldséges spagetti p.hússal, imádja a lányom!
Vagy a paradicsomos burgonya, amit nem merek adni házit.
Ezen kívül pl őszi- és sárgabarack nem volt, amikor elkezdtük a hozzátáplálást, fagyasztottat meg nem kaptam, csak befőttet, az meg cukros.
Szóval változó. Én főzök is ezt-azt, de a baba nem mindig eszi meg, és nagyon válogatós is, így ha kétszer ilyen drágák lennének a bébiételek, van, amit akkor is megvennék!
Majdnem ugráltam örömömben, mikor végre elfogyott 3/4 üveg az egyik b.ételből, annyira rossz evő a lányom! A legtöbb kaját kiköpdösi, legyen az házi, v akár bolti.
Én szinte mindig saját magam készítem el neki az ételt. Elsősorban azért, mert szeretem csinálni és a fiamnak is ízlik, jó látni, hogy eszi a főztömet.
De időnként kap üveges bébiételt is, azért, mert elég sokat utazunk, márpedig akkor sokkal egyszerűbb az üvegest vinni, mint a főzöttét és annak megoldani valahogy a hűtését. Több anyukától hallottam, hogy vannak babák, akik ha mindig házilag készített ételt kapnak, akkor nem fogadják el az üvegeset, épp emiatt van itthon pár üveggel és hetente egyszer-kétszer üvegeset kap, hogy teszteljem megeszi-e, melyik fajtát szereti, ha megyünk valahova, akkor milyet vehetek neki, hogy ne útközben derüljön ki az, hogy nem ízlik.
Olcsóságról: mi külföldön élünk, a zöldséget, gyümölcsöt zöldségesnél veszem meg. Nem olcsó. Supermarket-ben csak akkor vettem, ha S.O.S. volt, de ott még drágább. Az üveges bébiételből viszont a normális fajták (mondjuk Hipp Organic) is elég olcsóak (kb 130-150 ft egy üveg), szóval az én férjem már szépen kiszámolta, hogy azzal, hogy én főzök a gyerekre kb kétszer annyit költünk az etetésére, mintha vennénk a babakaját. Nem azért mondta, hogy ne főzzek, csak az érdekesség miatt, mert otthoni barátoktól meg ugye mindig azt halljuk, hogy főleg azért főznek, mert az olcsóbb, mint a bolti.
09:14
Egyszer volt már egy bio-s kérdés, arra elég kimerítően válaszoltam, h miért is nem veszek "bio"-t.
Ha megtalálom, belinkelem.
A kertből fogom adni a dolgokat (ha lesz benne ez-az), amúgy sima boltit veszek/vettem eddig.
9:09-es vagyok. köszi a lepontozást. tudjátok nem értem, h miért csináljátok... megkérdezte a kérdező, h üveges v otthon főzött kaja, és miért... én leírtam,a véleményemet és a tapasztalatomat, h miért evett a fiam üvegeset... bocsánat, azt kihagytam, amit én főztem, nem ette meg, ezeket pedig nagyon szerette. komolyan nem tudom felfogni, miért baj, h bárki máshogy csinál vmit mint ti?
kérdezőtől pedig bocsi, csak kiakadtam kicsit. nem főztem neki, ettól nem vagyok rossz anya, ő ezeket ette szívesen. na puff. addig én játszottam vele, v sétáltunk. akkora baj ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!