Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnátok tanácsot 9 hónapos...

Adnátok tanácsot 9 hónapos pelenkázásához, öltöztetéséhez, hogy ne legyen botrány mindig?

Figyelt kérdés
A "gyorsan és határozottan" nem jön be, azt hagyjuk. Semmi nem foglalja le, egyszerűen hülyét kapok.
2011. dec. 25. 09:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor esetleg a lassan, játékosan? Lehet közben kukucskálósat játszani, nekünk az bevált. A pelenkázás nehezebb ügy, bár a lányom nem igazán hisztizett miatta. Inkább csak feszítette a lábát, de akkor picit tornáztattam, mert az vicces, és akkor hagyta.
2011. dec. 25. 09:27
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Pedig ha játékos figyelemelvonással nem megy, akkor csak a gyorsan határozottan megoldás van. MINDIG gyorsan és határozottan, ellentmondást nemtűrően tedd a dolgod, majd beletörődik, nem fog 2 éves koráig botrányt csinálni, megszokja, megtanulja, hogy ez van, muszáj túlesni rajta. Közben kedvesen mondd neki, hogy gyorsan megcsinálom, mindjárt kész vagyunk, stb.
2011. dec. 25. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kitartás, el fog múlni!

Ne akadj, ki, maradj kedves, türelemes, de gyors és határozott :)

2011. dec. 25. 09:39
 4/12 A kérdező kommentje:

Csak a földön tudom, és állandóan elszalad, ha lefogom, nagy balhé van. Kiságyban nem tudom úgy lefogni (mert ugye nagyon lent van), pelenkázót már régóta nem merem használni, mert le akar mászni, leesne.

Egy darabig bejött a sudokrém doboza, hogy felteheti a tetejét, de már az sem. Már azzal is beérném, ha egy percre megállna, és állva csinálnám, de nem áll meg. Olyan messze van még a bilis időszak, én meg már kivagyok ettől, hogy mindig balhé van.

Szerintetek megpróbáljam vissza a pelenkázóra? Annyira félek, hogy leesik (egyébként ott is feláll).

2011. dec. 25. 11:04
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk is ez van. Gyorsan határozottan, ellentmondást nem tűrvé öltöztetem nem mosolygok, de nem vagyok durva.
2011. dec. 25. 11:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet. El kell, hogy szomorítsalak, ugyanis ezt csak az idő oldja meg. :-)

De ami nálunk bejött:

bugyipelenkára váltottunk, mert azt könnyen rá lehet adni - akár állva is, vagy az ölemben ülve.

Az öltöztetés alatti balhét, hisztit majd kinövi. Nem tudsz mit tenni.

Tudnék mesélni... :-D

Kitartás!

2011. dec. 25. 15:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Csak a popsikrémes dobozzal próbálkoztál? Nálunk az vált be, ha "komolyabb" kihívások elé állítom :) pl. tubus zacskóban, krém dobozban, popsitörlők adogatása, képeskönyv-nézegetés, zoknik egymásban... Néha - bevallom -, kínomban máskor tiltott dolgokat is kézhez kap, mint pl. telefon...
2011. dec. 25. 15:12
 8/12 A kérdező kommentje:

Óóó, már én is mindennel próbálkoztam, de ez az összetekert zokni jó ötlet, azzal talán ellesz egy darabig.

Kedves utolsó előtti, bugyipelenkán gondolkodtam, de azok csak nagy méretben vannak, ő 9 kiló körül van, még a 4-est használjuk, van rávaló bugyipelenka is? Árban van különbség? Mert ha nem horror, lehet, az segítene az idegeimen. :)

2011. dec. 25. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Istenem, mintha én írtam volna a kérdést :) Engem a 10,5 hónapos fiacskám tud kiakasztani. Pelenkázáskor elmászik pucér popsival, nem hagyja hátára fordítani magát, van amikor űvölt is közben. Az öltözés hasonló horror. VAn amikor a viccelödős, van amikor a gyors határozott válik be nála. De sokszor az agyvérzés határán állok :)
2011. dec. 25. 18:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Azt vettem észre, ha fáradt akkor nehezebben megy a történet. Délután, séta előtt katasztrófa volt, este fürdés után elég jól ment csak a végén a rugi húzásnál kezdett eltőrni a mécsés.

Mire készen vagyunk teljesen leizzadok. Nekem a védőnő azt mondta, hogy még az elején kell megregulázni, később már nem fog semmi trükk beválni.

2011. dec. 25. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!