Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi elítélni való ebben?!

Mi elítélni való ebben?!

Figyelt kérdés

Kisfiunk 1 éves, férjem dolgozik, én vagyok otthon gyermekünkkel. Az egyik kedves ismerősünk nyugdíjba ment, így rengeteg szabadidő szabadult rá, amiben nem tud magával mit kezdeni. Ő is ajánlotta, mi is beszéltünk róla férjemmel, hogy néha eljönne vigyázni kisfiunkra, én 1-2 óra alatt elintézném a fontosabb hivatalos dolgokat, esetleg fodrász, plázázás, stb. Egy hónapban egyszer pedig hétvégén hívnánk el felvigyázónak, addig mi férjemmel elmennénk moziba, vagy vacsorázni, egyáltalán, csak kettesben kimozdulni.

Mivel veszélyeztetett terhes voltam, lényegében 1,5 éve otthon vagyok. Már néha a falat tudnám kaparni... A kapcsolatunk is ellaposodott, ezért férjemmel közösen találtuk ki ezt a dolgot.

Erreföl mit kapok nőismerőseimtől?! Hogy hogyhogy csak úgy rábízom másra a gyerekem, ők sem vettek igénybe soha "babysittert", mégis mindent megcsináltak, elintéztek, lusta vagyok, ne csak a sze*en járjon az eszem, mert csak a baba a fontos, más nem... Mondják ezt úgy, hogy egy válás már a hátuk mögött van, ráadásul nem állandó jelleggel "passzolnám le a gyereket", mint kedvesen megfogalmazták, csak néha pár órára. Ráadásul én úgy gondolom, hogy a gyerekemnek még az jól is jön, hogy végre más is foglalkozik vele, másként mint én, tőle is tanulhatna újat babóm. És ami még fontos, hogy a kapcsolatunkat férjemmel meg tudnánk erősíteni.

Miért olyan nagy bűn ez mások szemében? Miért fáj másoknak, ha esetleg boldogabbak tudnánk lenni? Vagy csak én reagálom túl, és rájuk se hederítsek?!

Bocs a hosszú leírásért, előre is köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 22. 08:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

egyszerűen csak irigyek, hogy van kire bíznod a gyerekedet. Már bocs, de mi közük hozzá???

Nem csak a baba fontos, hanem a férj is, hidd el, sőt te is. Nem kis zsarnokot, hanem normális gyereket kell nevelni.

2011. dec. 22. 09:05
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó,hogy van erre lehetőségetek,csak nehogy probléma legyen.Értem ezalatt azt,hogy sok nagymama se csinálja azt ami neked szimpi.Vagy idővel ne érezze kötelezőnek a néni,hogy csak kihasználjátok.
2011. dec. 22. 09:06
 3/24 anonim ***** válasza:
Pedig szerintem semmi ciki nincs abban, hogy havonta 1-2 alkalommal "elszabadulsz". Csak irigykednek rád, hogy van ilyen lehetőséged. Igenis használd ki, nem a gyermek az egyetlen, aki az életedben szerepet játszik, hanem ott van a férjed, akivel igenis foglalkozni kell testileg és lelkileg egyaránt, másképp egy idő után bediliztek mindketten, és a gyerekre is rávetítődik majd ez az életminőség, amitől hát...nem biztos, hogy normális gyerekkora lesz.
2011. dec. 22. 09:11
 4/24 anonim ***** válasza:

Irigyek?

Amúgy kit érdekel? Miért lenne baj?

2 hós volt a kislányunk, amikor elmentünk anyukámékhoz 3 napra. Ők zavartak el minket vásárolni, moziba, aludni, sétálni stb. Kis túlzással csak etetni kaptam meg a lányom :-) Nagyon jót tett, kipihentük magunkat, beszélgettünk, nem mellesleg a tejem csak úgy ömlött.

Szóval csak így tovább, jó pihenést és babázást :-)

2011. dec. 22. 09:12
 5/24 anonim ***** válasza:
Minek foglalkozol azzal, hogy a nőismerőseid mit gondolnak? Ha ti ezt a férjeddel eldöntöttétek, kinek mi köze hozzá? Semmi rossz nincs ebben, nem te lennél az első anyuka a világon, aki így oldja meg, hogy ki tudjon mozdulni. A gyereknek sem fogsz ártani ezzel, sokkal nyitottabbá válnak azok az emberek, akik a gyerek korukat nem csak kizárólag a szüleikkel töltik.
2011. dec. 22. 09:15
 6/24 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi elítélendő. Nem vagy robot, vannak szükségleteid, vágyaid. A kapcsolatotokért is érdemes tenni, magatok miatt is, meg hát a gyereknek sem mindegy, milyen otthon a hangulat.

Nagyon jó ám a pici nélkül elmenni otthonról, és még jobb hazamenni hozzá. De a viszontlátás öröme csak akkor lehet meg, ha előtte külön töltöttetek némi időt.

Szerintem aki leszólt téged, maga sem gondolja komolyan, hogy ez bűn lenne. Talán csak nincs segítsége, és már annyira megszokta, hogy mindig vele van a gyerek, hogy furcsa számára, hogy nem mindenki gondolja így. Ne törődj velük, csináld úgy, ahogy jólesik. Hiszen attól, hogy anya lettél, még nem szűntél meg nőnek, feleségnek lenni.

2011. dec. 22. 09:18
 7/24 anonim ***** válasza:

Mert IRIGYEK, hogy neked anyagilag és egyébként is megvan rá a lehetőséged. Ha legközelebb ilyennel jönnek, nyugodtan vágj vissza nekik:

-mert nem akarok úgy járni, mint te, ÉN meg fogom tartani a férjemet....

- Mert kicsit pihennem kell, de látom, rád is rád férne

-mert fodrászhoz kell mennem, de ahogy nézem, rád is rád férne...

Annyira gáz a hozzáállásuk, hogy a kérdés kiírását megspórolhattad volna (úgy értve, remélem, nem gondolod, hogy nincs igazad, ha kétely merült fel benned, és megerősítést vársz... na, szóval érted? :))

2011. dec. 22. 09:21
 8/24 anonim ***** válasza:

Talán azért is,mert ma csak az tartja magát jó anyának,aki minden percét a gyerekkel tölti. Sem a férje,sem más nem fontos,csak a gyerek. Majomszeretettel szeretik a gyereket mellette semmire nem jut idejük. Fáradtak állandóan,és nem érdekli őket,hogy emiatt megy tönkre a házasságuk.

Ne törődj velük,örülj,hogy van lehetőséged néha kimozdulni.

2011. dec. 22. 09:31
 9/24 A kérdező kommentje:
Inkább az bánt a dologban, hogy a közvetlen környezetemtől kapom ezt a fajta hozzáállást. Úgy érzem, megálltam eddig a helyem, mint anya, házvezetőnő, néha (ha értitek mire célzok) feleség, normális életet élünk férjemmel, semmi kirívót nem szoktunk csinálni. De ez a leminősítő vélemény részükről fel is bosszantott, meg meg is bántott. Tudom, érzékenyebb is vagyok a "bezártságtól", de éppen ezen (is) szeretnék változtatni. És hát csak ezen ismerőseim vannak jelenleg, minden rokon, régebbi ismerőseim, barátaim távol laknak. Kicsit tartok attól, hogy emiatt eltávolodnak tőlem a fent említett nőismerősök, és még csak annyi társaságom sem lesz, mint most. Bár most meg kérdezhetnétek, minek is az ilyen "jóbarátok"?! :S
2011. dec. 22. 09:32
 10/24 anonim ***** válasza:
Simán irigyek, hogy te megteheted azt, hogy kimozdulj, és nem hagyjátok ellaposodni a házasságotokat. Sok helyen ez a baj, hogy ha megvan a baba, a férj teljes mértékben a háttérbe szorul, és már ott is a megcsalás, a válás.
2011. dec. 22. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!