Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik egykeként nőttek fel...

Akik egykeként nőttek fel bánták, hogy nincs testvérük? Érezték hiányát?

Figyelt kérdés

sziasztok! sajnos a lakás körülményeink nem igazán engednek meg két gyereket (a jövőben is kizárt, hogy költöznénk, a férjem a műhelyében dolgozik)

a fiam 7 hónapos és mivel nekem van tesóm, nem tudom, ő milyen ember lesz, ha tesó nélkül nő fel.

esetleg önzőbb lesz? vagy maximalistább? fog hiányozni neki a tesó? egyátalán más emberek azok akik egykén nőnek fel?

megköszönném, ha megosztanátok velem a véleményeteket és a tapasztalataitokat!

2009. máj. 19. 12:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én egyke vagyok...néha rossz volt, hogy gyerekkoromban nem volt kivel játszani, de sok unokatesóm van, és gyakran ők voltak a testvérpótlók...azért sztem kell egy tesó a gyereknek
2009. máj. 19. 12:27
 2/13 anonim ***** válasza:

unokatesóm nagyopn önzö volt egészen még be nem nött a feje lánya...´kb 14 éves koráig.Mára tök normális 28 éves...

Ismerek kislányt aki nagyon szeretne tesót(8 éves)de a szülök nem szeretnének.Nagyon aranyos,ha többen játszanak mindíg enged,és odaad..Nevelés kérdése is...

2009. máj. 19. 12:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ha van az embernek testvére, nekem is van egy húgom, és nagyon jó barátok vagyunk. A testvérek megtanulnak osztozkodni,jó barátok lehetnek, segíthetnek egymásnak a tanulásban.De függ a neveléstől is kiből milyen ember lesz.
2009. máj. 19. 12:31
 4/13 anonim ***** válasza:

Én egyke vagyok, de sosem voltam önző, irigy, nem kényeztettek el. Tényleg nevelés kérdése.

Nekem nagyon hiányzott a tesó, pedig lakótelepen laktunk.

Most én is agyalok ezen, hasonló korú a lányom (6,5 hós), nem akarom, h egyke legyen, de nem tartom valószínűnek, h be tudunk a közeljövőben vállalni még egy babát (talán sosem).

2009. máj. 19. 12:36
 5/13 anonim ***** válasza:
Gyerekként soem hiányzott a testvér, de felnőttként látom a hátrányát: nebáncsvirág vagyok, azonnal akarok mindent, mert megszoktam, h körülöttem forog a világ... sosem kellett megharcolnom, pl egy csokiért és ez a hátrány előjön felnőttként. Nem akarnám, hogy egyke legyen a lányom.
2009. máj. 19. 12:37
 6/13 A kérdező kommentje:

igen, igazatok van, a nevelés sokat számít. én például még a cukrot is darabra feleztem a tesómmal, ő viszont mindig kicsit önzőbb volt. ma is elvárja, hogy én mindenben segítsek neki, fordítva viszont viszonzást vár :) ő fiú, talán most kezd komolyodni és 6 évvel fiatalabb.

én anno könyörögtem tesóért és minden hibája ellenére ma is imádom. nagyon félek, hogy az én kisfiamnak rossz lesz egyedül... de egyterű a lakásunk, most is szekrénnyel van lerekesztve az apró szobája. míg kicsik lennének, minden okés lenne, de ahogy nőnek majd szeretnének saját teret. és ezt nem tudnánk biztosítani :(

2009. máj. 19. 12:40
 7/13 anonim ***** válasza:

mekkora a lakásotok`??

A gipszkarton csodákra képes..

2009. máj. 19. 12:48
 8/13 anonim ***** válasza:
Csak biztatásként: az én lányom is egyke lesz, mert még egy terhességet nem bírna a szívem. Rossz belegondolni, hogy nem lesz testvére, de mindig azzal vigasztalom magam, hogy köszönöm a Jóistennek, hogy Ő van:)
2009. máj. 19. 12:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is! hát a lakásunk elég pici. tetőtéri egyterű. sajnos már több felé nem tudjuk darabolni... így is kész csoda volt gyerekszobát kialakítani.

néha nem szeretem, hogy egy percre sem tudok egyedül lenni, elhúzódni, mint gyerekként a saját szobámba.

ez is érvként felmerül a tesókérdésben: magánéletre, saját szférára azért egy gyereknek is szüksége van,nem?

ááá... olyan nehéz ez...

de mindenkinek köszönöm választ! segít tovább gondolkodni a dolgokon.

2009. máj. 19. 14:17
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én egykén nőttem fel. Rengeteg fájdalommal járt, évekig öngyilkos(!!) akartam lenni miatta kisebb koromban és az utcára se mertem kimenni, mert úgy éreztem, mások LÁTJÁK rajtam, h egyke vagyok és emiatt lenéznek és elkényeztetettnek néznek. A maximalistaságnak épp az ellenkezője vagyok, irigy talán egy kicsit, de semmi önbizalmam nincs, és elég magamnak való lettem. Csak egyeteln barátom van összesen. A család nyaralások voltak a legrosszabbak a Balcsi partján, mikor körülnéztem és mindenki a TESTVÉRÉVEL játszkott, én meg egyedül voltam :'( Mindjárt elsírom magam, ha csak erre gondolok. A LEHETŐ LEGROSSZABB DOLOG AZ ÉLETBEN, HA AZ EMBERNEK NINCS TESTVÉRE, NE TEGYÉTEK MEG VELE!! :'(
2009. jún. 16. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!