Ti hogy oldjátok meg hogy a házimunka is meglegyen és a baba se sírjon egész nap?
Mennyi idős?
Én az elején amíg hasfájós volt szinte semmit nem csináltam, csak mosogattam és felsöpörtem. Azóta már jobb a helyzet, de még mindig nem csinálok olyan dolgot amit sokáig tart elvégezni akkor, ha nincs itthon a párom.
Én amíg hasfájós volt mei-tai-ban hordoztam. Utána mikor már elvolt 3-4 hónapos korától a hintaszékében vittem ki magammal és szabályos főzőshow-t illetve táncos takarító-mosó-teregető bemutatókat tartottam neki. :)
Megvolt a házimunka is, a gyerek pedig hangosan kacagott. Aztán együtt aludtunk amikor tente ideje volt.
nem hittem hogy van még egy baba aki visít a hordozókendőben:) enyém is így volt. Volt ugyan hasfájós de kezdetektől nem alszik sokat napközben, már 3 hónapos a hasfájást kinőttük, már nem foghatok mindent a babára, nem szaladhat a lakás. Sajnos lehet hogy majd ilyen típus lesz. Ma kicsim másfél óra alvást produkált nappal, azt is fél órákban. Még egy normális ebédnek sem lehet nekiállni. Szóval cipelem magammal a babahordozóban vagy kézben sok mindent meg tudok már csinálni fél kézzel is:)
Van mindenféle színes forgós vacak azok lekötik szerencsére egy kicsit a figyelmét, de igényli nagyon a foglalkozást, az is elég neki ha lát akkor már elvan. De én szoktatom ahhoz is hogy otthagyom a járókában egyedül, persze én látom őt csak ő nem engem. egész jól elvan úgy húsz perceket magában, ha dolgom van. Szerencsémre éjjel végig durmol.
Már most ad fel, és akkor nem frusztrál, ha nem sikerül. :)
Ami (valamennyire) bevált:
- Baba hordozó, ami akár az asztalra is felrakható így házimunka közben karnyújtásnyira van és látja anyát (túl kicsi korban sajna nem használható).
- Mosogatógép. A civilizáció egyik csodája, amit sokan nem becsülnek meg pedig éves szinten sok-sok nappal hosszabbítja meg életed és vizet is spórol (helyette áramot eszik, de így egál).
- Rendezettebb életmód és rendszeres életvitel. Hülyén hangzik, de sokan akkor jönnek rá, hogy mennyire nem optimális volt a napi rendjük, amikor kifogynak az időből. Rosszabb esetben akkor se jön rá, csat átkozza a körülményeket.
- Több napra előre főzés (ha még nem csinálod). Lehet ugyanazt a kaját kétszer enni egymásutáni napon és így csak két naponta kell főzni.
- Apa, nagyi, stb is besegít időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!