Házimunka baba mellett?
Szia! Mintha csak én írtam volna, csak nekem lassan 11 hónapos a lányom :) A járókában állandóan ordított, így azt nem is használtam egy idő után. Hát néha katasztrófa nálunk is, de valahogy mindig végzek a házimunkával és főzéssel. Én azt csináltam régebben hogy beleültettem az etetőszékbe mikor már tudott ülni és adtam neki fedőt, fakanalat, szűrőt és ezekkel eljátszott amíg feltettem a kaját főni. Ha teregettem vittem magammal, addig ő el mászott mellettem ide-oda.
A porszívótól nekem is félt, de úgy csináltuk hogy akkor porszívóztam mikor hazajött apa és addig ott maradt vele, nem vitte ki, így hozzászokott a hangjához. Egyébként erre van egy ötletem, ne tedd el előle a porszívót hanem hagyd ott, hadd másszon rá és teljesen megszokja.
Később egyébként tényleg rosszabb lesz, most már én is bánom hogy a járókába nem tettem bele, igaz nekem sokáig volt kompban is mert úgy is elvolt.
Nagyon nehéz! Főleg mikor a tűzhely körül akar segíteni nekem! A járóka és az eteőszék tényleg segít!
Második válaszolónak üzenem, hogy próbáld ki megint a járókát, mert a lányom is elszokott tőle egyszer pár hétre, de kénytelen voltam visszatenni, mert nem haladtam semmivel! Sírt egy kicsit, és elvolt a játékokkal. Ötlet: Van olyan játéka, macika, stb. amivel aludni szokott, ami megnyugtatja? Mert én a járókában is odaadtam neki. Azóta minden ok.
A porszívóra jó ötlet, amit a második válaszoló írt.
Ha már mászik, vagy mászni fog, akkor úgyis megy utánad és ha engeded, hogy ott legyen veled, akkor segíteni is fog. Nekem segít teregetni!
13 hónapos baba anyukája
Tudni kell,a lányom soha nem sír!!!
Két dolog van,ami megríkatja:a porszívó,és a turmixgép.
Csak úgy tudok porszívózni,ha addig beleteszem kiságyba,bekapcsolom neki a zenélő-forgóját,és becsukom rá az ajtót.Az ő szobáját pedig úgy,hogy addig a nappaliba rakom az utazóágyba,odaviszem a zenélőt,és addig csukott ajtónál porszívózok nála.A kajáját ugyanígy csinálom.
Hát sajna nem mondhatnám,hogy ragyog a lakás,mert most ráadásul jön a foga.
6 hós
Nekem úgy sikerül, hogy vele együtt csinálom.
A mosást együtt rakjuk be, szedjük ki, együtt teregetünk, vagyis nyilván ő nem tereget (8 hónapos), csak fekszik a földön és közben látja, hogy ott vagyok. Porszívótól szerencsére nem fél, orrszívást játékként kezeltem mindig ("jön a hangos és most kiszívja a trutyit az orrodból, hogy kapj levegőt" közben berregek a számmal) így annak a hangját már megszokta. Körbeporszívózom, ő meg kergeti. :) Turmixgépet is szereti, mert tudja, ha meghallja, akkor kaja van. Mosogatni akkor szoktam, ha alszik.
Vannak rosszabb napjai, ilyenkor hanyagolom a háztartást és leülök mellé játszani.
Beültetem az autósülésbe, és nézi, ahogy csinálom.
Szereti a pórszívót, enni:) így nem hagyhatom, hogy elérje.
Persze a 68m2 8óra alatt van kész, mindig kell valami szórakozás neki.
Nálam néha kedv ninncs, hogy takarítsak, de muszály:( mert a babám átveszi a pórszívó szerepét, imád a szöszökkel játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!