Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kis lakásban hogy oldjátok...

Kis lakásban hogy oldjátok meg, hogy haladjon a házimunka is, a baba és apa tudjanak pihenni?

Figyelt kérdés
Egy kanalat nem tudok elmosni szinte, mert rögtön fölébrednek és durcásak. De ha ébren vannak, akkor a babával foglalkozom meg próbálom utolérni magam. Sokat segít a férjem, de mindig az én dolgaim maradnak el, és én vagyok ideges és rendetlen.
2010. máj. 21. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk ugyan elég nagy a lakás, de én nem zörgök semmivel, ha alszanak. Max. itt kalimpálok a gép előtt. Másfél éves a kislányom, mindig minden házimunkát akkor végzek, mikor ébren van, főzést pedig este (délután) mikor már itthon van az apja is, addig ő foglalkozik vele. :)
2010. máj. 21. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

ugyanúgy, mint az első válaszoló.

amikor alszik, én netezek meg ilyesmi, nem zörgök.

20 hónapos a babám

a tiéd mennyi idős??

2010. máj. 21. 15:07
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

A babáknak nem kell síri csönd az alváshoz. Ez inkább káros. Ha fel is ébred valamilyen kicsi zajra,nagyon hamar visszaalszik,csak nem szabad ilyenkor felvenni. Ha sír,akkor csak megkell símogatni,és halkan beszélni hozzá. Ha egy baba egészséges,nem éhes,akkor nem zavarja az alvásban a kisebb zaj.

Az apa is tanuljon meg aludni a kis zajban,vagy használjon füldugót.

Ha ébren van a baba,akkor sem kell állandóan foglalkoznod vele. Maradjon a kiságyában,amíg te végzed a dolgodat. Neki is jobb,mert az ágyban elfoglalhatja magát a játékaival,és később sem fog állandóan rajtad lógni.

2010. máj. 21. 15:12
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
Mi is pici lakásban lakunk. Amikor alvás idő van, akkor igyekszem csendesebb házimunkát végezni, mint pl. a vasalás, fürdőszoba takarítás. Születése óta mindig van valami alapzaj a lakásban (tv vagy rádió), így alvás alatt is tudok egy picit szüttyögni a lakásban. Amikor ébren van, általában délelőtt, mert akkor jobban le tudja foglalni magát, akkor próbálok minden mást megcsinálni.
2010. máj. 21. 15:15
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Első vagyok. Azért síri csend nálunk sincs, megy a gép, halkan szól a zene, sőt, az ablak is nyitva van, és autók jönnek-mennek. De azért a mosogató alatt zörögni a kanalakkal és vizet folyatni az nem "természetes alapzaj" (szerintem). Erre én is felébrednék, pedig igen jó alvó vagyok :)
2010. máj. 21. 15:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!

mi is kis lakásban lakunk, nálunk 3 helység van, mindenhova kitaláltam valamit :)

hálóban egy nagyon vidám, szines pokrócot terítettem le, ott vannak a kisebb játékok, háló takarítás közben jól eljátszik azokkal :)

nappaliban a játszószőnyege van, imádja. nagy ritkán megnézek egy műsört, akkor is nagyon jól eljátszik rajta és a nappali takarítás sem gond :)

konyha-étkező közé habtapit tettem, itt akkor van mikor mosogatok :) közben folyamatosan mondom neki mit csinálok, mit fogunk utána csinálni, énekelek, mondókázok.

mikor alszik akkor délután főzök, este letelepszem a gép elé egy órácskára :)

2010. máj. 23. 18:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A miénk is kicsi lakás és nálunk is születés óta az van, hogy egy kanalat srem mertem elővenni mert arra is felébredt. Csak neteztem és pihentem amíg aludt. Megbántam. Utólag ezt nem így csináltam volna. Első pillanattól kezdve szoktattam volna a zajhoz.... Úgyhogy ezt elszúrtam. Azt csinálom, hogy mindennap csak a legalapvetőbbet csinálom meg: kajafőzés, mosogatógép pakolás, ezt úgy, hogy etetőszékben ül és kap kölesgolyót, v. körtét és nyammog. AMinden mást szombaton délelőtt csinálok amíg Apa leviszi a játszóra. Jobbat nem tudok :(
2010. máj. 23. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én simán megcsinálom a házimunkát akkor is, ha ébren van a kicsi. Kezdetektől ahhoz szoktattam, hogy egyedül is el tudjon játszani. Sose hagytam sírni, de ha békésen elvolt, én bizony csináltam a dolgomat. Hamar rájött, hogy neki is jobb, ha korán végzek mindennel, mert akkor csak az övé vagyok. Mehetünk játszótérre, stb.

Vasalni szoktam alvásidő alatt leginkább, közben filmet nézek, ennyi belefér, nem ébred fel rá. Főzni is szoktam olyankor is, ha alszik, meg az sem zavarja, ha megy a mosógép vagy ilyesmi.

Nekem nem segít a párom, nem is tudna, sokszor napokig nincs itthon, munkája miatt, ha nem tudnék bármit megcsinálni magam is a gyerekkel, hát jó nagy bajban lennék. Kezdetektől igyekeztem kialakítani egy rendszert, ami a picinek és nekem is megfelelt. Most már könnyű ahhoz tartani.

2010. máj. 23. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk apa mosogatja a kanalakat :) Igy ez nem kérdés. Mindent, ami pakolás, takaritás, mosogatás, ő csinál. Főzés, babázás, főleg én csinálom. Viszont már mindketten dolgozunk a baba 6 hónapos kora óta, igy szükség van rá, hogy mindent megosszunk. Másképp nem megy.
2010. máj. 23. 22:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kicsi kétszobás lakásba lakunk, a szobákon nincsen ajtó se a konyhán, nem szeretjük az ajtókat:). Simán mosogatok , főzők, takarítok ha alszanak. Ha igazán alszik nem kel fel rá a kicsi, és nálunk apa sem. Csak a porszívózást csinálom akkor ha fent vannak.
2010. máj. 23. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!