Normális, ha közel 2 évesen egy szót sem mond?
genetikai ok? miért, mire gondolsz.
nem kell szólnod, nyilván a szülők is tudnak róla, 2 éves státuszon is kérdezik majd.
egyébként nem KELL, ILLIK ilyenkor beszélni, nem mindegy :) majd 3 éves kor után számít csak megkésett beszédfejlődésnek.
lehet a státuszon elküldik őket hallásvizsgálatra, korai fejlesztőbe, minket küldtek...
Nehéz ezt így megmondani.
Az én nagyfiam 18 hónaposan tökéletesen beszélt, mondatokban.
És a kicsi 24 hónaposan nem mondott egy értelmes szót sem. Na jó egyet, anya-aztán ennyi.
És 27 hónaposan is, aztán elkezdett beszélni, de egyből összetett mondatokban és olyan szókinccsel, hogy csak néztünk.
Elképzelhető, hogy nála is ez lesz. De egyébként én egy percig nem aggódtam és annyira nem lepett meg a dolog, mert tisztában vagyok vele ez a KELL meg ILLIK dolog, azért nem így van. Hiszen a gyerek nem olvasgat fórumot, így nem tud róla, mit kell neki és mit illik tudnia x idős korban.
Soha egyébként nem hasonlítgattam a gyerekeket és soha nem kérdeztem orvost, védőnőt, óvónőt erről, mert ez nagyon egyéni.
Ha viszont hangokat sem ad ki és nem beszél valamilyen érthetetlen nyelven, illetve nem érti a nyelvet-mert az én kicsi fiam tökéletesen végrehajtotta bármit kértem, sőt jobban mint a nála 2 évvel idősebb, tökéletesen beszélő testvére- akkor lehet hogy alapból süket vagy szervi problémája van. Ez aggódásra adhat okot. Az hogy nem mond egy szót sem, nem.
Szóval az a kérdés-halandzsázik e illetve végrehajtja a két-három szavas utasításokat? Például add ide a kockát. Gyere ide.
Nem akarok megsérteni senkit, de szegény kisfiú szülei totál idiótán állnak hozzá. Szerintem, így látatlanban persze, semmi baja a kicsinek, az ostoba szülein kívül...
Biztos sokkal előrébb tartana, ha játszanának vele, beszélnének hozzá. De hogy még közösségbe se akarja engedni az apja?! Tiszta nyomorékot fognak nevelni szegény gyerekből.
Szia!
Én az előzővel értek egyet. Előszőr is miért zavar a dolog? Nem a te gyereked. Másodszor is a fiúk eleve későn kezdenek beszélni, de még számos oka lehet a megkésett beszédfejlődésnek, utána is tudnál nézni az interneten. Az meg hogy hova hordja az anyja, megint nem a te dolgod, mert még lesz ideje bőven társaságba menni, ha ovis lesz.
Bocsi, nem megbántani szeretnélek, csak ez a véleményem a dolgoról. Ha meg későbbiekben tényleg gond lesz, azt úgy is észreveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!