3 hónapos babádnak hogyan adtad a tehéntejet?
Aki így csinálta, attól várok választ.Ellenzők légyszi ne írjatok.Nincs tej, tápszert utálja, 5 féle van itthon.
Szoktatás, hígítási arány, napi mennyiség, kaki, HÍZÁS ÜTEME stb. Minden érdekel.
3 hónapso kaphat anyatejet elballagsz a dokihoz megkéred hogy aki nemrégibe szült s lenne feles teje adja neked az orvos receptre kiirja az az anya aki a tejet adja kap pénzt a babaád meg tejcsit!Ne tehentejet
Honnan irsz?
anyatejgyüjöt állomásrol is hozhatsz nem kell tápi
Engem anyukám így etetett, mert én sem szopiztam és tápszert meg nemes egyszerűséggel kiköptem. Ő forralta és hígította (felesre) a tehéntejet. Nem lettem allergiás, a mai napig imádom a tejet, napi több litert megiszom belőle. :-)
Én ugyan szoptatok, de szopi mellett is megkóstolták a gyerekeim a tehéntejet, a lányom csak 7-8 hós kora körül, a fiam talán 5 hós se volt, mai napig szívesen isszák, a házi tehéntejet még mindig hígítom, de már csak kicsit, másfél liter tejhez fél liter vizet adok, úgy forralom.
Na foglalkozz az ellenzőkkel, feles tejet nyugodtan adhatsz a babónak, ha nem jó neki, egyrészt el sem fogja fogadni, másrészt úgyis látod, ha baja van tőle, ha meg nincs, hát hadd kapja. Egész generációk nőttek fel tehéntejjel, mégis csak a mai kor divatja a tejallergia, régen hírből sem ismertük.
A rendes tehéntejben még talán van valami, de ha bolti a tej, akkor abból a "feles" lónudli, nem táplálék. Ezzel az erővel, vízzel is itathatod...
A második babámmal jártam így ő akkor 4 hónapos volt -az elsőt 6 hónapig csak szoptattam, 10,5 hónapos korában ő választotta le magát . Tej mutatóban, tápszer ezerfélét kipróbáltam, egyik sem kellett, egyszerűen kiköpte. Én megbeszéltem a dokival, hogy elkezdem a hozzátáplálást zöldséggel (krumpli, répa), mellette tejpépet kap és azt a pár csepp anyatejet ami van. Érdekes módon, vele nem volt olyan macerás a hozzátáplálás, mint a nővérénél (vele vért izzadtam), és előbb-utóbb a tápszert is elfogadta.
Szerintem mielőtt nagyon beleásod magad a tehéntejes táplálásba, beszélj a gyerekorvossal, hogy mi a hozzászólása.
Én is a valódi tehéntejet mondtam. :-) a bolti vélhetőleg fényképen se látott tehenet. Sőt, én még azt is megnézem, milyen helyről van az a házi tej, csak onnan vagyok hajlandó vásárolni, ahol a tehenek tiszták, normális takarmányt kapnak, odafigyelnek a fejésre (higiénia) stb. Szerencsére van ilyen és semmi gondunk a tejjel.
Ja, amúgy anyu nekem is azt mesélte, hogy 4 hónaposan főzelékeket is adott nekem, mert a tej már kevésnek bizonyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!