Ismertek olyan babát, aki egyáltalán nem mászott?
Figyelt kérdés
Én ma láttam egy 17 hós kislányt, sosem mászott, nem is áll egyedül, csak a fenekén csúszott, még négykézlábra sem állt. Nekem nagyon fura látvány volt bevallom.2011. dec. 15. 17:49
11/24 anonim válasza:
Szerintem az nem fejlesztő, hanem fejlődés-neurológia, ahol diagnosztizálnak (kórházban).
12/24 anonim válasza:
Sziasztok! Én pont tegnap láttam a Babavilág ismétlésében egy erről szóló részt, amiben azt mondták, hogy a mászás kihagyásának állítólag később lehetnek "következményei", mint pl. a diszlexia, DE egy csak egy elmélet a kutatók körében és nem bizonyított.
13/24 anonim válasza:
Én írtam, hogy nem mászott a lányom, de hamar elindult. Ő nem lett dyslexiás, sőt, kitűnő tanuló. A barátnőm fia úgyszintén (Ő se mászott, csak 14 hónaposan ment). Tehát, igen "lehet", ezt a legkönnyebb mondani mindenre :)
14/24 anonim válasza:
A párom volt ilyen, csak kúszott és ült, 8hósan állt fel. anyós mondta,hogy a fiunk olyan mint az apja, hamar elfog indulni, ő is gyorsan fejlődik,mint az apja. Én nem tudom, vannak 1éves képeim, amiken állok,de ennyi, anyum már nem tud erről nyilatkozni :(. Páromnak gondja van írással, olvasással annyira nem. kérdeztem h miért azt mondta,mert lusta volt rá időt szánni, nem igazán érdekelte a téma. Nekem is bajom volt ezekkel, főleg írással, de nevelő anyu belém verte :)
15/24 anonim válasza:
Az OFF-olós vagyok; jár a babám Korai Fejlesztőbe, itthon tornáztatom rendszeresen, de még egy hónapja se csináljuk, erre a védőnői "gárda" úgy látja, mégiscsak be kell fektetni 3-4 napra.Nem értem, mit kell siettetni a dolgokat, nem akarok a genetikával jönni, de teljesen jól fejlődő baba voltam, 1 évesen ültem csak fel és másfél évesen kezdtem el felállni -de akkor se járni! - csak abban az időben nem volt "divat" hajtani a babákat a fejlődésben, csak azokat küldték gyógytornára meg egyebekre ( ez a fejlődésneurológia meg a végső megoldás volt ), amikor már tényleg nagyon gázos volt a gyerek.
16/24 anonim válasza:
Azért ezeket a dolgokat nemrég kezdték el vizsgálni. Tény, hogy sok tanulási nehézséggel küzdő gyereknél tapasztalták, hogy kihagyta a kúszás, mászást. Nem azt állítják, hogy minden gyerek nehézséggel fog tanulni, aki nem mászik, de van összefüggés.A mi babánk se akart mászni, de egy kis figyeléssel rá vezettem, de már vinni akartam gyógytornászhoz.Persze minden anyuka tiltakozik, hogy nem az ő babájának nincs baja, de én úgy vagyok vele, hogy ha van lehetőség megelőzni valamit, megteszem.
17/24 anonim válasza:
Igen ismerek, ÉN.Nem ültem(anyu anno kitámasztott egy párnával), nem hasaltam, nem másztam LUSTA voltam...1 éves koromba kezdtem el járni.Bezzeg a lányom :D.
18/24 anonim válasza:
Én se azt állítottam, hogy nem lesz gond. Nálunk nem lett, de a szakemberek se tudnak többet annál, mint hogy "akár gond is lehet". Csak arra utaltam, hogy ez is egyéni, ahogy a fejlődési ütem. Ennek ellenére, ha valaki tanácsolná, elvinném a gyereket kivizsgálásra.
19/24 anonim válasza:
offolós, nyugodtan elviheted, ezek a vizsgálatok nem fájdalmasak, max. kicsit kellemetlen. Jobb félni, mint megijedni! Attól, hogy neked semmmi bajod, nem lehetsz biztos semmiben. Megnézik, megnyugtatnak, hazahozod, és a dokinő is megnyugszik. Ha meg nem küldene, ott perelnék sokan egy év múlva, hoyg miért nem küldött! Neki ez a dolga. Vidd el, nézze meg szakember, mondja ő rá, hogy minden o.k. A gyerekgyógyász nem neurológus, ő nem mondhatja rá,. Neki ilyenkor küldenie kell.Nem ő a szakorvos.
20/24 anonim válasza:
a lányom amintmegtanult mászni,aznap elindult!10,5 hóan!De az első önálló lépéseit 9,5 hósan tette meg, de az igazi elindulás (több méter) az 10,5 hósan volt!Aznap mászott vagy4 métert,de látszólag nme hozta lázba :)
Fél évesen ült...7 hósan felállt,de mászni nme nagyonakart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!