Ismertek olyan babát, aki egyáltalán nem mászott?
Figyelt kérdés
Én ma láttam egy 17 hós kislányt, sosem mászott, nem is áll egyedül, csak a fenekén csúszott, még négykézlábra sem állt. Nekem nagyon fura látvány volt bevallom.2011. dec. 15. 17:49
1/24 anonim válasza:
Nos az én kislányom pont ezt tette, nem kúszott, nem mászott, ülni korán megtanult a fenekén csúszva közlekedett. 18 hónaposan felállt és járni kezdett. Utána mászott is, mint minden gyerek.
2/24 anonim válasza:
Ja és az utcában is volt ilyen gyerek, szintén lány. 1.
3/24 anonim válasza:
Lányom se mászott,csak a fenekén közlekedett,de nagyon érdekesen,13 hósan kezdett el járni, 14 hósan ár teljesen egyedül ment.
4/24 anonim válasza:
Bocsi, hogy OFF-olok - és előre is köszönöm a válaszokat - de a ti babátokat nem küldték Korai Fejlesztőbe?Mert az enyémet már 6 hónapos kora óta stuffolja a védőnő és doktornő, még a neurológusunk is csodálkozott, hogy nem érti, miért, amikor nincs annyira "le maradva" a fejlődésben.Most 10 hós, igaz, nem kúszik ( ő oda görög a játékaiért, szóval amolyan sajátosan oldja meg a dolgot ), nem ül, de a non plus ultrát ma sütötte el a kedves dokinő, szerinte be kéne feküdnie a kórházba a fejlesztő neurológiai osztályra, csak álltam bambán, mit ne mondjak...Ezt kicsit durvának tartom, elvégre nem fogyatékos a gyerekem.
5/24 anonim válasza:
Szia,
az én fiam egyáltalán nem mászott hanem 11hos korában felált és elindult.
6/24 anonim válasza:
Én olyat láttam, aki több mint egy éves koráig kúszott, utána állt fel és kezdett el járni.
Hát én ezt biztosan nem hagynám, hanem vinném gyógytornászhoz. Nagyon fontos a négykézlábazás.
Szerencsére nekem mindkettő mászott, az 1. 8 hósan kezdte, a 2. 9,5 hósan (ott már hívtam is gyógytornászt, de megbeszéltük, hogy várjuk a 10.hónapig).
7/24 anonim válasza:
Mi voltunk fejlődésneurológián, egyszer. Felesleges volt, nem volt baja, meg gázosnak is érzem ezt az uniformizálást. Olyanokat mondtak egyébként a f.neurológián, hogy minden józan gondolkodású szülő röhögőgörcsöt kapott volna.Semmi baja, három éves. 1.
8/24 anonim válasza:
Az én lányom sem mászott. Ellenben 10 hónaposan ment. Nem volt lassú a mozgásfejlődése, csak ez a fázis kimaradt.
9/24 anonim válasza:
kedves íOff 4. Ne, értem, miért tiltakozol? Hiszen a fejlesztő az egészséges gyereket is fejleszti, ártani senkinek sem árt, mindenkinek használ. És ha még 10 hónaposan nem ül, jól jönne neki a segítség. Mi baja lehet? a fejlesztő játékos, minden baba élvezi-
10/24 anonim válasza:
Különben 10 hónaposan szerintem egyik gyerekről sem lehet biztosan megállapítani, hogy van-e valami fogyatéka vagy sem. Viszont fejlezsteni első évben lehet igazán. Azért szerintem érdemesebb elvinni a teljeset a "biztonság kedvéért" nehogy később derüljön ki, hoyg jó lett volna mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!