Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkezdtem a hozzátáplálást,...

Elkezdtem a hozzátáplálást, mennyi idő után fogadja el?

Figyelt kérdés
4 hónapos a lányom, és 3-4 napja adom neki az almalevet, öszilevet.Ma adtam neki almát, pépesen de nem igazán akarja elfogadni se igy,se innivalóban. Mennyi idő után szokja meg? babáknál ez is változó?
2011. dec. 14. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát biztos baba függő is,de kb 1-2 hónap,mire megszokja,az idegen ízeket és a kanállal történő etetést.
2011. dec. 14. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindkét gyerkőcnél 6 hósan kezdtem. A lányomnak első pillanattól kezdve mindegy volt, mit adtam, mindent evett, és annyit, amennyit én kanalaztam :)

A fiam egy kicsit macerásabb volt, ő az elején a zöldségeket egyáltalán nem ette meg, csak a gyümölcsöket, abból, ha nagyon ízlett, akkor max 100 grammot. Úgy 7 hónaposan már a gyümiből evett teljes adagot, a zöldségeket pedig akkor, ha gyümihez volt keverve (bár akkor sem túl sokat). Most 9 hónapos és úgy 3 hete mindent eszik, bármilyen mennyiségben, zöldséget, gyümölcsöt, darabosat, pépeset, egyik napról a másikra, mintha kicserélték volna :)) Szóval csak nyugodtan kínálgasd, amennyi épp jól esik neki, annyit meg fog enni, előbb utóbb pedig egyre nagyobb mennyiségeket fog megenni :) Kitartást! Ja és bocsi, hogy hosszú lettem ! :)

2011. dec. 14. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez változó. De én várnék 6 hónapos koráig, ugyanis nagy valószínűséggel mg ne érett meg a hozzátáplálásra. De lehet, hogy 6 hónapos korában sem fogja elfogadni rögtön, de ez tényleg változó, vannak babák, akik szinte rögtön rákapnak, és vannak, akiknek több hét kell.
2011. dec. 14. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tápszeres a babád? Met ha anyatejes, akkor várj legalább féléves koráig:)! Most még nem érett a hozzátáplálásra.
2011. dec. 14. 22:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Két hete nem szopik :( Ezért adtam neki, de nem nagyon szeretjük :) Olvasgatom a neten, meg védőnőtől kérdezgetem meg anyutól miket adhatok már neki. Első baba.
2011. dec. 15. 09:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem hagyd a hozzátáplálást, mert még nem érett meg rá, inkább adj neki tápszert. Bőven elég 6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást.
2011. dec. 15. 15:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, hagyom én is úgy döntöttem. Ráérek még. köszi hogy irtatok
2011. dec. 16. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!