Nektek is feláll a szőr a hátatokon a sok (mostanában divatos) ősmagyar nevektől?
Levente kicsit mekegős, nem?
Banyek, dehát minden névbe bele lehet kötni. Azért muris, mikre asszociálunk egy-egy név hallatán. :)
De meg ne sértődjön senki!
Szerintem a Botond nagyon szép név és kifejezetten férfias.
Kedves kérdező írj már légy szíves pár nevet ami neked tetszik.
a nimród nem ősi magyar név.....
egyébként bármelyik névbe bele lehet kötni, lehet hasoníltani valami más szóhoz....csak ti direkt ezekre ugrotok:)nevetséges
és ha nem tetszik nektek?másnak meg a zoli, laci , marcsi nem tetszik, gondolom azért nem azt adta a gyerekének....
de szép lenne ha egy osztályban 6 pista lenne
Nekem nem áll fel a szőr, inkább sajnálom, hogy tucatnevek lettek a Botond, a Csenge, a Hanga, a Zalán, stb.
Fiam Apor, szerintem gyönyörű név, nem hivalkodó, igaz, sokan furcsállják, és rögtön Apor Vilmos jut eszükbe róla.
A többi gyerekemnek is magyar nevet fogok adni, egyszerűen azért, mert magyarok vagyunk - ha már van egy rakás szép magyar név, miért választanék idegent? Manapság sokan elítélik, ha valaki vállalja a nemzeti hovatartozását, rögtön ősmagyarkodónak titulálják.
És attól hogy magyar egy név, még nem kell extrának vagy különlegesnek lennie, ott van az Árpád, a Gyula, a Réka, a Gyönygyvér...
"Fiam Apor, szerintem gyönyörű név, nem hivalkodó, igaz, sokan furcsállják, és rögtön Apor Vilmos jut eszükbe róla. "
Létezik egy Apor Péter nevű magyar orvos is, anno az Istenhegyi Gyermekklinika vezető pozícióban lévő doktora volt.
Most meg perbe fogták, pedofília vádjával, amit már jó 15-20 évvel ezelőtt is művelt...
Bocsi, nem akartalak megbántani, tudom, hogy nem a kérdéshez tartozik, csak történetesen én is "ismertem" az orvost...
nekem van egy Kadosa nevű ismerősöm rá nagyon illik ez a név már felnőtt, de először nagyon fura volt.
Én a Zsombortól vagyok ki bár nem tudom hogy magyar név e- de nekem egy fonott kosár jut eszembe róla. Nem is a külföldi nevekkel van bajom hanem azzal ha nagyon idegen hangzásúak.
Múltkor találkoztam egy Armandó nevű babával szörnyű volt, de van Brendon és Kevin nevű kisfiú is a környezetünkben. Lánynevek közül a Kiarát sem bírom az meg az oroszlánkirályban a Szimbának a lánya.
A Réka viszont a kedvenc lánynevem nem is tudtam hogy ősi magyar:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!