Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hétvége kettesben vagy a...

Hétvége kettesben vagy a kisfiunkkal?

Figyelt kérdés

Elhatároztam, hogy a férjemnek egy hétvégei, belföldi utat adok karácsonyra, de egész egyszerűen nem tudom eldönteni, vigyük-e a most 19 hónapos kisfiunkat. Gondoltam, megkérdezlek Titeket is, hátha mutattok olyan szempontokat, amik nekem eszembe sem jutottak (pedig már pro-kontra listát is csináltam, komolyan.)

Érvek a kettesben út mellett:

- Ritkán vagyunk kettesben, kéne a házasságunknak

- Mindjárt itt a kistesó, ezután megint nem lesz erre lehetőség

- A kisfiunk többször aludt már a nagyszülőkkel, szereti őket

- Nehezen alszik el idegen helyen

- Több lenne a szabadágunk

Hármasban út mellett:

- Nagyon jól érezné magát

- Nekünk is hiányozna, ha nem jönne

- Így elmennénk két éjszakára is, nélküle csak egyre

- Igazából hármasban is ritkán csinálunk bármi értelmeset

- És itt is érv a kistesó: hamarosan már nem lesz rá ennyi időnk

Két utazás sajnos nem fér bele, és az sem, hogy hozzuk a nagyszülőket, akik néha elfoglalják a gyereket, mert sajnos nem jönnek ki jól a férjemmel - ez egyébként nagy szívfájdalmam.

Ti hogyan döntenétek?

2011. dec. 11. 10:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Szerintem az ember azért vállalt gyereket, hogy vele legyen, ne azért hogy ott hagyja"

Szerintem meg az ember azért vállal gyereket, hogy teljesebb legyen az élete, nem azért, hogy a saját élete tökéletesen megszűnjön.

Én nélküle mennék - ha már van ilyen lehetőségetek. Nekünk sajnos nincsen, de gondolkodás nélkül kihasználnám. Minden emberre ráfér egy kis idő, amit magára fordíthat, még ha egy nap is.

2011. dec. 11. 12:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Én nem vinném magunkkal a gyerkőcöt!Menjetek,pihenjetek és tessék egy kicsit magatokra is figyelni,főleg,hogy jön a kistesó és még kevessebb időtök lesz egymásra!nem értek egyet azzal a válaszolóval aki azt írja,hogy míg kicsi ő nem passzolja le a gyerkőcöt!Igen ám de a gyereknek sem jó ha a szülei úgymond csak "elmennek egymás mellett" és élik a szürke hétkönapjaikat!!Igenis kell az a kis kikapcsolódás és hát 2-3 nap nem a világ vége!Ráadásul nekem az a tapasztalatom,hogy ilyenkor nemcsak a szülő töltődik fel energiával hanem a gyerkőcnek is jót tesz a változatosság,hogy a nagyiéknál van akik persze lesik minden kívánságát!

Ha meg lelkiismeretfurdalásod van akkor következő hétvégén csináljatok egy közös programot a városban:játszóház,jönnek a karácsonyi.betlehem játékok,vásárok stb!Hidd el az a gyerkőcnek is ugyanolyan öröm mintha elutaznátok vele messzire!

Jó pihenést nektek!

2011. dec. 11. 12:52
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem gondoltam, hogy ennyire egyöntetű lesz a vélemény. :) Annak is köszönöm, aki azt írta, nem hagyná itthon, azért kérdeztem.

Azt hiszem, meggyőztetek a kettesben való utazásról. Pedig voltunk már egy hasonló hétvégét hárman, nem volt gond, nagyon jó volt, de akkor még fel sem merült, hogy itthon hagyjuk, mert szoptattam még. Meg aztán tavasz is volt, több dolgot lehetett csinálni vele a jó időben.

Köszi még egyszer! Alszik a férjem, és a kisfiunk is, ki is használom, nézek szállást :)

2011. dec. 11. 14:24
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vinném. Mi is pont ezen gondolkodunk, hogy merjünk e elindulni 2-3 napra kettesben a férjemmel. Már nagyon ránkférne mer már 5 éve sehol nem voltunk kettesben. A kicsi még csak egyéves, de már rá merném bízni a nagyszülőkre.
2011. dec. 11. 15:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is ezen dilemmázom már egy ideje, bár mi már megbeszéltük a párommal, hogy kettesben megyünk végre :)

De azért folyton bennem van a kétely, hogy nem nagy önzőség ilyet csinálni? Pont amiatt, amit az egyik válaszoló írt, hogy nem azért szültem gyereket, hogy lepasszoljam.

Bár ezeket rögtön meg is szoktam válaszolni magamnak, hogy egyrészről a nagyszülőknek is szükségük van az unokáikra és viszont, másrészről nem csinálunk ilyet minden héten.

Szóval nem egyszerű ez, mert ugyan nekünk is szükségünk lenne egy kettesben töltött hétvégére, de a gyerekek biztosan nagyon fognak hiányozni.

2011. dec. 11. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!