Mit adjak neki? (ami nem gyógyszer)
Mindig azt mondják, hogy hagyjuk a saját immunrendszerét is dolgozni, viszont jobb a nagyobb bajt megelőzni, nem tudom adjak-e neki az első tünetek után valamit:
Két napja tart. Orrát szívni kell többször. Nem olyan tetemes mennyiségű váladékról van szó, csak hörög tőle, nem tud nyugodtan aludni)
Néha köhög, de azt hiszem a lecsorgó váladéktól van ez is.
Mit adhatok neki?
Van itthon:
-Sterimar orrspray
-Nasivin orrcsepp
-Cebion
-Sinupret cseppek
-Nurofen
6 hónapos lesz...
Ajánlhattok mást is ezeken kívül, ami nálatok bevált.
Szia!
Én pontosan ezeket adom két évesemnek is, ha ilyen tünetei vannak. Ill. van még egy orrspray, amit a doktornő írt fel, homeopátiás, azt használtuk. Viszont ezt csak receptre lehet kapni úgy tudom.
Mindent adsz, amit lehet ilyenkor:-)
Szia! A nasivinnel vigyázz, rajta van a papíron (volt) hogy visszafordíthatatlan károsodást okozhat, ha sűrűn használják.
Nurofen jó, de csak, ha 38 fölött van a láza, akkor csillapítsd.
Hideg párásító jól jöhet, de az is, ha a szobában teregeted ki a ruhát, minden nap. -nem szép látvány, viszont hasznos.
Alkalmanként kaphatna normaflort, azt nézd meg, mennyi idős kortól. Az mindig jó, ha van otthon.
Köszönöm mindenkinek!
Akkor bevetek mindent!
Úgy értve:
- Sterimar
- utána orrszívás
- Cebion cseppek
- és a Sinupret
láza nincs, szerencsére, kopp-kopp, még sosem volt!:)
A kis body-jait most teregettem ki a szobába, van egy kis "csinos" pelusszárítónk, nem sok helyet foglal, és megyek benyomom a hidegpárásítót is! :)
Köszi-köszi mindenkinek!
Egészséges mindennapokat!
Ja és szerintetek vigyem ki így levegőzni?
Sinupret csepp mindenképpen jó!
Nekünk úgy mondta a doki, hogy orrszívás előtt tengervizes orrspray-el fel kell lazítani a váladékot, majd alapos orrszívás után jöhet az orrcsepp, mi Euphorbium-ot szoktunk használni, ami homeopátiás.
Cebion-ból dupla adagot is kaphat ilyenkor.
Ha köhögne, akkor Prospan/Lándzsás útifű/Stodal szirup mehet nyugodtan, ezekkel kárt nem okozol (ha nem allergiás vmelyikre persze).
Ja és nyugodtan kimehettek levegőzni, ha nem lázas, az csak jót tesz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!