Mennyire megbízható szoptatás alatti fogamzásgátló tabletta? És mi van akkor ha véletlen elfelejtek egyet bevenni, akkor nagyobb az esélye hogy ismét terhes leszek, mert már menstruálok. Menyire árt a babának a gyógyszer.
Ja! a kicsim 6 hetes volt, mikor szedni kezdtem és elmúlt 2, mikor abbamaradt a szoptatás... 6 hónapig kizárólag, 1 éves koráig főleg szopizott.. Persze, nem mondom, hogy nem lehet, hogy ettől még más tapasztal tejmennyiség csökkenést, de sűrűbb szoptatással ez is helyrehozható.
Sokan panaszkodnak viszont elhúzódó vérzésre vagy akár 2-3 hetente jelentkezőre... én ezt se, szerencsére.
A babának nem árt. Az első 3 hónapban pecsételő közti vérzéseim voltak, azóta semmi. A tej valóban kevesebb lett, de átmenetileg többször tettem mellre a babát, eredmény: 8 hónapig csak anyatejet kapott, most 1 éves és még mindig szopizik, szép, fejlett baba :-).
Viszont van egy nagyon fontos dolog: PONTOSAN KELL SZEDNI (a többi fogamzásgátlót is, de amíg ott 1-2 óra nem számít, itt a doki felhívta a figyelmemet, hogy a lehető legpontosabban!!!!!!)
És az is gáz, ha egyet elfelejtettél bevenni, mert az egy dolog, hogy utána 7 napig másképpen kell védekezni, de az azt megelőző 7 napban voltatok együtt??? Mert arra már nem igazán van ráhatásod:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!