Gyógyszer beadása babáknak? Tippek, trükkök? Ki hogyan csinálja?
Kisfiam 6 hónapos, először beteg. Bárhogy próbálom neki a gyógyszereit beadni, azonnal szájzárat kap. Én a Panadol fecskendőjével felszívom a gyógyszer adagot és a kanalas étele szélébe csorgatom és úgy bekanalazza. A Panadol adása kész gyötrelem, lefekvés előtt szokott kapni.
Ti hogyan csináljátok? Nem hiszem, hogy csak az én gyerekem van ellene ennyire a gyógyszereknek.
Én úgy adom a gyógyszert, mintha jutalom lenne. És valami fantasztikusan finom dolog.
Ők már nagyok, elkiáltom magam gyógyszerosztás és rohannak hanyatt-homlok a gyógyszerért.
És mivel ők soha nem fintorognak, mondanak nemet, bizony nem egyszer beleszaladtam, hogy gondoltam, beveszem a Calcimuscot vagy Zyrtec cseppet. Hát annál konkrétan elkaptam a mosogató szélét és mély levegőt kellett vennem, mert annyira förtelmes.
Én Nurofentadok neki,de csak azt veszem amiben fecskendő van és nem kanál,de azért egy fecskendő mindig van tarcsiban.
A fecskendővel,gyorsan és kíméletesen lehet beadni neki a gyógyszert,mióta ezzel kapja egyszer sem köpte ki.Pedig szereti az ízét de van olyan amikor bizony,nem akarja kinyitni ő sem a száját.
nekem már nagy a fiam...
csak erős idegzetűek olvassák el :D
szóval lefektetjük a földre én lefogom, apa áttöri a szájzárat és benyomja neki.
nagyon rafkós, nem lehet neki kajába vagy italba tenni mert kiszúrja, sajnos csak így működik.
viszont lázcsillapítónál mindig a kúpot választja nem a cukorszirup szuszpenziót, nem értem...
23:10..Nálunk a nagyobbiknál kezdődött ez,hogy nem és nem és sehogysem..de még a kúpot sem.Mi is a lefogóst,de már az első alkalom után bőgtem,a második alkalom után pedig feladtam.Vettem egy pici doboz legót,megmutattam neki és megmondtam,hogy csak akkor kaphatja meg,ha egész nap ügyesen beveszi a gyógyszerét.Már az első este megkapta az ajándékát annyira ügyes volt.Próbáltátok jutalmazni?
Azóta már a jutalom elmarad,mert szépen beveszi a gyógyszerét annélkül is.
próbáltuk de nem kéri köszöni :(
a kúppal semmi baja, ő mondja, hogy azt kéri de vannak gyógyszerek ugye amik nincsenek kúp formában :(
érdekes egyébként, hogy ne sír a lefogás után, egyből lenyeli, nem öklendezi meg semmi, szóval olyan borzasztó nem lehet de az a tortúra, az előtte levő könyörgés... :(((
azért köszi az ötletet ha van még más taktikád szívesen kipróbálnám, csak mondom ez nem jön be nálunk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!