Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy 4 hónaposan...

Normális, hogy 4 hónaposan még 1x sem fordult át?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3.-án volt 4 hónapos de semmi jelét nem adja, hogy egyáltalán próbálkozna az átfordulással. Hason alszik és reggel miután felébredt nézelődik fölfelé, támaszkodik a öklein de ennyi. Néha napközben is csinálja de nem jellemző. 1x átbillent véletlenül hasról a hátára, meg is lepődött rendesen. :) De azóta se... Kezdjek aggódni vagy még ráér elkezdeni? A barátnőm kislánya már hetek óta forog, "rágja" a lábujjait stb. Tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni, eddig türelmesen vártam, hogy majd csak elkezd legalább próbálkozni de még mindig semmi... :s

A fejét nagyon szépen tartja akár 10-15 percig is elnézelődik így. Oldaláról fordul hasra is hátra is (mikor hogy sikerül).

2011. dec. 8. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6 hónaposan sincs semmi gond, ha még nem forog. Az én kislányom 8 hónapos koráig feküdt a hátán, semmit nem csinált, aztán 4 hónap alatt kúszás-mászás-felállás-járás... nem kell ilyeneken aggódni, ha jártok rendszeresen státuszellenőrzésre dokihoz. Ők látják már 2 hónaposan is ha gáz van.
2011. dec. 9. 14:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok, igen, 2,5 hónaposan fordult hasról hátra, és nem véletlenül libbent át, mert folyamatosan csinálta, le is van videózva. Apám mesélte, hogy én anno már 3 hónaposan másztam, védőnő is megerősítette...
2011. dec. 9. 17:29
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen, ezek a csodababák a csoda anyukákkal!!! Kedves kérdező, az ilyenekre NE figyelj oda! Nem vagytok elkésve! Nyugi!
2011. dec. 9. 21:07
 14/17 anonim ***** válasza:
3 hónaposan mászni, azta! Ez a nem semmi! És persze lehetetlen! Legalább ne égesd magad, hogy ilyeneket kiírsz!
2011. dec. 9. 21:08
 15/17 anonim ***** válasza:
33%

Hmmm...Azt hisztek amit akartok. Egyáltalán nem mondtam, hogy csoda babám van és én is csoda anyuka vagyok. A fiam 2,5 hónapos átfordulása le van videózva, többször is.

Egyébként ettől, hogy ő már ilyen korán átfordult, még nem haladt gyorsabban a kortársainál, vagyis eleinte igen, de aztán visszavett. 4 hónaposan már oda-vissza forgott, 5,5 hónaposan mászott (kúszást 2 napig csinálta, azt is csak hátrafelé), 6 hónaposan felült, 7,5 hónaposan felállt, 8 hónaposan már oldalazva lépegetett a bútorok mellett, ehhez képest csak 1 évesen indult el magától. A 2 unokaöcsém meg már 9 hónaposan önállóan járt...

Viszont 2 éves elmúlt és beszélni meg nem akar, bár teljesen szoba- és ágytiszta... Védőnő szerint ő van, amiben agyilag fejlettebb, és van, amiben nem...

Azt, hogy én 3 hónaposan másztam, azt apám mondta nyáron. Ennek igen egyszerű oka volt. Anyám kórházban volt a születésem után, mert ki kellett venni a méhét, és tüdőembóliát is kapott, majdnem meghalt. Apám volt velem, és a 3 évvel idősebb bátyámmal. Nem tudott velem igazán mit kezdeni, így szinte egész nap csak egy pokrócra voltam letéve a földre. Mivel senki sem foglalkozott velem, és ha akartam valamit, akkor nekem kellett érte "mennem". Egy játék nagyon tetszett, amit nem értem el, és mivel senki sem volt velem, én "mentem" érte. Épp jött a védőnő, és akkor látták, hogy elmásztam a játékért. Ez rajta is van a kartonomon, hogy 3 hónaposan másztam. Persze, lehet, hogy nem az a szabályos, váltott lábú mászás volt, nem emlékszem rá, de apám így mesélte, és tényleg rá van vezetve a kartonomra. Ezzel szerintem nem égetem magam, mindenki azt hisz, amit akar, én tudom az igazságot.

2011. dec. 10. 13:23
 16/17 alaszka ***** válasza:
Nem kell aggódni szerintem se, ráér még. Viszont le kell írnom, hogy a minap a közösségi portálra egyik ismerősöm feltette az épp 6 hónapos fiának a képeit, ahol a kicsi áll a kiságyban, meg a bevásárló kocsiban, egyedül kapaszkodva, de senki nem fogja...Ha nem láttam volna nem hittem volna. De nem ez az átlagos, és főleg nem elvárás, sőt...Az enyém 6 hónapos lesz jövő héten, de nem forog még, csak segítséggel.
2011. dec. 10. 17:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Kisfiam 9-én volt 4 hónapos és csak az oldalára fordul feszíti magát erőlködik, de még nem megy az átfordulás. 1x billent át a hasára. Azt mondta a védőnő, hogy nincs elmaradva a mozgásfejlődéssel.
2011. dec. 14. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!