Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy 4 hónaposan...

Normális, hogy 4 hónaposan még 1x sem fordult át?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3.-án volt 4 hónapos de semmi jelét nem adja, hogy egyáltalán próbálkozna az átfordulással. Hason alszik és reggel miután felébredt nézelődik fölfelé, támaszkodik a öklein de ennyi. Néha napközben is csinálja de nem jellemző. 1x átbillent véletlenül hasról a hátára, meg is lepődött rendesen. :) De azóta se... Kezdjek aggódni vagy még ráér elkezdeni? A barátnőm kislánya már hetek óta forog, "rágja" a lábujjait stb. Tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni, eddig türelmesen vártam, hogy majd csak elkezd legalább próbálkozni de még mindig semmi... :s

A fejét nagyon szépen tartja akár 10-15 percig is elnézelődik így. Oldaláról fordul hasra is hátra is (mikor hogy sikerül).

2011. dec. 8. 22:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
42%

Minden baba más, azt te is tudod. Az én fiam 2,5 hónapos korától fordult hasról hátra, 4 hónaposan már mindkét irányba, 5 hónappal fiatalabb unokatestvére 7 hónaposan kezdte a forgást, addig csak feküdt, mint egy darab fa, már fejlesztésre akarta küldeni a doki, mikor egyik napról a másikra elkezdett forogni.

Mindkettő egészséges.

2011. dec. 8. 23:01
 2/17 anonim ***** válasza:
Az enyém 4,5 hónapos volt, mikor végre sikerült neki egyik oldalra fordulni, a másikra az istennek se. Barátnőmé 5 hónapos múlt épp tegnap, neki még egyik oldalra sem sikerült. Gyógytornász megénzte, nem mondott semmit rá, otthon néha forgatgatják egy fürdőlepedő segítségével. Majd rákap :)
2011. dec. 8. 23:05
 3/17 anonim ***** válasza:

Egy percet se aggódj. A lányom 6 hónapos múlt. Pont ott tart, mint a fiad. Bezzeg a fiam annak idején fél évesen már felült, mászott és felállt kapaszkodva. Sejtheted, hogy én hogy várom már, hogy a lányom forogjon legalább :).

De teljesen belefér.

2011. dec. 8. 23:13
 4/17 alaszka ***** válasza:
Normális. Az enyém 5 és fél, és kb. kétszer sikerült neki véletlenül a hasáról a hátára. Elvileg 6 hónaposig "elvárás" de ha picit késik, az se nagy baj.
2011. dec. 8. 23:45
 5/17 anonim ***** válasza:
Kedves első! 2,5 hónaposan? Nem túl korai az? Bár mindenki azt ír ide, amit gondol! Kedves kérdező! Nekünk gyógytornász azt mondta (kora szülés miatt jártunk), hogy átlagban fél éves korukra fordulnak át a babák! Úgyhogy nem vagytok elkésve!
2011. dec. 9. 00:39
 6/17 anonim ***** válasza:
teljeeen normalis, ne aggodj.
2011. dec. 9. 06:30
 7/17 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 3,5 hónapos korában fordult mindkét irányba, majd nahy szünet 5 hónaposan elkezdett intenzíven forogni. 7 hónaposan egyedül felült, 8 hónaposan felállt, de majd csak 13 hónaposan indult el. Ismerős kislány 2 héttel fiatalabb, 6 hónapos kora után fordult meg először, felülni magától 11 hónaposan, amikor felállt már mejdnem egy éves volt és elindult 14 hónaposan. Ezt azért írtam így le, hogy lásd a kislányom mindent sokkal hamarabb csinált , mint a másik gyerek ennek ellenére 15 hónaposan egyformán álltak a mozgásfejlődésben. Amit az én kislányom majd egy év alatt tanult, azt a másik kislány hamarabb "elintézte". Ne foglalkozz más gyerekekkel, ha a látod a kisfiadon a fejlődést, akkor semmi gond nincs.
2011. dec. 9. 08:47
 8/17 anonim ***** válasza:
Már én is aggódom! 4 hónaposan még nem,de mostmár mindjárt 6 hós! Fordul jobbra-balra, ha véletlen átbillen hasra,akkor úgy is marad,de asszem ez 2x fordult elő. Hasról-hátra viszont egyáltalán nem fordul, erőlködik,de ennyi. Oldalra már 3 hónaposan fordult. Hiába pakolom körbe játékokkal,inkább nem is érdekli. Nekem is kellene aggódnom??? Tudom,h minden baba más,de azért piszkálja a fantáziámat a dolog.
2011. dec. 9. 09:36
 9/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom 4.5 hónaposan kezdett intenzívebben forogni a hasáról a hátára. A másik irány még most sem megy neki 5 hónaposan. Sőt, az oldaláról csak a hátára tud, a hasára nem.
2011. dec. 9. 09:52
 10/17 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, mi voltunk gyógytornásznál, gyerekorvosnál, elsírtam magam a védőnőmnek, voltunk babaúszáson, mert a 4-én 4 hónapos lányom még nem forog. Ilyen korban még csak az oldalára kellene fordulnia, de ő azt sem csinálja. De nincsen semmi baja, mi tornázunk napi 2-3 alkalommal is, persze csak 5 perceket, 5-6 alkalommal van 3-5 perceket hason, mert utána sír, hogy unja magát. Fejét szépen tartja, nézelődik, de ő sem forog. Ő is fordul az oldaláról hasra és hátra is. Detto mint a te fiad. Én már kisírtam érte a két szemem, mire rájöttem, hogy majd forog ha akar.

Ráér elkezdeni akkor aggódni, ha 6-7 hónaposan sem adja jelét a forgásnak. Nekem ezt mondta mindenki. Doktornő azt mondta, ha ekkor sem forogna, ír beutalót a neurológiára. De addig ne izguljak rajta.

2011. dec. 9. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!