Normális, hogy 4 hónaposan még 1x sem fordult át?
Kisfiam 3.-án volt 4 hónapos de semmi jelét nem adja, hogy egyáltalán próbálkozna az átfordulással. Hason alszik és reggel miután felébredt nézelődik fölfelé, támaszkodik a öklein de ennyi. Néha napközben is csinálja de nem jellemző. 1x átbillent véletlenül hasról a hátára, meg is lepődött rendesen. :) De azóta se... Kezdjek aggódni vagy még ráér elkezdeni? A barátnőm kislánya már hetek óta forog, "rágja" a lábujjait stb. Tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni, eddig türelmesen vártam, hogy majd csak elkezd legalább próbálkozni de még mindig semmi... :s
A fejét nagyon szépen tartja akár 10-15 percig is elnézelődik így. Oldaláról fordul hasra is hátra is (mikor hogy sikerül).
Minden baba más, azt te is tudod. Az én fiam 2,5 hónapos korától fordult hasról hátra, 4 hónaposan már mindkét irányba, 5 hónappal fiatalabb unokatestvére 7 hónaposan kezdte a forgást, addig csak feküdt, mint egy darab fa, már fejlesztésre akarta küldeni a doki, mikor egyik napról a másikra elkezdett forogni.
Mindkettő egészséges.
Egy percet se aggódj. A lányom 6 hónapos múlt. Pont ott tart, mint a fiad. Bezzeg a fiam annak idején fél évesen már felült, mászott és felállt kapaszkodva. Sejtheted, hogy én hogy várom már, hogy a lányom forogjon legalább :).
De teljesen belefér.
Ne aggódj, mi voltunk gyógytornásznál, gyerekorvosnál, elsírtam magam a védőnőmnek, voltunk babaúszáson, mert a 4-én 4 hónapos lányom még nem forog. Ilyen korban még csak az oldalára kellene fordulnia, de ő azt sem csinálja. De nincsen semmi baja, mi tornázunk napi 2-3 alkalommal is, persze csak 5 perceket, 5-6 alkalommal van 3-5 perceket hason, mert utána sír, hogy unja magát. Fejét szépen tartja, nézelődik, de ő sem forog. Ő is fordul az oldaláról hasra és hátra is. Detto mint a te fiad. Én már kisírtam érte a két szemem, mire rájöttem, hogy majd forog ha akar.
Ráér elkezdeni akkor aggódni, ha 6-7 hónaposan sem adja jelét a forgásnak. Nekem ezt mondta mindenki. Doktornő azt mondta, ha ekkor sem forogna, ír beutalót a neurológiára. De addig ne izguljak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!