Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónaposan még nem fordult...

6 hónaposan még nem fordult meg, baj?

Figyelt kérdés
Fél éves a kicsim és még nem fordult meg hasról hátra és visszafele. Ha háton van, oldalra elfordul és vissza, de ennél többet nem. Ölben ülni nagyon szeret, ha a pihenőszékben van, mindig próbál felülni, húzza magát. Csak ez a forgás nem megy még, remélem nem nagy gond, eddig nagyon szépen fejlődött.
2011. febr. 14. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
semmi gond.Tedd le a földre,hogy elég helye legyen,és hasra.bár az én fiam,először a hátárol fordult a hasára.rakd kevesebbet a pihenőszéke.legyen szabadon,amennyit csak lehet.
2011. febr. 14. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én babám pénteken lesz 6 hónapos és múlthét szombaton forult át először magától hátról hasra (fordítva még nem). Már nagyon aggódtam, hogy miért nem fordul meg. Én is sokat rakom pihenőszékbe, ezért nekem is előbb akart felülni, mint átfordulni.

Nekünk a földön van lent (padlófűtésünk van) két bari derékalj és azon egy pléd amin szoktunk játszani. Tegnap nem, ma viszont kétszer átfordult magától, úgy , hogy otthagytam a földön magában molyolni és nem adtam a kezébe semmit. Karnyújtásnyitól messzebb raktam a kedvenc játékait és odafordult amikor már elkezdett unatkozni. Még nem teljesen tudatos nála a dolog, de ami késik az nem múlik. Szóval csatlakozom az előttem szólóhoz kevesebb pihenőszék kell és sok gyakorlás. A gyakorlást imádják és el is fáradnak, amitől többet alszanak.

2011. febr. 14. 18:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Mintha az én kislányomról olvastam volna! Bár ő még csak 5 hónapos, de ugyan az...a fordulás cseppet sem érdekli, de bezzeg ülni azt nagyon szeretne! A doktornő azt mondta, hogy gyakoroljuk a fordulást...pár napja már gyakorolgatjuk, valamivel ügyesebb, de magától még semmi. Pedig próbálom sokat a járókába rakni, meg plédre, illetve a nagyágyra ha ott vagyok, de jelét nem mutatja, hogy akarna fordulni. Hiába csalogatom játékokkal ezzel azzal, inkább felidegesíti magát, hogy nem éri el. Azért bízok benne, hogy előbb utóbb csak rájön hogy kell.
2011. febr. 14. 18:45
 4/5 anonim ***** válasza:
semmi gond, de a 6 hónapos státuszon mondd a dokitoknak, a nagy könyv szerint 6 hónapos korig kéne forognia, tehát tovább fog küldeni kivizsgálásra, megnézik, hogy minden rendben van-e, nincs e letapadva az izma illetev lehet gyógytornára küldenek.
2011. febr. 14. 18:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok.
2011. febr. 14. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!