A baba/gyerek mivel rosszabb egy kutyától?
Albérletet keresünk a párommal és a 11 hónapos babánkkal. Sok hirdetést megnéztem és mindig kiakadok azon mikor a hirdetés szövegében azt olvasom, hogy gyerek kizárt-kistestű kutya vagy macska jöhet.
Miért rosszabb a gyerek? Nem értem.
Gyerek nélkül sem lehet csak úgy kitenni az albérlőt. Még be sem mehetsz a lakásba, nem rakhatod ki a cuccait, nem cserélhetsz zárat. Kizárólag peres úton lehet megoldani, mindegy van-e gyerek. Ez sajnos tény, végig kellett járnunk, és még ahhoz sem volt jogunk, hogy kiköttessük náluk az áramot,gázt, tehetetlenül néztük, ahogy adósságot halmoznak nekünk.
De átéltem a másik oldalt is. Első gyerekünket vártunk néhány héten belül. Megvolt a pénzünk a saját lakásra, csak még nem találtunk megfelelőt. Addig egy szobát béreltünk, de ott gyerekkel nem maradhattunk. Erre az időre kerestünk albérletet. Vagy húsz helyről elhajtottak, hiába mutattuk a betétkönyvet, hogy van pénzünk, végül már anyukám írásos hozzájárulását is, ha kell odaköltözhetünk, egyszerűen nem akartak a leendő babával fogadni. Két héttel szülés előtt már kikészültem idegileg, úgy volt, hogy apa marad a városban, én meg hazamegyek anyuékhoz a babával, ha megszületik. Felhívtam egy kiadó lakást, egy idős néni vette fel, rögtön mondta, hogy gyerekkel nem mehetünk. Hát én rázúdítottam szegényre az összes felgyülemlett feszültséget. Megsajnált, kiadta a lakást. Az már csak a ráadás, hogy később abban a házban vettünk lakást, és a mai napig mindenben támaszkodhatok rá, pedig már régen kiköltöztünk vidékre.
Másfél 18 hónapos kisfiammal kerestünk albérletet.Mielőtt elkezdtük keresni(még soha nem laktam albiban)fel sem merült bennem hogy esetleg akadály lehet egy gyerek,és ahogy egyre jobban belevetettem magam a dologba kezdtem észrevenni hogy "gyerek kizárva!" meg "gyerekesek kíméljenek!" bezzeg kisállat mehet,sőt van ahova még kutyus mert milyen ari...!
Végül persze sikerült találnunk albit ahol most vagyunk és itt nagyon rendesek,bár a lakás folyamatosan eladó úgyhogy nem hosszú távra sajna(szerződésünk azért van 1 évre).
Komolyan mondom ha nekem lenne kiadó lakásom akkor egy percet nem gondolkodnék hogy kisgyerekes vagy kikutyusos családot vegyek oda!!!!!
Ja,van ahol munkáltatói igazolást kértek,hogy tudod-e fizetni majd a lakást!!!!
Komolyan mondom ha nekem lenne kiadó lakásom akkor egy percet nem gondolkodnék hogy kisgyerekes vagy kikutyusos családot vegyek oda!!!!!
Látszik ,hogy nincs ebben az ügyben tapasztalatod.Ha jóindulatú vagy és megelőlegezed a bizalmat ott hagynak neked egy fél milliós kárt,lelakják a házat,nem fizetnek a gyerekre hivatkozva. És meg sem tudsz tőlük szabadulni,az adósságaikat meg te fizetheted. A szomszédok neked telefonálgatnak,hogy az albérlő ezt meg azt cisnált,nem lehet a gyerektől aludni stb
Ez saját tapasztalat. ONnantól kezdve,hogy nekem több százezres-milliós tartozást,károkat okoztak (teljesen normális,rendezett családnak tüntek) ,és kirobbantani sem lehetett őket a lakásból a gyerekek miatt,engem nem érdekel. Tudom,kegyetlenül hangzik,de én sem vagyok szeretetszolgálat,hozzám soha többet nem jön se gyerek,se kutya-macska.Így is van elég jelentkező,nem keresem magamnak a problémákat.
Ezt csak azért írtam le,hogy kicsit értsétek meg a másik oldalt is.Nem vagyok szivtelen dög,családom is van,de nekem is a saját érdekeimet kell néznem,nem vállalhatom mindneki problémáját a hátamra.
Mondjuk nálam legalább esélyegyenlőség van,állattal és gyerekkel sem lehet jönni
Egyrészt,honnan tudod meg valakiről,hogy normális?Nincs a homlokára írva,és az iylen aljadékok külsőre sem különböznek semmiben a normális emberektől.
Másrészről,ne haragudj,de a főbérlőnek az az érdeke,hogy legyen egy problémamentes,idejében fizető albérlője. Nem köteles az összes kisgyerekes család problémáit ő megoldani.. vagy te talán foglalkozol a főbérlőd gondjaival? Ez egy ilyen világ.A bizalmat nem lehet idegeneknek megelőlegezni,mert kihasználnak. Ez egy üzlet,nem segélyszolgálat.
Undorító ahogy hozzáállnak egyesek ehhez a dologhoz.
Tudom én hogy ezért az albérlők is hibásak,de akkor nuku bizalom,a hátad mögé nézel minden sarkon?!?
Nem kellene ennyire paranoiásnak lenni:)
És a kutyátlan gyerektelen albérlőről honnan tudod, hogy nem aljadék? Neki a homlokára írták?
Sajnálom, hogy ekkora tartozást halmoztak fel neked. Megértem az indokaid, de akkor mégis hogyan választasz albérlőt? Mi alapján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!