Nagy baj, ha a kislányom nem akarja megenni a főtt kaját, és csak az üveges bébiételt hajlandó elfogadni?
Már bocsánat.
Egyrészt, én sehol nem látom, hogy a Kérdező Babájának a hasa fájt volna a levestől. Azt irta, sir, ha otthon főzött kaját kap. Azért ez nem ugyanaz.
Ebből következik, hogy én meg nem irhattam, hogy nyugodtan adjon neki levest akkor is, ha fáj a hasa tőle.
Ha nem tudsz olvasni, kedves nem tudom hányadik, illetve nem érted, amit olvasol, az nagyon nagy baj. Akkor talán a bébiétel cimkéjét sem jól értelmezed, és ki tudja, mit eszik a gyereked.
Természetesen arra sem gondoltam, hogy a levesből a zsiros csirkeszárnyat, a nagy fej hagymát vagy a marhacsontot adjuk a babáknak. Nyilván a benne főtt krumplira, répára gondol mindenki, ha turmixolt levesről van szó.
Ez lenne olyan nagy baj?
Mert ha igen, hát sajnálom.
Eshetünk túlzásokba, de senki nem írta, hogy egyen húslevescsontot a gyerek.
Csak annyit, hogy minek erőltetni, ha nem muszáj?
Ha valami nem jó még neki, akkor azt nem kell neki adni (és ha ez épp húslevesből krumpli, répa, akkor azt sem kell neki adni).
Marad akkor a bébikaja, amit bizonyára könnyebben meg tud emészteni most még a pici.
Utolsó ne ítélkezz, és szidj másokat, akik nem azt írták, hogy ostoba vagy, és nem konkrétan téged szidtak, hanem azt, hogy ha sír a baba, akkor az nem túl jó előjel (akár mi is az oka a sírásnak). Nem neked akarnak jót, hanem inkább a babának. Én meg ezt nem látom bűnnek.
Senkit nem akartam megbántani, bocs, ha valaki úgy értelmezte.
A sírás miatt hasfájást feltételeztem, mert sokszor gyakori a babáknál, egyes ételek miatt. Ha nem fájt a hasa, csak sírt, mert meglátta az otthoni ételt, és nem ízlett neki, akkor gondolom eleve érzékenyebb a baba az ízekre. Ilyenkor nem baj, ha üveges kaját eszik, nem látok ebben semmi kivetnivalót.
S mivel még csak 4 hónapos, ezért még sokat változhat, alakulhat, és lehet hamarosan elfogad majd mindent.
Bocsánat, ha itélkezésnek tűnt, de kiakadtam azon a ferditésen, hogy én azt irtam volna, hogy akkor is húslevest egyen a baba, ha ordit tőle. Szó nincs róla, én arra utaltam, hogy annyi sótól, ami valószinűség szerint volt a levesben, semmi baja nem lesz a babának, és a krumpli-répától sem.
Pláne, hogy azzal kezdtem az elején (azt hiszem, 8. válasz), hogy az én 8 hónaposom is üveges kaját eszik.Én magam is Istenitem, aki feltalálta a bébiételt, de bevallom, anyám húsleveséből (hangsúlyozom: krupliról, répáról és léről van szó) evett a babám turmixolva 5 hónaposan, és szerette.
Na, de ne vitázzunk, szerintem érti mindenki a lényeget, senki nem akar senkinek rosszat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!